Enns Radweg per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 745,00
Reis PDF boek nu

Van Radstadt langs de Enns naar Linz aan de Donau†

Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Radstadt. De Enns ontspringt in Salzburgerland.. Vanaf†Radstadt volgt de Ennsradweg de rivier door het Dachsteingebergte en de Kalkalpen tot de Enns uiteindelijk bij Linz in de Donau uitmondt. Onderweg veel natuurschoon, bezienswaardigheden en gezellige dorpen. Van Linz reist u snel en comfortabel per ICE trein terug naar elk Nederlands of Belgisch station.

Verlenging in† Radstadt en Linz is mogelijk, zowel voor aanvang†als na afloop van de reis.

Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Radstadt, per trein.
dag 2
Radstadt-GrŲbming (ca. 44 km/4 uur) in de loop van de ochtend fietst u langs de nog smalle Enns de provincie Stiermarken binnen. Via het bekende skidorp Schladming fiets u verder langs de zuidkant van het Dachsteingebergte naar GrŲbming.
dag 3
GrŲbming-Admont (ca. 55 km/4 uur). Route door het dal van de Enns via een Benedickter Abdij naar Admont.
dag 4
Admont-St. Gallen (ca. 55 km/4 uur). Het Ennsdal wordt smaller . U fietst door het Nationale park Gesšuse. Hoogte punt is een 20 km lange kloof in het nationale park die tot de meest indrukwekkende Oostenrijkse natuurwonderen hoort.

dag 5
St. Gallen-Grossraming (ca. 40 km/ 3 uur). Bij kasteel Gallenstein verlaats u Stiermarken en rijdt Oberoesterreich buinnen. Via het Kalkalpen Nationale park bereikt u Grossraming.


dag 6
Grossraming-Steyr (ca. 40 km/3 uur). Doordat aan de Enns ijzererts werd gevonden is het gebied rond Steyr zeer welvarend geworden. In musea vindt u de historie van de streek en de ijzerertsmijnen.

dag 7
Steyr-Linz (ca. 50 km/4 uur) De rivier de Steyr stroom in de Enns. De nu brede rivier de Enns stroomt naar de gelijknamige plaats Enns, de oudste stad van Oostenrijk. In het musuem Lauriacum kunt u de geschiedenis van Enns vinden. Van Enns per boot naar Mauthausen en op de fiets het laatste stuk van de Ennsradweg naar Linz
dag 8
Linz, verlenging of terugreis per trein naar elk Nederlands of Belgisch station.

details

route:†grotendeels over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden langs de Enns.
accommodatie: goede†(3 en 4-sterren) hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.
minimum aantal reizigers: 1
Aankomst:†dagelijks van 18 mei t/m 13†september en op†op vrijdag en zaterdag van 27 april t/m 17 mei† en 14†september t/m 19†oktober
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Radstadt Ä 49,- Ä 10,-
Linz Ä 59,- Ä 20,-
inclusief
* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station naar Radstadt / Linz elk Nederlands of Belgisch station
* 7 overnachtingen in†hotels 3- en 4 sterren†(2- met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* boottocht Enns Mauthausen incl. fiets
* gedetailleerde fietskaart met goede markering†en†routebeschrijving
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer Ä 170,-
* halfpension Ä 155,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen Ä 72,-
* elektrische fiets Ä 159,-
* zitplaatsreserveringen Ä 25,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top