Loferer Steinberge 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 410,00
Reis PDF boek nu

Op de grens van Beieren en Salzburgerland

 
Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge en aan de voet van de bekende Steinplatte. U passeert tijdens deze wandelvakantie niet alleen lieflijke dorpen als Lofer, Unken, Reith en Sankt Martin, maar ook een aantal "klammen": diep uitgesleten rivierkloven, waar u via houten bruggen doorheen kunt lopen.
 
In het noorden van het gebied, in het komvormige Saalachtal, liggen de twee dorpen Lofer en Sankt Martin. Ze zijn omringd door grotendeels beboste hellingen met aan de westkant kale imposante toppen van het Loferer Steingebirge. Aan de andere kant van het dal ligt het dorpje Weißbach dat bekend staat om z’n schitterende natuurgebieden Seisenbergklamm en Vorderkaserklamm.
 
De route is zeer gevarieerd en voert u langs ruisende beken, door bossen en over glooiende bergweiden.

Er zijn wel hoogteverschillen te overwinnen, maar de stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk, met soms een pittige klim. U wandelt over goed gemarkeerde wandelpaden en dankzij de uitgebreide routebeschrijving is de route gemakkelijk te vinden.
 
Met de auto bent u zo in de ‘Mozartstad’ Salzburg of bij de Königssee in Duitsland, een goede reden om nog een dagje langer te blijven.
 
 

van dag tot dag

dag 1
Lofer (639 m), aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Lofer ca. 1000 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel.

dag 2
Lofer-Loferer Alm (ca. 15 km/5 uur). Meteen een goede start, via het Salzburger-bergpad door het bos omhoog naar het bedevaartskerkje Maria Kirchental (880 m). Prachtig uitzicht over de Reifhorn. Daarna via het Tiroler-bergpad weer bergafwaarts naar Lofer.
dag 3
Loferer-Unken (ca. 17 km/5 uur). Met de lift naar Loderbichl en via de Wasserfallweg naar Loferer Alm. Dalend over een breed bospad langs de Schwarzbergkloof (1075 m) naar het dal van de Unkenbach. Langs de beek, die hier door de Eiblkloof stroomt, via Friedlwirt naar Unken waar u een duik in het Alpenbad kunt nemen.
dag 4
Unken-Reith (ca. 13 km/5 uur). Een grensoverschrijdende wandeling vanuit Unken over het pad langs de Saalach. Op Beiers grondgebied vanaf Haiderhof (544 m) stijgend door de Aschauerkloof naar de volgende grensovergang (845 m). Via de Reither Mähder weer afdalen naar Reith (577 m) waar de Innersbachkloof het sluitstuk van de wandeling vormt.
dag 5
Reith-Sankt Martin (ca. 18 km/7 uur). Van Reith naar het dorpje Au (617 m) om door de Mayrbergkloof omhoog naar het weidegebied van Au (812 m) te gaan. Bergopwaarts naar de Kematsteinalm (1100 m), de Jochingalm en de Hundalm waarna de afdaling volgt naar Wildenthal. Vervolgens door natuurpark Strowolln langs de Wildenbach en Saalach naar Sankt Martin (634 m).
dag 6
Sankt Martin-Weißbach (ca. 18 km/6 uur). Bergopwaarts door de Wildenbachkloof naar de Mühlgrabenkapel (816 m). Daarna via de Möserbosweg naar de Eiblkapel en Hufnagel (1275 m) door het bos naar de Litzlalm (1334 m) waar een aantal almhutten staan. Afdalen naar Hirschbichl (1176 m) dichtbij de Duitse grens en vervolgens door het Hinterthal en via bergweiden naar Gasthof Lohfeyer (915 m) aan het begin van de Seisenbergkloof. Vanaf het einde van de kloof is het nog een klein stukje naar Weißbach (665 m).
dag 7
Weißbach-Lofer (ca. 22 km/5,5 uur). Start met een bezoek aan de Lamprechtshöhle, waar ook speleologie beoefend kan worden. Daarna naar het natuurzwemgebied Vorderkaser bij de grootste kloof van deze wandeltour. In dit gebied groeien verschillende soorten orchideeën. Dan langs de Saalach naar Sankt Martin, vervolgens stroomafwaarts naar Scheffsnoth en over de Hubertusroute terug naar Lofer.
dag 8
Lofer, terugreis per eigen vervoer.

details

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 100 tot 700 m per dag (1 keer 900 m dalen). Per wandeldag wordt 13 tot 18 km (1 x 22 km) afgelegd.
 
Aankomst dagelijks van 15 mei t/m 15 oktober
 
accommodatie: sfeervolle pensions (indien logies en ontbijt) of middenklasse gasthofen/hotels (indien halfpension). Alle kamers hebben bad of douche en toilet.
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl  
 
verlenging
extra nacht l/o 2-pk       toeslag 1 pk    toeslag hp
 
elke plaats € 45,-            €11,-              ; ; € 19,-
 
inclusief :
* 7 overnachtingen in pensions (logies/ontbijt) of gasthofen/hotels (indien halfpension)
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandse routebeschrijving
* liftkaartje voor de Loferer gondelbaan
* busvervoer in de regio
* toegang Steinebergbad Lofer
* toegang Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle en Seisenbergklamm
* gratis parkeerplaats
  
exclusief :
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 131,- (overnachting in gasthofen)
* toeslag 1-persoonskamer € 79,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten 
 
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, eventuele kosten ter plaatse te betalen. Kosten verschillen per accommodatie van € 5,- tot € 10,- per nacht. Dit bij boeking doorgeven a.u.b.
 
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 13 jaar 50% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top