Donausteig 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 477,00
Reis PDF boek nu

Van het Bayerischer Wald naar het Mühlviertel

 
Na de Duits-Oostenrijkse grens gaat het Bayerischer Wald over in het Mühlviertel. Omzoomd door glooiende heuvels slingert de Donau zich door het mooie dal. Europa’s langste rivier is hier rustig, romantisch en afwisselend tegelijk.
 
Naast het Donaufietspad is er sinds enige jaren ook een wandelroute van Passau via Linz naar Grein. Tijdens deze reis loopt u het eerste traject van deze Donausteig naar Linz. Het pad loopt soms langs de oevers van de Donau maar meestal over mooie wandelpaden in de bergen met uitzicht op de Donau. Een "Steig" is in de Duitse taal een wandelpad of -route en heeft dus niets met stijgen te maken.
 
Het Donaugebied is uniek vanwege de Schlögener Schlinge en de natuurgebieden Rannatal en Kösslbachtal. Maar ook cultureel gezien biedt het Donaudal een "schat" aan bezienswaardigheden! Passau met de Kathedraal en het klooster Niedernburg. Engelhartszell met het barokke trappistenklooster. De kastelen Stauffenberg en Ottensheim. Het klooster van Wilhering. De kerken van Eferding en Linz. 
 
De wandelvakantie is niet zwaar maar in de ochtend zijn er vaak stijgingen en in de middag juist dalingen, want overnachtingsplaatsen liggen meestal in het dal en de wandeltrajecten gaan veelal boven door de bergen. Tijdens verschillende dagtrajecten maakt u gebruik van boot of trein, zodat het maximale aantal kilometers per dag nooit meer dan 20 bedraagt. 
 
Deze reis is ook verkrijgbaar als treinreis

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 900 km). Reizigers kunnen de auto parkeren op een speciale omheinde parkeerplaats voor ca. € 5,- per dag. Overnachting in Hotel IBB City**** of gelijkwaardig.
dag 2
Passau-Engelhartszell (ca. 16 km/,4 uur + ca. 45 minuten per boot). Per boot over de Donau naar Obernzell. Vervolgens wandeling langs het barokke kasteel Obernzell, door het Krottental en langs het uitzichtpunt Penzenstein naar Ebenstein. Via Penzenstein met zijn prachtig uitzicht over de Donau naar Kramesau. Overtocht per veerpont naar Engelhartszell (inclusief). Overnachting in Hotel Goldenes Schiff***.
dag 3
Engelhartszell-Wesenufer (ca. 10 km/ 6,5 uur). Van Engelhartszell met het klooster met een kerk in rococostijl naar Wesenufer. Overnachting in Hotel Seminarkultur****.
dag 4
Wesenufer-Schlögen (ca. 13 km/5,5 uur).
Van Wesenufer loopt u door het beschermde natuurgebied Kösslbachtal. Prachtig uitzicht in alle richtingen vanaf de Vier-Viertel-Blick. Langs de kastelen Rannariedl, Marsbach en Haichenbach naar de Schlögener Schlinge. Overnachting in Hotel Donauschlinge****.
dag 5
Schlögen-Aschach (ca. 19 km/6, 5 uur)
Per veerpont naar de overkant (Mühlviertel). Wandeling met prachtig panoramisch uitzicht naar Grafenau, Obermühl en Donauleiten. Via uitzichtpunt Burgstall naar Untermühl, een oud handelsstadje aan de voet van Schloss Neuhaus. Vervolgens naar Aschach an der Donau. Overnachting in Hotel Faust Schlössl.
dag 6
Aschach-Linz (ca. 16 km/6 uur, 14 km per bus). Per bus van Aschach naar Ottensheim. Dan wandelen via klooster Wilhering en de Pöstlinngberg naar Linz. Overnachting in Hotel Schillerpark ****
dag 7
Linz, terugreis per trein naar de geparkeerde auto in Passau.

details

route: over de Donausteig met af en toe een pittige klim, hoogteverschillen van maximaal 470 m. Per wandeldag wordt ca.10-19 km afgelegd. Elke route is in te korten door trajecten per bus, trein en boot af te leggen. Info in de reisbescheiden.
 
accommodatie: 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in elke plaats.
 
minimum aantal deelnemers: 1
 
Deze reis is gemakkelijk uit de breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
Aankomst donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 mei t/m 21 september
verlenging    
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk
Passau**** € 59,- € 20,-
Linz**** € 59,- € 20,-
 
 
inclusief:
* 6 overnachtingen in hotels (2- persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde routebeschrijving/kaart
* per boot: Passau-Obernzell (dag 2)
* 2 x overtocht per veerboot bij Engelhartszell
* likeurproeverij in klooster Engelszell met individuele bezichtiging
* bootovertocht bij Schllögen
* Stadsexcursie met de Linz-City-Express in Linz
* transfer Linz-Passau per trein
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 159,-
* toeslag 1-persoonskamer € 170,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top