Donau Passau Wenen gasthof 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 395,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Donau

 
De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op een na langste rivier.
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrek­te laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen.
 

Wijnstreek Wachau

Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein.
 
En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
 
 Donau Passau Wenen
 
 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren op eigen terrein vlak bij het starthotel.
dag 2
Passau-Wesenufer/Schlögen (ca. 35 km/3 uur). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Verder via Obernzell, de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het Trappistenklooster naar Kramesau/Schlögen. Overnachting in 3-sterren hotel in Wesenufer of Schlögen.
dag 3
Wesenufer/Schlögen-Linz (ca. 60 km/5 uur). Van Kramesau/Schlögen langs de Schlögener Schlinge naar Obermühl. Van Obermühl naar Aschach an der Donau. Vervolgens naar het bekende Nibulingen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. Overnachting in de hoofdstad van Oberösterreich: Linz.
Traject is in te korten door per trein vanaf Ottensheim of per boot vanaf Aschach te reizen.
dag 4
Linz-Grein/Bad Kreuzen (ca. 60 km/5 uur). Aan het begin van de etappe is een omweg (ca. 14 km/1 uur) naar het schitterende barokklooster van Sankt Florian zeker de moeite waard. Vervolgens voert het fietspad door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen en langs de kastelen van Pragstein, Wallsee en Greinburg verder naar Grein/Bad Kreuzen.
dag 5
Grein/Bad Kreuzen-Spitz (ca. 60 km/6 uur). Via het kasteel Greinburg door de streek Strudengau. Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, er is een bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens door de bekende wijnstreek Wachau verder naar Spitz (deze route is in te korten naar ca. 48 km/4 uur: in dat geval Melk-Spitz ca. 15 km per schip ca. € 7,-).
dag 6
Spitz-Tulln (ca. 60 km/5 uur). Eerst naar Krems, bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis). Verder naar Tulln.(deze route is in te korten naar ca. 39 km/4 uur: in dat geval Spitz-Krems per schip ca. € 7,-).
dag 7
Tulln-Wenen (ca. 36 km/3 uur). Via het klooster Klosterneuburg en langs het Donaukanaal aankomst in Wenen, waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden. De huurfietsen kunt u of in Nußdorf inleveren en verder per S-bahn naar het centrum van Wenen reizen of in het hotel in Wenen.
dag 8
Wenen, verlenging of terugreis per bus naar de geparkeerde auto in Passau.

details

Vroegboekactie Donaucheques:

Bij deze Donau Passau Wenen reis ontvangt u een Aktiva chequeboek ter waarde van meer dan € 100,- met gratis museumentrees, boothuur op de Donau en Kaffee und Kuchen. De actie is geldig voor boekingen gemaakt vóór 1 maart  lees meer

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 36-60 km afgelegd. De route is niet zwaar (categorie 1) en kan nog lichter gemaakt worden door de route per e- bike of een aantal trajecten per trein of boot af te leggen.
 
 

E-Bike actie

E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reis perioden t/m 17 mei en vanaf 16 september hebben e-bike boekers een geweldig voordeel. De e- bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!

accommodatie: u verblijft in sfeervolle 3-sterren Gasthofen/Hotels in Passau, Schlögen, Linz, Bad Kreuzen, Spitz, Tulln en Wenen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension. <hotellijst>
  
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 13 april t/m 13 oktober
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl 
 
verlenging per persoon    
extra nacht logies/ontbijt    2-pk         toeslag 1-pk
Passau € 44,- € 21,-
Schlögen € 41,- € 15,-
Linz € 44,- € 35,-
Bad Kreuzen € 38,- € 13,-
Spitz € 50,- € 13,-
Tulln € 48,- € 15,-
Wenen jul/aug € 53,- € 38,-
Wenen overige periode € 60,- € 38,-
 
Verlengen van de reis met het traject Regensburg- Passau (Duitsland)
 
inclusief:
* 7 overnachtingen  (2- persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* gratis parkeerplaats in Passau
* transfer Wenen-Passau per bus (voor 1 mei en na 1 oktober transfer per trein)
  
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 136,-
* toeslag 1-persoonskamer € 130,- 
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 68,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service) € 150,-
* boottocht Wenen-Passau elke woensdag van 3 juli t/m 28 augustus (details zie tip)
* transport eigen fiets naar Passau € 24,- (bij boeking reserveren en betalen)
* Diverse pontjes ca. € 2,50 per persoon per pont (ter plaatse te voldoen)
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in het hotel te voldoen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

extra:
geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen in alle routeplaatsen inclusief Wenen!
  

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top