Donau Passau Wenen 7 dagen boerderijen per trein

7 dagen
niveau
Trein
fietsvakanties
individuele reizen
familiereizen
vanaf € 561,00
Reis PDF boek nu

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau

 
Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U reis snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau. Vervolgens  fietst u langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.
 
Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrek­te laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein.
 
En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Vanuit Wenen reist u snel en comfortabel per ICE trein rechtstreeks terug naar Nederland of België.
 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
Donau Passau - Wenen
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Passau. Overnachting in Hotel Dormero (of gelijkwaardig hotel).
dag 2
Passau-Feldkirchen (ca. 69 km/5 uur). In Passau heeft u voldoende tijd om het bezienswaardige centrum te bezichtigen. Passau, ligt aan drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Vervolgens over de noordelijke oever via Obernzell naar Kramesau. Verder langs de Schlögener Schlinge (een opmerkelijke Donaubocht) naar het bekende plaatsje Aschach met het ambachts- en visserijmuseum. Vandaar naar de overnachtingsplaats Feldkirchen, overnachting in Landgasthaus Regberger-König (of gelijkwaardig gasthof)
dag 3
Feldkirchen-Mitterkirchen(ca. 68 km/5 uur) Per fiets naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. Vervolgens voert het fietspad u door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen en verder naar het Keltische dorpje Mitterkirchen. Overnachting in Bauernhof Kraglhof (of gelijkwaardig).
dag 4
Mitterkirchen-Persenbeug/Ybbs (ca. 38 km/4 uur). Via het kasteel Dornbach en Ardagger naar Grein (Greinburg). Door de streek Strudengau verder naar de overnachtingsplaatsen Ybbs of het er tegenover gelegen plaatsje Persenbeug. Overnachting in de boerderij Pichlbauerhof (of gelijkwaardig)
dag 5
Persenbeug/Ybbs-Traismauer (ca. 57 km/5 uur per fiets + 18 km/2 uur per boot). Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens door de bekende wijnstreek Wachau verder naar Spitz. Van Spitz naar Krems, per boot. In Krems is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis) vervolgens per fiets naar het nabijgelegen Traismauer. Overnachting in Weingut (wijnboerderij) Haimel (of gelijkwaardig)
dag 6
Traismauer-Wenen (ca. 58 km/5 uur). Verder via Tulln naar Greifenstein, een dorp onder de rook van Wenen. Daar kunt de (huur)fietsen achterlaten en verder reizen per trein (S-Bahn € 5,-) naar het centrum van Wenen waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden. U verblijft in Wenen in het **** hotel Altmannsdorf, Park Inn, Mercure (of een gelijkwaardig hotel).
dag 7
Wenen-elk Nederlands of Belgisch Station, mogelijkheid voor een verlenging in Wenen of aansluitend terugreis per trein.

details

E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reis perioden t/m 17 mei en vanaf 16 september hebben e-bike boekers een geweldig voor deel. De e-bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!
 
 
route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 30-58 km afgelegd.
 
 
accommodatie: u verblijft in sfeervolle boerderijen en landgasthofen langs de route, in Passau  verblijft u in een *** en Wenen verblijft u in een **** hotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies met ontbijt.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 13 april t/m 13 oktober
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers). Maximaal 2 kinderen op de kamer bij de ouders mogelijk.
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

 

verlenging
   
extra nacht  l/o 2-pk toeslag 1-pk 
Passau  € 44,-   € 20,-         
Wenen juli en augustus  € 53,-          ;    € 38,-       
Wenen   overige perioden € 60,-   € 38,-             
           
inclusief:
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station - Passau / Wenen - elk Nederlands of Belgisch station
* 6 overnachtingen in boerderijen en gasthofen (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* gebruik dubbele fietstas ook bij eigen fietsen (1 tas per kamer)
* Spitz-Krems per boot (incl fiets)
 
 
exclusief
* overige maaltijden  
* toeslag 1-persoonskamer € 85,- 
* zitplaats trein € 25,- (retour)
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 68,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 150,-
* Ottensheim-Linz per trein (incl fiets)(ca. € 5,- ter plaatse betalen)
* Trein (S-Bahn) Greifenstein-Wenen (ca. € 5,- ter plaatse betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top