Porto Coimbra 8 dagen per vliegtuig

8 dagen
niveau
vliegtuig
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 815,00
Reis PDF boek nu

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed

Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 7-daagse fietsreis†is een aaneenschakeling†van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden en stadjes.

De start van de reis is in Porto en dat is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen. Daarna volgen vijf fietsetappes van tussen de 30 en 50 kilometer, over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht, geschikt voor een ieder die van fietsen houdt, brengt u eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurantjes.

De volgende halte is Aveiro met zijn talloze kanalen en daarom ook wel eens het ďVenetiŽ van PortugalĒ genoemd.†

Via gemakkelijke fietspaden komt u†bij de mooiste zandstranden. Praia de Mira bijvoorbeeld is kilometerslang en er liggen veelkleurige vissersboten op het strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied.

Ruim vijftig kilometer verder fietst u†Coimbra binnen, alweer een van de toeristische toppers van Portugal. Breng zeker†een bezoek aan de eeuwenoude universiteit en flaneer door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit u†ís avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. Het is de fantastische afsluiter van een fietsreis die lang in uw†geheugen gegrift zal blijven, want dit is Portugal op zijn mooist.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Porto per Transavia. Per openbaar vervoer of taxi naar uw hotel in Porto.
dag 2
Porto-Ovar (ca. 47 km/4,5 uur). Mooie route langs de ruige Atlantische oceaan, over een kustpad en door pijnboombossen naar het strand van Furadoura en verder naar Ovar.
dag 3
Ovar-Aveiro (ca. 40 km/4 uur). Prachtige route door het natuurreservaat Sao Jacinto (duinlandschap) naar Aveiro. Het oude havenstadje Aveiro met zijn talrijke kanaaltjes, gondels en kleurrijke huizen doet denken aan VenetiŽ. U moet zeker de ovos moles eens proeven, dit zijn lekkernijen in de vorm van een schelp waarvan de inwoners van Aveiro als sinds de negentiende eeuw naar hartenlust smikkelen. De route is uit te breiden naar 65 km/6 uur).
dag 4
Aveiro-Praia de Mira (ca. 40 km/4 uur). Over een mooi kustpad langs de Atlantische oceaan en door pijnboombossen naar het pittoreske vissersdorpje Mira met zijn traditionele houten huizen, de palheiros!
dag 5
Praia de Mira-Coimbra (ca. 54 km/5,5 uur). De route brengt u via bossen en maisvelden naar de wijngaarden waar de druiven voor de beroemde Bairrada wijnen worden geteeld. Verder door de vallei van de Mondego rivier naar het Coimbra met zijn gezellige barretjes en restaurantjes. Breng zeker een bezoek aan de universiteit, de oudste van Europa. Deze werd in de 13e eeuw gesticht en is door de UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Andere bezienswaardigheden: de kapel Capela de S„o Miguel met een indrukwekkend barok orgel en de Biblioteca Joanina met meer dan 300.000 werken die dateren uit de 16e tot de 18e eeuw en staan uitgestald staan op prachtige met talha dourada (verguld houtsnijwerk) versierde boekenrekken.
dag 6
rondrit Coimbra (ca. 36 of 56 km/3,5 of 6 uur). Route door een prachtig groen landschap langs de rivier de Mondego. Breng zeker een bezoek aan het Paul de Arzila of het Arzila moeras in de regio Baixo-Mondego, een natuurreservaat met veel vogelsoorten en leefgebied van de otter.
dag 7
Transfer naar Porto, een stad met meer dan 150 monumenten op de UNESCO werelderfgoedlijst en de vele wijnhuizen.
dag 8
Porto-Amsterdam per Transavia.

details

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over weggetjes en (deels) onverharde (fiets)paden.†Per fietsdag wordt tussen†35†en 54†km afgelegd.†
accomodatie:†
Het verblijf is in uitstekende en landelijk gelegen authentieke ***hotels, landhuizen en quintaís. De kamers (met airco en wifi) zijn ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. De hotels in Praia de Mira en Coimbra hebben een zwembad. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension (3-gangen diner). Hotellijst
Aankomst is mogelijk†op maandag†van 16†maart tot en met 2 november.†Aankomst op dinsdag†t/m zondag†is mogelijk met een toeslag van Ä 100,-.
††
minimum aantal reizigers: 1 (bij aankomst op maandag). Overige dagen min. 2 pers.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail†info@aktivatours.nl

extra nacht l/o†

per persoon† †

†2-pk

toeslag-1pk† †

Porto Ä 55,-† † † Ä 40,-

inclusief
* Amsterdam-Porto v.v. per Transavia.
* 7†nachten verblijf in een 2-persoonskamer met bad/douche†en toilet op basis van logies met ontbijt
* transfer van Coimbra naar Porto
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik zwembad Praia de Mira en Coimbra
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* toeristenbelasting
* roadbookdrager
* GPS-data op aanvraag
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer†Ä 235,- (29/6-14/9)
* toeslag 1-persoonskamer†Ä 199,- (overige periode)
* korting 3-persoonskamer 10% (voor de 3e persoon)
* toeslag halfpension Ä 160,- (6 x 3-gangen diner,†geen diner op de laatste avond in Porto)
*†in te checken bagage Ä 26,- per enkele reis voor 20 kg
* huurfiets 21 versnellingen (incl. fietstas) Ä 75,-
* fietshuur elektrische fiets (incl. fietstas) Ä 150,-
* toeslag bij aankomst op dinsdag†t/m zondag†Ä 100,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten†

overige kenmerken

kinderkorting
3 bed room
boek nu
To Top