Wandelvakantie Dachstein Tauern, Ennstal 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 599,00
 • prachtige vergezichten
 • Panoramaweg 100
 • berghut
 • de Enns
 • Panorama Schladming
 • gezellig samen aan de wandel
 • Hut onderweg
 • Ennstal
 • Dachstein Gletscher
 • stoderkirchl Friedenskirche
 • Wandelen met grootse panoramaís

  Puur wandelgenot staat† u tijdens deze wandelvakantie†te wachten op de route die grotendeels de† rivier de Enns door het Ennstal volgt. De paden lopen links en rechts van de Enns op een hoogte van 700 tot 1.300 meter en zijn zodoende al vanaf de 2e helft van mei goed te begaan. Het veelzijdige landschap, zowel in het dal als in de bergen, is†bijzonder indrukwekkend.
  De toppen van het Dachstein-massief torenen hoog uit†boven de glooiende bergweiden. De dichte†bossen en kristalheldere bergbeken maken elke wandelaar enthousiast.†

  U verblijft in gezellige middenklasse gasthofen in bekende wintersportplaatsen als Ramsau en Schladming. en in kleine dorpen als Haus in Ennstal en GrŲbming.
 • van dag tot dag

  dag 1
  Schladming/Rohrmoos, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Schladming ca. 950 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel.
  dag 2
  Schladming/Rohrmoos-Duisitzkarsee-Schladming-Rohrmoos (ca. 9,5 km/4 uur 704 m stijgen en 702 m dalen). Per wandelbus naar Eschachboden. Daar heeft u de keus om de route te lopen langs een wat langer bospad of een iets steiler pad naar de Duistzkarsee. Bij het meer wandelt u naar de Neualm. Terug via Eschachboden naar de wandelbus.
  dag 3
  Schladming /Rohrmoos-Ramsau (ca. 19,5 km/8 uur, 962 m stijgen en 688 m dalen). De route gaat naar de voet van de Hochwutzen, dan door een romantische kloof naar Preunegg. Bij het dorp Gleiming de brug passeert u de brug over de Enns en komt u op het Ramsauer plateau. Overnachting in Ramsau am Dachstein.
  dag 4
  Ramsau-Dachstein Gletscher-Ramsau Eerst per wandelbus naar Turlwand, het dalstation van de Dachstein Gletscher skilift. De imposante lift brengt u naar 2700 meter. Korte wandeling over het gletscherijs. Daarna terug per lift en bus naar Ramsau.
  dag 5
  Ramsau-Haus im Ennstal(ca. 12,5 km/4 uur, 245 m stijgen en 613 m dalen). Wandelen over de Philosofenweg ten zuiden van Ramsau naar de SattelberghŁtte. Dan langs het boerendorp Birnber naar Haus im Ennstal.
  dag 6
  Haus-GrŲbming (ca. 17 km/7 uur, 881 stijgen en 844 m dalen). Via Weissenbach naar de Sonnberg. Aan de zuidkant van de Aichberg voert de weg met een fantastisch panorama over het GrŲbminger Becken. Via het dorp Weyern bereiken we het centrum van GrŲbming.
  dag 7
  GrŲbming-Stoderzinken-GrŲbming Wandeling naar de top van Stoderzinken met de beroemde "Friedenskirche". Laatste overnachting in GrŲbming.

  dag 8
  GrŲbming vertrek per eigen vervoer.
 • details

  route: door weilanden en bossen door het dal van de Enns en over de flanken van de bergen tot ca. 1300 meter. De  route is goed gemarkeerd. Per dag wordt ca. 12-20 km gewandeld. Hoogteverschillen gaan tot 800 meter per dag.

  accommodatie: sfeervolle 3- en 4 sterrenhotels/gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in elke plaats.

  aankomst dagelijks van 19 mei t/m 10 oktober

  Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

  verlenging
  extra nacht hp             2- pk           toeslag 1- pk
  elke plaats                   € 74,-         € 23,-              
    
  minimum aantal reizigers: 2
    
  kinderkorting: t/m 6 jaar gratis, 7 t/m 12 jaar 50% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

  inclusief:
  * 7 overnachtingen in gasthofen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) op basis van logies/ontbijt
  * bagagevervoer van hotel naar hotel   
  * gedetailleerde wandelkaart en routebeschrijving
  * Schladming-Dachstein Sommercard met inclusief: Dachtein Gletschebahn, Planai Seilbahn, Gipfelbahn Hochwurzen, Schladminger Tauerseilbahn, Riesneralm Bergbahnen, Wandelbussen, zwembaden en toegang musea.

   
  exclusief:
  * overige maaltijden
  * toeslag 1-persoonskamer € 133,-
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten

  Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, eventuele kosten ter plaatse te betalen. Kosten verschillen per accommodatie van € 5,- tot € 15,- per nacht. We verzoeken u dit bij boeking aan ons door te geven.


   

  overige kenmerken

  kinderkorting
 • reviews

  van k schrauwen:
  Prima vakantie met uitstekende hotel en pensions. Zeer gastvrije verblijfplaatsenVan de route 100 die wij volgde waren niet altijd de bordjes aanwezig en hebben mede daardoor regelmatig meer km gemaakt wat verder geen probleem wasRoute staat als niveau 3 gekwalificeerd maar komt qua zwaarte niet overeen met de vorig jaar, slivretta pas, gelopen klasse 3 tocht. Deze tocht was een stuk zwaarder en met meer uitdaging dan deze tocht. Prima vakantie met keurige hotels en goed weer.
 • data en prijzen

boek nu
To Top