Drauradweg 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 518,00
Reis PDF boek nu

Fietsen langs de oevers van de Drau

In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan ItaliŽ en SloveniŽ, ligt de zonnige provincie KarinthiŽ met zijn bergen en meren.

Van Sillian tot de Klopeinersee

Langs de Drau, de langste rivier van KarinthiŽ, slingert de bekende fietsroute de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van ItaliŽ tot SloveniŽ 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot de Klopeinersee.

Het parcours is meestal vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramaís.

Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.

Deze reis is ook beschikbaar met trein


van dag tot dag

dag 1
Sillian, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Sillian ca. 1040 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel.
dag 2
Sillian-Oberdrauburg/Berg (ca. 46 of 55 km/4 of 5 uur). Route langs de Drau, met indrukwekkend zicht op de Dolomieten, naar Lienz de hoofdstad van Ost-Tirol. Na een kort stadsbezoek verder door het Drautal naar Oberdrauburg of Berg.
dag 3
Oberdrauburg/Berg-Sachsenburg (ca. 49 of 40 km/4 of 3 uur). Via Greifenburg naar Sachsenburg eventueel met een kleine omweg naar Steinfeld (ca. 8 km langer), waar u de beroemde kerk in Gerlamoos met haar frescoís kunt bezoeken.
dag 4
Sachsenburg-Millstšttersee-Sachsenburg (ca. 39 km/4 uur). Een rondje Millstšttersee over de Millstšttersee-Radweg via Laggerhof, Dellach en Millstatt terug naar het hotel in Sachsenburg.
dag 5
Sachsenburg-Villach (ca. 50 km/4,5 uur). Via kasteel Rothenthurn en Paternion naar Villach. Gelegenheid voor een bezoek aan Slot Porcia, het mooiste Renaissancebouwwerk van Oostenrijk. Villach is de tweede stad van KarinthiŽ met al een Zuid-Europese sfeer. Overnachting in een 4-sterren hotel in Villach.
dag 6
Villach-Ferlach (ca.50 km/ 4,5 uur). Langs de Drau fietst u naar kasteel Rosegg met zijn dierenpark. Onderweg kunt een bezoek brengen aan de gigantische watervallen van de Tscheppaschlucht. In Ferlach bevindt zich het Buchensenmacher(ígeweermakerí) Museum en het Carnica-Bijenmuseum.
dag 7
Ferlach-Klopeinersee (ca. 44 km/ 4 uur). Door het Rosental langs Gallizien, Kleindorf en Seidendorf naar Volkermarkt en verder naar het hotel aan het Klopeinersee.
dag 8
Klopeinersee, verlenging aan de Klopeinersee of terugreis per bus naar de geparkeerde auto in Sillian.

details

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 39-55 km afgelegd. De route (aanduiding R1) voert grotendeels over geasfalteerde fietspaden.

accommodatie: in Villach en Klopeiner See een 4-sterrenhotel, in de overige plaatsen goede 3-sterrenhotels,†Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen (logies met ontbijt)†is mogelijk in elke plaats. Hotellijst

minimum aantal reizigers: 1

aankomst: vrijdag, zaterdag en zondag van 1†mei t/m 27†september

kinderkorting: t/m†5 jaar gratis,†6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 14 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

verlenging

extra nacht l/o

2-pk

toeslag 1-pk

Sillian

Ä 58,-

Ä 13,-

Oberdrauburg

Ä 50,-

Ä 18,-

Sachsenburg

Ä 50,-

Ä 18,-

Villach

Ä 56,-

Ä 30,-

Ferlach

Ä 51,-

Ä 18,-

Klopeinersee voor- en najaar

Ä 69,-

Ä 25,-

Klopeinersee 29/6 t/m 1/9

Ä 84,-

Ä 25,-

inclusief

* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerd routeboek met kaarten en routebeschrijving
* transfer Klopeinersee-Sillian per bus (op vrijdag,†zaterdag en zondag)
* parkeerplaats bij het starthotel

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension Ä 135,-
* toeslag 1-persoonskamer Ä 105,-
* huurfiets met 7 of 24 versnellingen Ä 72,- incl. dubbele fietstas
* elektrische fiets Ä 140,-
*†transport eigen fiets naar†Sillian Ä 24,- (direct bij boeking reserveren)
* lokale toeristenbelasting ca Ä 1,- tot Ä 3,- p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top