Noord-Portugal per vliegtuig 13 dagen

13 dagen
niveau
vliegtuig
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 1.220,00
Reis PDF boek nu

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed

Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 13- daagse fietsreis†is een aaneenschakeling†van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden en stadjes.†Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. De azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. De fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt.†

De start en het eind van de reis is in Porto en dat is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen. Daarna volgen 10†fietsetappes van tussen de 36†en 54†kilometer, over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht, geschikt voor een ieder die van fietsen houdt, brengt u eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurantjes.

De volgende halte is Aveiro met zijn talloze kanalen en daarom ook wel eens het ďVenetiŽ van PortugalĒ genoemd.†

Via gemakkelijke fietspaden komt u†bij de mooiste zandstranden. Praia de Mira bijvoorbeeld is kilometerslang en er liggen veelkleurige vissersboten op het strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied.

Ruim vijftig kilometer verder fietst u†Coimbra binnen, alweer een van de toeristische toppers van Portugal. Breng zeker†een bezoek aan de eeuwenoude universiteit en flaneer door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit u†ís avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren.†

Op dag 7 volgt er een transfer naar†Ponte de Lima, een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims stappen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima ontplooit zich het fantastische landschap van de Minho-provincie.

De fietstochten naar Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn hoogtepunten van de reis. En eigenlijk geldt dat ook als u vanuit Ponte de Lima tot aan de zee fietst, naar Viana do Castelo. Deze levendige stad heeft een verzameling oude paleizen en kloosters. Fietsen langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de voorlaatste dag door naar Porto, het eindstation van deze prachtige reis.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Porto per Transavia. Per openbaar vervoer of taxi (ter plaatse te betalen) naar uw geboekte hotel in Porto.
dag 2
Porto-Ovar (ca. 47 km/4,5 uur). Mooie route langs de ruige Atlantische oceaan, over een kustpad en door pijnboombossen naar het strand van Furadoura en verder naar Ovar.
dag 3
Ovar-Aveiro (ca. 40 km/4 uur). Prachtige route door het natuurreservaat Sao Jacinto (duinlandschap) naar Aveiro. Het oude havenstadje Aveiro met zijn talrijke kanaaltjes, gondels en kleurrijke huizen doet denken aan VenetiŽ. U moet zeker de ovos moles eens proeven, dit zijn lekkernijen in de vorm van een schelp waarvan de inwoners van Aveiro als sinds de negentiende eeuw naar hartenlust smikkelen. Naar keuze uit te breiden naar 65 km.)
dag 4
Aveiro-Praia de Mira (ca. 40 km/4 uur). Over een mooi kustpad langs de Atlantische oceaan en door pijnboombossen naar het pittoreske vissersdorpje Mira met zijn houten huizen, de palheiros!
dag 5
Praia de Mira-Coimbra (ca. 54 km/5,5 uur). De route brengt u via bossen en maisvelden naar de wijngaarden waar de druiven voor de beroemde Bairrada wijnen worden geteeld. Verder door de vallei van de Mondego rivier naar het Coimbra met zijn gezellige barretjes en restaurantjes. Breng zeker een bezoek aan de universiteit, de oudste van Europa. Deze werd in de 13e eeuw gesticht en is door de UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Andere bezienswaardigheden: de kapel Capela de S„o Miguel met een indrukwekkend barok orgel en de Biblioteca Joanina met meer dan 300.000 werken die dateren uit de 16e tot de 18e eeuw en staan uitgestald staan op prachtige met talha dourada (verguld houtsnijwerk) versierde boekenrekken.
dag 6
rondrit Coimbra (ca. 36 of 56 km/3,5 of 5,5 uur). Route langs de rivier de Mondego en door een prachtig groen landschap. Ook een bezoek aan het Paul de Arzila of het Arzila moeras in de regio Baixo-Mondego, een natuurreservaat met veel vogelsoorten en leefgebied van de otter.
dag 7
Transfer naar Ponte de Lima.
dag 8
Ponte de Lima, rondrit (ca. 33 km/4 uur). In het hart van de Lima-vallei ligt Ponte de Lima, een fraai stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims richting Santiago de Compostela wandelen. Deze rit voert u deels over de pelgrimsweg en langs de bossen rond Lagoas de Bertiandos en S„o Pedro díArcos. Eenmaal terug in Ponte de Lima is een bezoekje aan de lokale markt een leuke afsluiter van de dag.
dag 9
Porte de Lima rondrit (ca. 48 km/4 uur) naar Ponte de Barca/Arcos de Valdevez. Vandaag fietst u stroomopwaarts langs de Lima-rivier langs typische Minho-dorpen en wijngaarden waar de druiven voor de Vinho Verde-wijn worden verbouwd. Op uw route ligt Arcos de Valdevez, een stadje met statige huizen die getuigen van een rijk verleden. Hierna fietst u stroomafwaarts langs de Lima. Op uw pad ligt onder meer Ponte da Barca, een pittoresk dorp met nauwe straatjes geschilderd in diverse granietkleuren.
dag 10
Ponte de Lima-Viana do Castelo (ca. 26 of 52 km/3 of 6 uur). Langs de rivier de Lima fietst u naar Viana do Castelo aan de Costa Verde. ĎMust-seeí van dit oude stadje is de basiliek Santa Luzia. Deze kerk wordt wel eens vergeleken met de Sacre Coeur van Parijs wegens de hoge ligging en het suikerwitte uiterlijk. Fiets door de smalle straatjes en langs vele herenhuizen naar het hart van de stad, het bruisende plein PraÁa da Repķblic. Even bijkomen van de tocht doet u op Afife, een van de fraaiste stranden van de Costa Verde.
dag 11
Viana do Castelo-Vila do Conde (ca. 56 km/5 uur). Een heerlijke tocht langs de Atlantische Oceaan. Onderweg nodigen stranden en gezellige terrasjes uit tot een (lunch)stop. Ook leuk om te bezichtigen zijn de vuurtoren van Esposende, de karakteristieke Apķlia-windmolens, de jachthaven van Půvoa de Varzim en het fort van Johannes de Doper.
dag 12
Vila do Condo-Porto (ca. 49 km/4,5 uur). Over rustige fietspaden langs de kust, door een zeevogelreservaat, langs duinen en vissersdorpen. Via de monding van de Douro fietst u Porto binnen, bekend door de heerlijke portwijn. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met azulejo-tegeltjes en steile steegjes, geniet u van het leven van alledag. Porto barst van het culturele erfgoed, maar natuurlijk kunt u er ook heerlijk shoppen, de lekkerste streekgerechten proeven of een ontspannen boottocht over de Douro maken.
dag 13
Porto, per taxi of openbaar vervoer naar de luchthaven. Porto-Amsterdam per Transavia.

details

route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over weggetjes en (deels) onverharde (fiets)paden.†Per fietsdag wordt tussen†36†en 65†km afgelegd. Dag 6, 9 en 10 zijn in te korten.†
accomodatie:†
Het verblijf is in uitstekende en landelijk gelegen authentieke ***hotels, landhuizen en quintaís. De kamers (met airco en wifi) zijn ten minste voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet. De hotels in Praia de Mira,†Coimbra, Ponte de Lima, Viana do Castelo en Vila do Conde†hebben een zwembad. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension (3-gangen diner, op dag 7 t/m 12 zijn de consumpties inbegrepen). <hotellijst>
Aankomst is mogelijk†op maandag†van 16†maart tot en met 2†november.†Aankomst op dinsdag†t/m zondag†is mogelijk met een toeslag van Ä 180,- (in verband met afwijkend bagagevervoer).†
Deze reis is ook mogelijk inclusief vluchten Amsterdam-Porto v.v.† Bij het boeken hiervan helpen we u graag, u kunt dit†opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking tel nr.: 040-203 03 20 of per mail†info@aktivatours.nl
††
minimum aantal reizigers: 2
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail†info@aktivatours.nl

extra nacht l/o†

per persoon†

†2-pk

toeslag-1pk† †

Porto Ä 55,-† † † Ä 40,-

inclusief
*†Amsterdam-Porto v.v. per Transavia
* 12†nachten verblijf in een 2-persoonskamer met bad/douche†en toilet op basis van logies met ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* transfer Coimbra naar Ponte de Lima (dag 7)
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* roadbookdrager
* GPS-data op aanvraag
* toeristenbelasting
exclusief
* transfer van/naar de luchthaven
* toeslag 1-persoonskamer Ä 415,- (29/6-14/9)
* toeslag 1-persoonskamer Ä 385,- (overige periode)
* korting 3-persoonskamer 10% (voor de 3e persoon)
* toeslag halfpension Ä 325,- (3-gangen diner)
* in te checken bagage Ä 26,- per enkele vlucht
* huurfiets 21 versnellingen (incl. fietstas) Ä 140,-
* fietshuur elektrische fiets (incl. fietstas) Ä 300,-
* toeslag bij aankomst op dinsdag†t/m zondag†Ä 180,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten†

overige kenmerken

kinderkorting
3 bed room
boek nu
To Top