Passau-Budapest-Passau per MS Primadonna EASY

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 696,00
Reis PDF boek nu

Varen over en fietsen langs de Donau met de  MS Primadonna

  
Een unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie die deze reis extra comfortabel maakt. Uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via  de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, en via Bratislava arriveert u tenslotte in Budapest. Op onderstaand kaartje zijn de fietstrajecten in rood aangegeven (zowel voor de de heen- als de terugreis). Op de terugreis zijn de etappeplaatsen natuurlijk andere.
 

Wijnstreek Wachau

Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Cisterciënzer Abtei Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.
 
Het cruiseschip MS Primadonna beschikt over 80 hutten, verdeeld over 2 dekken (hoofddek en bovendek), met eigen sanitair, tv en airco. Naast het restaurant is er een bar, een lounge met gezellige zitjes en een groot zonnedek. Aan boord bevindt zich tevens een whirlpool en een wellnes met o.a. een sauna.
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer, melden tot 16.00 uur bij het Donau Touristik Info Point. Omheinde parkeerplaats en transfer naar het schip (combiprijs parkeren + transfer € 35,- voor 2 personen samen). Inschepen vanaf 16.00 uur. Vertrek om ca. 19.00 uur naar Melk. Aansluitend Captains/Welcomedinner.
dag 2
Melk- Dürnstein (fietstocht ca. 26 km/2 uur). Door de wijnstreek Wachau via Spitz, en Weissenkirchen naar Dürnstein waar we weer aan boord gaan. Vertrek om ca. 18.00 uur naar Bratislava.
dag 3
Bratislava & fietstocht Bratsilava - Devin (ca. 38 km/3 uur). Bezichtiging Bratislava en ’s middags per fiets over de Donauradweg naar Devin (mooi vergezicht). Vertrek om 19.00 naar Boedapest

dag 4
Boedapest aankomst om 09.00. ’s Ochtends bezichtigen van de stad ’s Middags bezichtigen van de stad en mogelijkheid tot het maken van een fietstocht over het eiland. ’s Avonds rondvaart op het schip door de verlichte stad rond 22.00 vertrek naar Esztergom
dag 5
Esztergom-Komárom (fietstocht ca. 55 km/ 5 uur). Over een vrijliggend fietspad op de dijk langs de Donau van Esztergom langs de linker oever door kleine dorpen via Maca naar Komáron . Ca. 18.30 vertrek naar Wenen.
dag 6
Wenen (fietstocht ca. 20 km/2 uur Op de fiets door Wenen over de fietspaden naar de bezienswaardigheden in de van de hoofdstad van Oostenrijk. Na het diner een wijnproeverij aan boord. Om ca 20.00 uur vertrek naar Grein.
dag 7
Grein-Linz (fietstocht ca. 56 km/5 uur). Etappe langs de Donau naar kasteel Dornachen de Abdei Baumgartenberg. Via Enn naar Linz, de hoofstad van Oberoesterreich. Om ca. 22.00 vertrek van Linz naar Passau.
dag 8
Passau, aankomst van de MS Primadonna om 08.00 na het ontbijt om ca. 09.00 ontschepen. Indien geboekt, transfer naar de geparkeerde auto.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 18-55 km afgelegd.
 
accommodatie: u verblijft in een 2-persoonshut op de MS Primadonna, een prachtig riviercruiseschip met 80 hutten. Er is keuze uit het hoofdek achterschip(beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden). Alle  hutten hebben 2 bedden, douche/toilet, tv en airco. De verzorging is op basis van volpension: ontbijtbuffet (koud en warm) lunch (3-gangen) (indien u aan boord blijft) of een lunchpakket voor onderweg, in de namiddag koffie/thee met gebak, diner (4-gangen keuzemenu), middernacht snack. 
 
Geen toeslag 1-persoonshut hoofddek achter
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Vertrek: vrijdag 25 mei, 20 juli, 3 en 10 augustus en 21 september
 
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2- persoonshut met douche en toilet
* captainsdinner (4-gangen) op dag 1
* uitgebreid ontbijtbuffet
* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket
* thee/koffie incl. Kuchen in de namiddag
* 4-gangen diner
* dagelijks avondsnack
* alle havengelden
* huurfiets 7 of 21 versnellingen (inclusief fietstas)
* reisleiding aan boord van het schip
* rondrit Wenen bij nacht
* rondrit Budapest en rondrit Bratislava
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* meenemen eigen fiets mogelijk
  
exclusief:
* parkeerplaats Passau € 35,- (omheind) (incl. transfer naar het schip v.v. voor 2 personen samen)
* toeslag 1-pers. hut hooddek achter 25% van de reissom
* toeslag 1-pers.hut hoofddek: 50% van de reissom
  toeslag 1-pers.hut boven-/promenadedek: 75% van de reissom
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Passau. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
     
verlenging      
extra nacht l/o  2-pk toeslag 1-pk
Passau € 43,- € 18,-
 
 
 
 
 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top