Zillertal 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 845,00
Reis PDF boek nu

In het midden van de Alpen

††
Als u voor de eerste keer met het Zillerbahntreintje vanuit Jenbach het ruim 40†kilometer lange Zillertal inrijdt, ziet u hoe onmetelijk ruim dat dal is en hoe uiterst klein u zich dan als mens kunt voelen! In de korte zomer van eind juni tot midden september ziet u overal op de almen tegen de bergwanden koeien grazen. Naarmate u verder in het dal komt, wordt het berglandschap daar omheen†nůg hoger en ook spectaculairder, met toppen die tot boven 3000 meter reiken.
Zell am Ziller is een goed uitgangspunt voor een actieve wandelvakantie†door de bergen van het Zillertal.†De plaats†(575 m) ligt vooraan in het dal en is sinds mensenheugenis een klein centrumstadje voor de regio. Vanuit†Zell start de eeuwenoude Bergweg naar de Gerlospass en verder naar de Krimmler Wasserfšlle. Opvallend zijn de vele oude boerenhuizen in het dal en tegen de bergwanden. De omgeving van Zell, Hintertux en Lanersbach kent een enorme variatie aan flora en fauna. En de frisse gezonde lucht is natuurlijk overal aanwezigÖ

††

Het hotel†ligt maar een paar honderd meter van het stationnetje, vanwaar de lokale treinen en bussen vertrekken. In de reis wordt regelmatig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer dat in het Zillertal uitstekend geregeld is. Dat verkeer, met de Zillertal Activcard, is inbegrepen in de reissom. Zo komt u samen met de reisleider snel en gemakkelijk bij het startpunt van de wandelroutes. Vaak gaat u per kabelbaan naar een hoog niveau van bijvoorbeeld 1500-1800 meter waarvandaan u dan wandelingen hoog in de bergen maakt. De panoramische uitzichten over de omliggende bergketens zijn indrukwekkend te noemen.†

De reis naar†Jenbach v.v.maakt u snel en comfortabel met de Duitse ICE-trein.

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Jenbach per trein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur, Utrecht ca. 08.30 uur, Arnhem ca. 09.00 uur, aankomst einde middag). Transfer naar Zell am Ziller (ca. 30 minuten) per Zillertalbahn.
dag 2
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) Rosenalm-Karspitz (2264 m)-Kreuzwiesenalm-Rosenalm, met een afdaling naar de RoŖ-see, een mooie pauzeplek.
dag 3
Wandeling (ca. 10 km/4 uur) naar de Gerlossteinwand (2166 m) en de KotahornalmhŁtte.
dag 4
Wandeling (diverse kortere/langere varianten mogelijk) in de omgeving van Hintertux naar de Sommerbergalm, rondom de PfannkŲpfl of het Spannagelhaus. Per kabelbaan terug naar Hintertux.
dag 5
Per kabelbaan naar de Penkenjoch. Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van de Penkenjoch (2095 m) over de Baumgartenalm naar Vorderlanersbach.
dag 6
Wandeling (ca. 14 km/5,5 uur) naar de Isskogel (2264 m) via Krumbachrast, de Arzlaneralm en de NŲckenalm.
dag 7
Wandeling (ca. 16 km/4,5 uur) van Lanersbach naar de Nasse Tuxalm over de Almenweg (Bergwiedeweg) over hooggelegen almen (bergweiden).
dag 8
Transfer naar Jenbach per Zillertalbahn. Jenbach-elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek ochtend, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uur).

details

route: bergachtig met soms vlakke trajecten op bergkammen en plateaus tot een hoogte van ruim 2000 meter. Per wandeldag wordt ca. 10-16 km afgelegd. Maximale hoogteverschillen per dag ca. 800 meter. Stijgingen en dalingen vanuit het dal en terug worden soms per kabelbaan overbrugd.
groep: minimaal 6/maximaal 14 reizigers
Gasthof Zellerstuben
ligging: centraal in Zell am Ziller, afstand tot het station slechts 200 meter.
faciliteiten: restaurant, bar, lounge met tv.
kamers: 1-of 2-persoonskamers met eigen douche en toilet, alle kamers zijn in 2018-2019 compleet gerenoveerd.
maaltijden: ontbijt (in buffetvorm) en 3-gangen diner in het hotel.
inclusief
* elk†Nederlands of Belgisch†station-Jenbach v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* transfer Jenbach-Zell am Ziller v.v. per Zillerbahntrein
* 7 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet, halfpension
* meelopende Aktiva-reisleider
* plaatselijk vervoer per bus en kabelbaan met de Zillertal Activcard (1-weekse kaart voor vrij gebruik van bussen en kabelbanen).
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer Ä 135,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten†
Reisinfo algemeen groepsreizen† lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top