Algarve standplaats fiets vliegtuig

8 dagen
niveau
vliegtuig
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 694,00
Reis PDF boek nu

Ongerepte natuur en verlaten stranden

 
Bij deze reis is zowel de vlucht v.v. als de transfer van/naar de accomodatie inbegrepen.
 
Slechts weinigen weten dat er ook een ander Algarve is, met verlaten stranden en een ongerept binnenland, waar parasoldennen, kurkeiken en "medronheiros" groeien. Het gebied is de meest zuidwestelijke punt van de Algarve, omzoomd door een aaneenschakeling van baaien met strandjes, beschermd door imponerende steile rotsen.
 

De Algarve heeft voor West-Europese begrippen heel veel zonuren: zo´n 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar, en ook de milde winter, zijn ideale jaargetijden om de streek al fietsend te verkennen. Een maand als februari telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan dan overdag oplopen tot zo´n 20º.


Weg van het massatoerisme, op 9 km van de Atlantische kust, ligt Monte Rosa in het boerenland, in de nabijheid van het authentieke dorpje Barão de São João. U vindt er een oase van rust. Monte Rosa is een kleinschalig vakantieoord, gelegen op een glooiend terrein (4 ha.) met vele oude amandel-, olijf- en vijgenbomen en een grote kleurrijke tuin. De oude boerenwoningjes zijn omgetoverd tot sfeervolle kamers en huisjes en er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een bibliotheek en spelletjes, in de winter tijdens de avonden verwarmd door een houtkachel. Aan het zwembad kunt u na de tochten heerlijk relaxen. Er is gratis Wifi aanwezig.

 

Het verblijf is op basis van logies met ontbijt, waarbij u kunt genieten van verse producten uit de streek. U kunt een lunchpakket bestellen of lunchen in één van de aanbevolen restaurantjes langs de route.

 

Van april tot en met september kunt u drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd. Altijd is er de beschikking over de mooie overdekte buitenkeuken met een BBQ en zitjes.  Als Monte Rosa geen maaltijd aanbiedt, wordt kosteloos vervoer aangeboden naar een leuk restaurantje in het dorp (1,8 kilometer). 

 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven-Faro per Transavia. Transfer naar Barão de São João (70 km). Ontvangst met koffie en amandelgebak, doorspreken van het programma en overhandigen van de fietsen en uitleg daarover.
dag 2
Fietstocht Monte Rosa - Boca de Rio - Monte Rosa (ca. 38 km/3 uur).
Tocht van het heuvelachtige binnenland rond Monte Rosa naar de zuidkust. Via de boulevard van Praia de Luz met de vele restaurantjes gaat de route verder langs de vissersdorpjes Burgau en Budens om vervolgens via de dorpjes Barão de São Miguel en Barão de São João bij Monte Rosa terug te komen.
Bezienswaardigheden: wijnproeverij, strand, mooie kerkjes, ruïne van een fort en scheepsmuseum.

dag 3
Fietstocht Monte Rosa - Barragem de Bravura - Odiáxere - Monte Rosa (ca. 50 km/ 4 uur). Tocht naar het stuwmeer en via het authentieke Portugese dorp Odiáxere en via Portelas terug naar Monte Rosa. De route loopt door het prachtige ongerepte binnenland naar het stuwmeer van Bravure. U heeft indrukwekkende uitzichten over het land en het stuwmeer. Van de Barragem de Bravure door het boerenland via Portelas terug door een landschap met olijf-, amandel- en vijgenbomen.
Bezienswaardigheden: stuwmeer, Portugese molen, fruitboomgaarden.

dag 4
Fietstocht Monte Rosa - Carrapateira - Pincho - Monte Rosa (ca. 70 km/ 6 uur).
Route die door het ongerepte binnenland naar Carrapateira aan de westkust leidt. Door het duinachtige achterland rijdt u via Monte Ruivo, Pincho en Bensafrim terug naar Monte Rosa.
Bezienswaardigheden: restaurant Pizza Pazza in Pedralva, strand van Amado (veel surfers), kliffen westkust, Musea do Mar in Carrapateira, windmolenpark, Barragem de Bravura (een prachtig stuwmeer).

dag 5
Vrije dag. Er zijn ter plaatse diverse suggesties verkrijgbaar voor extra fietstochten in de omgeving.
dag 6
Fietstocht Monte Rosa - Alcalar - Monte Rosa (ca. 50 km / 4 uur).
Door het binnenland naar de archeologische opgravingen bij Alcalar. U passeert onderweg de dorpjes Arão, Pereira, Monte Ruivo en Cotifo, een prachtige route door het boerenland. Bezienswaardigheden: `Megalithic Monuments of Alcalar´ (opgravingen van 3000 – 1600 voor Christus), restaurantjes `Fonte de Pedra´ en `Solar do Farelo´, `Café Andre´ (cafeetje naast een 5000 jaar oude opgraving met een museum).

dag 7
Fietstocht Monte Rosa - Odiáxere - Lagos - Monte Rosa (ca. 40 km/ 3 uur). Fietsroute die via Odiáxere naar Meia Praia (groot strand) leidt en dan langs het oude stationsgebouw naar de boulevard van Lagos, vervolgens terug naar Monte Rosa.
Bezienswaardigheden: verschillende kleine musea die de geschiedenis van Lagos verhalen, beeld van Hendrik de Zeevaarder die vanuit Lagos zijn ontdekkingsreizen organiseede, oud fort, de allereerste vroegere slavenmarkt, gezellig centrum met vele goede restaurantjes.

dag 8
Transfer naar Faro. Faro-Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven per Transavia.

details

route: glooiend tot heuvel/bergachtig. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 50 km afgelegd met de mogelijkheid de routes per dag te verlengen of in te korten. 
  
minimum aantal reizigers: 2
 
aankomst dagelijks van 01 januari t/m 31 december
 

klimaat: de Algarve is een van de regio’s van West-Europa met de meeste zonuren, ca. 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar en ook de milde winter zijn ideale jaargetijden om de streek tijdens fietstochten te verkennen. Voorbeeld: februari telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan overdag oplopen tot ca. 20 graden. In de zomer is er een gemiddelde temperatuur van 28 graden.

 

Monte Rosa

algemeen en ligging: Monte Rosa is een kleinschalige, landelijk gelegen vakantieaccommodatie, op loopafstand (ca. 1,8 km) van het dorpje Barão de São João met een paar kleine winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes en op ca. 9 km van de stad Lagos.

voorzieningen: de oude boerenwoningen zijn omgebouwd tot sfeervolle kamers en huisjes en er is een gezellige ruimte voor algemeen gebruik met een selfservicebar, spelletjes, tijdschriften en een bibliotheek (met houtkachel). De accommodatie met zwembad (hele jaar in gebruik) wordt omgeven door een glooiend terrein (4 ha.) met vele oude amandel-, olijf- en vijgenbomen en een grote kleurrijke tuin. Alle kamers (met verwarming) hebben een zithoekje en een eigen badkamer met toilet. Het geheel is een sfeervolle oase van rust. Er is gratis wifi aanwezig.

maaltijden: een uitgebreide ontbijt is inbegrepen in de reissom.

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

 

inclusief:

* Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven-Faro v.v. per vliegtuig

* transfer luchthaven Faro-Baraõ de São João v.v. per auto/taxi

* 7 overnachtingen (logies) in 2-persoonskamer met bad of douche en toilet incl. ontbijt

* Nederlandse routebeschrijving

* Nederlandse vertegenwoordiging

 

exclusief:

* in te checken bagage € 26,- per enkele reis voor 20 kg

* toeslag 1-persoonskamer € 175,-

* overige maaltijden

* huurfiets trekkingfiets € 85,-

* huurfiets elektrische fiets € 180,- 

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 

* reserveringskosten

 

verlenging:

logies/ontbijt per nacht               € 58,-            

toeslag 1- pk                               € 25,-   

 

 

 

 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top