reis PDF

Zillertal 8 dagen

singlereis hotelwandelreis | niveau 3 | trein

In het midden van de Alpen 
  
Als u voor de eerste keer met het Zillerbahntreintje vanuit Jenbach het ruim 40 kilometer lange Zillertal inrijdt, ziet u hoe onmetelijk ruim dat is en hoe uiterst klein u zich dan als mens kunt voelen! In de zomer en het vroege najaar ziet u overal op de almen tegen de bergwanden koeien grazen. Naarmate u verder in het dal komt, wordt het berglandschap daar omheen nóg hoger en ook spectaculairder, met toppen die tot boven 3000 meter reiken.
 
Zell am Ziller is een goed uitgangspunt voor een actieve wandelweek door de bergen van het Zillertal. De plaats (575 m) ligt vooraan in het dal en is sinds mensenheugenis een klein centrumstadje voor de regio. Vanuit Zell start de eeuwenoude Bergweg naar de Gerlospass en verder naar de Krimmler Wasserfälle. Opvallend zijn de vele oude boerenhuizen in het dal en tegen de bergwanden. De omgeving van Zell, Hintertux en Lanersbach kent een enorme variatie aan flora en fauna. En de frisse gezonde lucht is natuurlijk overal aanwezig…

  

Het hotel ligt maar een paar honderd meter van het stationnetje, vanwaar de lokale treinen en bussen vertrekken. In de reis wordt regelmatig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer dat in het Zillertal uitstekend geregeld is. Dat verkeer, met de Zillertal Activcard, is inbegrepen in de reissom. Zo komt u samen met de reisleider snel en gemakkelijk bij het startpunt van de wandelroutes. Vaak gaat u per kabelbaan naar een hoog niveau van bijvoorbeeld 1500-1800 meter waarvandaan u dan wandelingen hoog in de bergen maakt. De panoramische uitzichten over de omliggende bergketens zijn indrukwekkend te noemen. 

 

De reis naar Jenbach v.v.maakt u snel en comfortabel per ICE.

 

 

 
 

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours