Mur Radweg 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 474,00
Reis PDF boek nu

Door de wijngebieden van Stiermarken

Vanaf de bron tot de grens met SloveniŽ, door het zuiden van het Salzburgerland en dwars door de altijd groene provin≠cie Stier≠marken, loopt het fietspad langs de rivier de Mur. Een zeer afwisse≠lend landschap, waarbij u een geleidelij≠ke daling maakt van het hooggebergte in Lungau (Salzburger≠land) naar de lager gelegen wijngaarden in Stiermarken.

Cultuur

Ook op cultureel gebied is er onderweg veel te zien. Wat dacht u van Graz, de hoofdstad van Stier≠mar≠ken en de karakteristieke boerendorpen? Door bossen en weiden, langs kaste≠len en ruÔnes, door smalle dalen en uitge≠strekte laag≠vlakten, volgt de Mur-fiets≠tour de oude han≠delsweg naar het zuiden.

van dag tot dag

dag 1
St Michael in Lungau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-St Michael in Lungau ca. 1100 km) in het uiterste zuiden van het Salzburgerland. U kunt de auto in de buurt van het hotel gratis parkeren. Parkeren in parkeergarage Ä 9,- per dag parkeren onder Carport Ä 20,- per week. Reseveren is niet nodig en niet mogelijk.
dag 2
St Michael in Lungau-Murau (ca. 55 km/5 uur).
Tamsweg, de hoofdstad van deze Lungauer streek, is het eerste doel. Het stadje heeft onder meer een prachtig raadhuis. Direct na Tamsweg rijdt u langs de smalspoorbaan, de Murtalbahn, zo de provincie Stiermarken binnen. Het eindpunt van de eerste fietsdag is het middeleeuwse stadje Murau.

dag 3
Murau-Judenburg (ca. 65 km/6 uur). De route voert door bossen, weiden en langs kastelen en burchtruÔnes in het vrij smalle dal van de Mur aan de voet van de Lage Tauern. In het bezienswaardige Judenburg kijkt u natuurlijk even rond. Overnachting in Judenburg of directe omgeving.
dag 4
Judenburg-Bruck a.d. Mur/Oberaich (ca. 60 km/5,5 uur). Twee indrukwekkende bouwwerken aan het begin van de etappe: de kerk Maria Buch en de abdij Seckau. In de verschillende oude industriestadjes die u onderweg passeert, vindt u naast interessante musea ook mooi gerestaureerde huizen en pleintjes. Aan het eind van de dag passeert u de abdij GŲss, maar bekender is waarschijnlijk de bierbrouwerij met het bijbehorende brouwerijmuseum.

dag 5
Bruck a.d. Mur/Oberaich-Graz (ca. 60 km/5 uur). De Mur buigt zich af in zuidelijke richting. De route leidt u door een stukje ístadseí natuur; het Murlendpark in het historische Frohnleiten. Verder gaat het door een prachtig gebied en passeert u boerderijen, oude boomgaarden en ruige rotswanden. Aan het eind van de dag bereikt u Graz, de hoofdstad van Stiermarken. De stad is in alle opzichten de moeite waard. Wat dacht u van de Schlossberg met de klokkentoren, Schloss Eggenberg, het provinciehuis, het oude raadhuis en de vele pittoreske pleintjes.

dag 6
Graz-Mureck (ca. 65 km/6 uur). Het dal verbreedt zich tot een vlak weidelandschap en u krijgt het aangename gezelschap van talrijke watervogels. Schloss Seggau mag u niet overslaan, alleen al niet vanwege de schitterende schilderijen en de 300 jaar oude wijnkelder. U bereikt het wijngebied in het zuiden van Stiermarken. Op de grens met SloveniŽ ligt Schloss Obermureck, een bezoekje zeker waard.

dag 7
Mureck-Bad Radkersburg (ca. 25 km/2 uur). Het is water wat de klok slaat op deze laatste fietsdag! U rijdt langs de rivier de Mur, in de RŲcksee kunt u eventueel een duik nemen en u passeert de Peterquelle (mineraalwater) en Bad Radkersburg (thermale bronnen). Per trein of fietstaxi terug naar het starthotel.

details

route: langs de oevers van de†Mur zijn de trajecten vlak. Per fietsdag wordt ca. 55-65 km (1 x 25 km)†afgelegd. Het grootste deel van het traject legt u af op geasfalteerde fietspaden langs de Mur, afgewisseld met rustige landweggetjes.
accommodatie: prima 3-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in St Michael in Lungau en Bad Radkersburg
minimum aantal reizigers: 1
Aankomst dagelijks van†4 mei†t/m 21 september
verlenging:
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk
St Michael in Lungau Ä 68,- Ä 23,-
Bad Radkersburg Ä 79,- Ä 25,-
inclusief
*†6 overnachtingen in 3-sterren hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* parkeerplaats eigen auto
* gedetailleerde fietskaart en routebeschrijving
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension Ä 144,-
* toeslag 1-persoonskamer Ä 136,-
* huurfiets met 21 versnellingen Ä 80,-
* huur†elektrische fiets†Ä 180,-
* transfer terug per fietstaxi naar St. Michael (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om†14.00 uur en op zondag om 11.00 Uhr, Kosten Ä 52,- per persoon incl. fiets. Bij boeking reserveren en ter plaatse te betalen. †
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten†
extra:
De terugreis per bus van Bad Radkersburg naar St Martin in Lungau is Ä 52,- per persoon inclusief fiets (bij boeking opgeven, ter plaatse betalen) en per trein van Bad Radkersburg naar St Martin in Lungau is Ä 38,-
kinderkorting: t/m†5 jaar gratis,†6 t/m 11 jaar 50 %, 12 t/m 14 jaar†25 % korting (bij verblijf op de kamer bij twee vol betalende reizigers)
††

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top