Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 819,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Hongaarse Donau

 
Een prima fietsreis met een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur in de prachtige steden Wenen en Boedapest. Het oneindig lijkende heuvellandschap wordt afgewisseld met kleine boerendorpjes. U fietst over grotendeels vlakke en glooiende landwegen met als leidraad de langste rivier van Europa. 
 
Eerst vanuit Wenen over de Donauradweg naar Hainburg, een wijnstadje met tal van bezienswaardigheden zoals de  beroemde Wener Stadspoort. Via het plaatsje Wolfsthal fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije met tal van paleizen, kerken en kloosters. Van hieruit gaat het fietspad langs de Nibelungenstroom  naar het stadje Mosonmagyaróvár.  De volgende etappe gaat de route naar Györ, de grootste stad van West-Hongarije met een indrukwekkende binnenstad. 

Van Györ gaat de route langs de rivier de Rába naar Nagybajcs. Het fietspad brengt u via Medwed’ov naar het Hongaarse gedeelte van de tweelingstad Komárno - Komárom. Verder langs de vestingwerken van het Slowaakse Komarno en langs het Romaanse kasteel Kelemantia naar Esztergom met een zeer interessantie basiliek.

Langs de rechteroever gaat de route door het heuvelachtige landschap van de Donauknie,een bocht in de rivier die in het verleden van stategisch belang was. Langs de oude koningsburcht Visegrad. Via het eiland Szentendre- Sziget  naar het kunstenaarsdorp Szentendre en ver­volgens per trein naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije met de vele paleizen en andere koninklijke bouwwerken is zeker een verlenging waard!
 

U reist comfortabel per luxe ICE vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Wenen en terug vanaf Boedapest.

 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
Donau Wenen Boedapest
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Wenen, aankomst per trein (afstand Utrecht-Wenen ca. 1100 km).
dag 2
Wenen-Bratislava (ca. 68 km/5 uur). Vanuit Wenen fietst u over het Donaufietspad eerst door het Nationale Park Donau-aven naar Hainburg. Via Schönau en kasteel Orth naar Eckartsau. Aansluitend via Hainburg naar Bratislava.
dag 3
Bratisalva-Mosonmagyaróvár (ca. 50 km/4,5 uur). Gelegenheid om Bratislava te bezoeken. Vanuit de Slowaakse hoofdstad over een autovrij fietspad naar de grens Slowakije/Hongarije bij Kunovo. Via Dunasziget, een dorpje dat vroeger op een eiland middenin de Donau lag, naar Mosonmagyaróvár.
dag 4
Mosonmagyaróvár-Györ (ca. 45 km/4 uur). Over stille weggetjes door boerendorpen naar Kasteel Hedervar. Verder via een mooie route naar Györ de hoofdstad van West-Hongarije.
dag 5
Györ-Komárom/Komárno (ca. 64 km/6 uur). Van Györ gaat de route langs de rivier de Rába naar Nagybajcs. Langs de Donau naar Medwed’ov en het kleine barokstadje Cicov en Zlatna. Overnachting in het Slowaakse gedeelte van de tweelingstad Komárno - Komárom. Bezichtiging mogelijk van de vesting Monostor (inclusief).
dag 6
Komárom/Komárno-StúrovoVisegrád (ca. 69 km/5,5 uur). Via het kasteel van Kelemantia en door stille boerendorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Verder over rustige paden via Moca naar Esztergom een historische stad met zijn bekende Giselabrug en prachtige basiliek. Overnachting in een 4-sterren hotel in Srúrovo of Visegrád.

dag 7
Visegrád-Boedapest (ca. 47 km/4 uur). Met de pont naar Szob aan de linker oever van de Donau. Via de Donaunknie, ook wel Hongaars Zwiterland genoemd, over het langgerekte eiland Szentendre, dat midden in de rivier ligt. Het laatste stukje naar Boedapest wordt per trein afgelegd (ca. € 3,- p.p. ter plaatse betalen). U kunt natuurlijk ook fietsend naar Budapest. Het is ook mogelijk om per boot (kosten € 11,-) naar Budapest te varen (vertrek 17.00 uur vanaf Szentendre, ca. 11,- p.p.).
dag 8
Boedapest verlenging of terugreis per trein.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 45-69 km  afgelegd.

 

accommodatie: 4-sterren (Wenen, Bratislava en Budapest) hotels dan wel 3-sterren hotels (Mosonmagyarovar, Györ, Visegrád en Komárom/Komárno). Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension (3-gangen diners in de hotels). Verlengen is mogelijk in elke plaats. < hotellijst>

 

kinderkorting:

t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (max 1 kind bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers)

  

minimum aantal reizigers: 1

 

aankomst op vrijdag, zaterdag en zondag van 1 mei t/m 27 september

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl.
Bij aankomst (dus dag 1 in Wenen) op vrijdag en zaterdag is verlenging mogelijk:
* bij aankomst op vrijdag: in max. 2 overnachtingsplaatsen naar keuze
* bij aankomst op zaterdag: in max. 1 overmachtingsplaats naar keuze
Verlengen in Boedapest en Wenen (na afloop van de reis) is altijd mogelijk.
 
     
verlenging per persoon  
extra nacht  l/o 2-pk toeslag 1-pk
Wenen jul/aug****  € 58,- € 38,-  
Wenen overige maanden € 70,- € 38,-
Bratislava**** € 53,- € 38,-
Mosonmagyaróvár*** € 48,- € 15,-
Györ*** € 32,- € 48,-
Komárom*** € 48,- € 15,-
Visegrád**** € 48,- € 15,-
Boedapest**** € 55,- € 38,-
 

inclusief

* elk Nederlands/Belgisch station-Wenen/Boedapest-elk Nederlands/Belgisch station

* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt

* bagagevervoer

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving

* dubbele fietstas

* entreebewijs vesting Komarom

 

exclusief

* overige maaltijden

* toeslag halfpension € 144,-

* toeslag 1-persoonskamer € 188,- 

* veerboot Visegrád Szob (€ 3,- pp)

* trein/boot Szentere-Boedapest (€ 3,-/€ 11,- pp)

* zitplaatsreservering € 25,- (retour)

* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-

* huur elektrische fiets € 160,-

* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht, ter plaatse voldoen

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten 

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top