Feldkirch Vorarlberg singlereis 8 dagen

8 dagen
niveau
bus
wandelvakanties
langlaufreizen
singlereizen
vanaf € 629,00
Reis PDF boek nu

Wandelen en langlaufen in het Bregenzerwald

 

Aktiva Tours biedt een langlauf- en wandelgroepsreis voor singles aan in Feldkirch/Vorarlberg in Oostenrijk.In het westen van Oostenrijk, tegen de grens met Zwitserland en het ministaatje Liechtenstein, ligt het middeleeuwse stadje Feldkirch (459 m.). Van hieruit ontdekt u het oudste wintersportgebied van Oostenrijk: Vorarlberg. Ruim 800 kilometer aan loipes bieden zelfs de meest verwende langlaufer genoeg mogelijkheden. Bovendien maakt u ook leuke uitstapjes over de grens naar Zwitserland, Duitsland en Liechtenstein. Het wordt een heerlijke en vooral sportieve 4- landenvakantie!

 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Heenreis

Vroeg vertrek in de ochtend, want u rijdt in één dag naar Feldkirch, vanaf diverse opstapplaatsen via wisselplaats Asten.
dag 2
Silbertal

We starten de week rustig in het Silbertal. In de schaduw van het Hochjoch-gebergte is het heerlijk langlaufen over de gemakkelijke loipen. Als u de fijne kneepjes van het langlaufen nog niet onder de knie heeft, is dat geen probleem! Uw langlaufbegeleider zal er door middel van een langlaufinstructie voor zorgen dat u binnen mum van tijd de techniek beheerst.

dag 3
Au en Schoppernau

Rond Au en Schoppernau liggen bijna 60 km aan loipen en 35 km aan wandelpaden, genoeg dus om u een dag te vermaken. Beginnende langlaufers onder u zullen kiezen voor de Kanisfluhloipe. Deze 4,2 km lange loipe (hoogteverschil ca. 30 m) biedt u mooi zicht op het bergmassief Kanisfluh. Gaat u voor een uitdagende tocht, dan is er de 9 km lange Skatingloipe. Daarnaast zijn er nog de Achloipe, Feldloipe en Fuchsloipe, die worden gekwalificeerd als licht tot gematigd. Welke route u ook kiest: u wordt sowieso door één van de mooiste streken van Vorarlberg geleid. De wandelaars onder u hebben de keuze uit 2 routes, die bestaan uit ca. 40 km aan geruimde paden. U wandelt door de prachtige, rustige vallei van Dürrenbach, die wordt ingesloten door de enorme rotsen van de Zitterklapfenstock, naar de Bergkristall Hut.
dag 4
Silvretta Bielerhöhe

We gaan het hooggebergte in en kunnen heerlijk langlaufen op de loipen van Bielerhöhe. De prachtige rit erheen is al een belevenis op zich! Kosten kabelbaan en vervoer ca. € 25,- per persoon. Gaat u langlaufen, dan is met name de Seeloipe (ca. 6 km, gemakkelijke loipe) een aanrader. Glijd over de Silvrettasee door het adembenemende berglandschap. Ook populair is de 8 km lange wandelroute naar de Wiesbadener Hütte.
dag 5
Lech

Op het programma staat de beroemde wintersportplaats Lech, waar onze Koninklijke familie al vele vakanties heeft doorgebracht. Lech bezit zo’n 20 kilometer aan loipen van middelzwaar niveau. Even verder ligt Zug, met nog zo’n 17 kilometer aan loipen van middelzwaar niveau. Onze tip is de loipe die u vanuit het centrum van Lech, langs de gelijknamige rivier en door Zug naar het natuurparadijs Zugertal voert.
De bossen rondom Lech lenen zich perfect om te winterwandelen. We maken een tocht van ca. 6 km. Eenmaal terug in Lech warmen we ons op met een kop koffie of choco in Hotel Post, waar de Koninklijke familie doorgaans logeert.
dag 6
Bödele

Vandaag trekken we er op uit naar Bödele, gelegen op 1140 meter hoogte aan de Losenpas. Het gebied biedt prachtige vergezichten, want aan natuurschoon ontbreekt het hier absoluut niet. Onder aan de alpine piste kunnen beginnende langlaufers nog wat oefenen, terwijl de gevorderden een mooie, maar niet gemakkelijke tocht van 6 of 9 kilometer kunnen maken. Ook de winterwandelaars worden niet tijdens deze dag niet vergeten.
dag 7
Balderschwang

In het dal van Balderschwang in Duitsland ligt een prachtig langlaufgebied. Als de omstandigheden goed zijn, kunnen de ervaren langlaufers een flinke tocht van ca. 18 km over de bekende Grenslandloipe naar Hittisau maken, een uitdaging! Ook zijn er vele mogelijkheden voor de skiërs en de wandelaars.
dag 8
Terugreis

Na het ontbijt rijdt u terug naar diverse opstapplaatsen in Nederland via wisselpunt Asten. Afsluitend stamppotbuffet.

details

 
Hotel Weisses Kreuz ****
 
ligging:
Het sfeervolle 4-sterren Hotel Weisses Kreuz ligt op ca. 2,5 km van het mooie centrum van Feldkirch, in de provincie Voralberg in het grensgebied van Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk.

faciliteiten:
Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar. Gratis sauna en fitness. Gratis draadloos internet.

kamer:
De kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, televisie, radio en deels met balkon.
 
groep:
minimaal 28/maximaal 40 reizigers.

uw bestemming:
Oostenrijk is één van de weinige landen waar het zowel in de zomer als in de winter hoogseizoen is. Het land is al vele tientallen jaren een topbestemming voor zowel de rustzoeker en wandelaar, als voor de uiterst sportieve langlauf-liefhebber en genieter van het gezellige après-ski.
 
inclusief:
• reis per Comfort Class touringcar klik hier voor de opstapplaatsen
• transfers naar en van de langlaufgebieden
. Nederlandse langlaufbegeleiding
• verblijf in Hotel Weisses Kreuz in een 1-persoonskamer zoals beschreven
• dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner
• stamppotbuffet in Nederland bij aankomst
 
exclusief:
• niet genoemde maaltijden
• eventuele loipe- en liftgelden
• facultatieve excursies en entreegelden
• reis- en annuleringsverzekering
• gebruik langlaufset € 39,- p.p. (ski`s, stokken en schoenen)
* gebruik wandelset € 15,- p.p. (wandel-/telescoopstokken en snowgrips)
• reserveringskosten
• bijdrage Calamiteitenfonds
 
lnglaufen en/of wandelen:
Onze langlaufreizen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers. Iedere dag wordt u naar de mooiste plekjes met (de meeste) sneeuw gebracht, waar u met volle teugen van sneeuw, loipes, aangenaam gezelschap en hopelijk stralend winterweer kunt genieten. Maar niet alleen de langlaufers zijn welkom op onze reizen! In de sneeuw is het natuurlijk ook heerlijk wandelen op de vele geruimde paden. Wandelaars reizen met de bus mee naar de bestemming van de dag waar u in de omgeving van de langlaufloipes en in de dorpjes heerlijk kunt wandelen.

lnglaufles:
Onze langlaufreizen worden begeleid door speciale langlaufreisleiding die u de kneepjes van het langlaufen kan leren. De eerste 3 ochtenden geeft hij/zij instructie aan de beginnende langlaufer. De meer gevorderde langlauf(st)er kan ´s middags de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen.
  
conditie:
Iedereen met een normale conditie kan aan de langlaufreis deelnemen. Enige voorbereiding vergroot echter uw reisplezier.
 
prgramma:
Her programma is onder voorbehoud. Afhankelijk van de sneeuwcondities worden de beste langlauf/wandelmogelijkheden uitgezocht.
 
lipegelden en liftpassen:
De kosten voor het gebruik van de  langlaufpaden (loipes): € 6,- per dag.
 
langlaufmaterialen huren:
We bieden u de mogelijkheid om extra voordelig een langlaufset te huren. De set is van absolute topkwaliteit, voorzien van de allernieuwste technieken en materialen en biedt u een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. De kosten bedragen € 39,- per persoon   (schoenen, stokken en ski’s). Bij boeking geeft u uw schoenmaat en lichaamslengte door, zodat op locatie de juiste materialen voor u klaar staan. U kunt natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Heeft u uitzonderlijk grote (groter dan maat 45) of kleine (kleiner dan maat 36) maten, dan adviseren we schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.
 
busreis:
Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u naar Asten gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke reisbestemming vertrekt. Voor alle opstapplaatsen geldt dat deze alleen worden aangedaan indien er ten minste 4 personen gereserveerd hebben voor deze opstapplaats. Bij minder dan 4 personen wordt u verwezen naar de dichtstbijzijnde opstapplaats die wordt aangedaan. Dit geldt ook voor de terugreis. De kosten van vervoer naar de ‘nieuwe’ opstapplaats worden niet door Aktiva Tours/KRAS vergoed.
 
Op-/uitstapplaatsen schema B: Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Asten, Breda, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam en Zwolle.

het centrale wisselpunt in Asten:
Voor haar busreizen maakt Aktiva KRAS gebruik van het gastvrije Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel (zie reisbeschrijving betreffende reis). Uiteraard is op het wisselpunt een KRAS vertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.
 
parkeren op het wisselpunt Asten:
Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 20,-).
 
reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt. Bij busrondreizen geldt daarom dat u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg mag meenemen, evenals 1 stuk handbagage.
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top