Saalachtaler Rundweg 8 dagen pension

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 446,00
Reis PDF boek nu

De mooiste wandelingen door het Saalachtal

 
De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.
 
De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.
 
Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.

 

van dag tot dag

dag 1
Saalfelden (748 m), aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Saalfelden ca. 950 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het pension.
dag 2
Saalfelden-Maishofen (ca. 17 km/6 uur). Per Biberg-stoeltjeslift naar de Huggenbergalm (1115 m). Vervolgens via de Saalachtaler Höhen-Weg en de Alpenroseweg naar de Jahnhütte. Door een bos met vele verschillende soorten bessenstruiken via de Stabelbergkapel met prachtige fresco´s naar Maishofen (korte variant mogelijk door het dal: 9 km/2,5 uur).
dag 3
Maishofen-Maria Alm (ca. 13 km/6 uur). Flinke klim via de Schwalbenwand (2000 m) naar Maria Alm (802 m) (korte variant mogelijk door het dal: 10 km/3 uur).
dag 4
Maria Alm-Hintermoos (ca. 8 km/3 uur). Flinke stijging naar Hintermoos. Een langere variant (ca. 21 km/7 uur) is ook mogelijk.
dag 5
Hintermoos-Dienten (ca. 9 km/4 uur). Lichte klim in het zicht van de Hochkönig, via de Lettenalm (1550 m) naar Dienten (1033 m).
dag 6
Dienten-Hinterthal (ca. 12 km/5 uur). Van de boerderij Zachhof in Dienten via de Hinterdienten route. Vervolgens een steile klim naar de Erichhütte en een daling naar de Pichalm (1434 m) en door naar Hinterthal (1061 m).
dag 7
Hinterthal-Saalfelden (ca. 15 km/6 uur). Eerst een korte klim naar de Jufenpass (1100 m), vervolgens via Maria Alm en Ramseiden naar het vertrekpunt Saalfelden.
dag 8
Saalfelden, terugreis per eigen vervoer.

details

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 500 tot 1000 m per dag. Per wandeldag wordt ca. 8 tot 17 km afgelegd. De wandelroutes gaan grotendeels over de Saalachtaler Rundweg.
 

accommodatie: gezellige familiepensions op basis van logies/ontbijt. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Verlengen is mogelijk in Saalfelden. <hotellijst>

minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst elke donderdag en zondag van 1 juni t/m 31 oktober
 
Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging per persoon    
extra nacht l/o  2-pk toeslag 1-pk 
Saalfelden € 43,- €  5,-  
 
        
inclusief
* 7 overnachtingen in pensions (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandse routebeschrijving
* kosten van in de tekst vermelde lokale liften
* gratis parkeerplaats

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer pensions € 50,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten 
 
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 13 jaar 30 % korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Het is bij deze reis is het niet mogelijk om uw hond mee te nemen, dat is wel mogelijk op de korte variant van de Saalachtaler Rundweg.
 

   
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top