Donau Passau Wenen 8 dagen hotels per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 611,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Donau

 
De Donauradweg is één van de mooiste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.
 
De reis naar Passau maakt u snel en comfortabel per ICE. Vanuit de 3-rivieren- stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein.
 

Imposante abdijen

En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.
 
De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
U reist, vanaf elk Nederlands of Belgisch station, snel en comfortabel heen per ICE-trein naar Passau en terug direct vanuit Wenen naar Nederland of België.
 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
 
Donau Passau Wenen
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Passau per trein.
dag 2
Passau-Wesenufer/Schlögen (ca. 35 km/4 uur). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Via Obernzell, de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het Trappistenklooster naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen door het ongerepte en smalle dal van de Donau tot aan de Schlögener Schlinge.

dag 3
Wesenufer/Schlögen-Linz (ca. 60 km/5 uur). Route via Aschach (visserijmuseum en Schloss Harrach) en het bekende Nibulingen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. Aankomst in de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. De route kan worden ingekort door per trein vanaf Ottensheim of per schip vanaf Aschach te reizen.

dag 4
Linz-Grein (ca. 60 km/6 uur). Aan het begin van de etappe is een omweg (ca. 14 km/1 uur) naar het schitterende barokklooster van Sankt Florian zeker de moeite waard. Vervolgens voert het fietspad door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen, bezoek aan het voormalige concentratiekamp (WO-II) mogelijk.
dag 5
Grein-Spitz (ca. 60 km/6 uur). Via het kasteel Greinburg door de streek Strudengau. Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens door de bekende wijnstreek Wachau verder naar Spitz (deze route is in te korten tot ca. 45 km/4 uur: Melk-Spitz per schip ca. € 7,-).

dag 6
Spitz-Tulln (ca. 60 km/5 uur). Eerst naar Krems, bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis). Verder via Greifenstein naar Tulln. (deze route is in te korten tot ca. 45 km/4 uur: Spitz-Krems per schip ca. € 7,-).

dag 7
Tulln-Wenen (ca. 36 km/3 uur). Via Greifenstein (kasteel en stuw), de Donau via een brug oversteken. Via het klooster Klosterneuburg en langs het Donaukanaal naar Wenen, waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden.

dag 8
Wenen verlenging, of Wenen-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reisperioden t/m 15 mei en vanaf 17 september hebben e-bike boekers een geweldig voordeel. De e- bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!

Extra: Snel naar Wenen garantie!
 

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 48 km afgelegd.
 
accommodatie: u verblijft in 4-sterren hotels  in Schlögen, Linz, Tulln en Wenen, in Passau, Grein en Spitz verblijft u in prima 3 sterren-hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension. <voorbeeld hotellijst>
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 10 april t/m 4 oktober
  
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers)
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging  per persoon
 
extra nacht l/o  2-pk toeslag 1-pk
Passau € 45,- € 23,-
Schlögen        € 58,- € 25,-
Linz   € 58,- € 38,-
Grein € 53,- € 17,-
Spitz € 53,- € 14,-
Tulln € 53,- € 28,-
Wenen € 70,- € 38,-
Wenen jul/aug € 58,- € 38,-

 

 inclusief:
treinreis vanaf elk Nederlands of Belgisch station-Passau/Wenen-elk Nederlands of Belgisch station
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 150,-
* toeslag 1-persoonskamer € 158,- 
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* lokale toeristenbelasting ca € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse voldoen)
* enkele pontjes ca € 2,50 per persoon per overtocht (ter plaatse voldoen)
* zitplaats trein € 25,- (retour)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
  
 extra
* geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen zowel onderweg als in Wenen!
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top