Donau Passau Wenen 7 dagen boerderijen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
familiereizen
vanaf € 410,00
Reis PDF boek nu

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau

 
Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U fietst langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.
 
Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u van boerderij naar boerderij stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrek­te laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau waar u overnacht in een wijnboederij, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein.
 
En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren op een omheinde parkeerplaats in Passau.
dag 2
Passau-Feldkirchen (ca. 69 km/5 uur). In Passau heeft u voldoende tijd om het bezienswaardige centrum te bezichtigen. Passau, ligt aan drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Vervolgens over de noordelijke oever via Obernzell naar Kramesau. Verder langs de Schlögener Schlinge (een opmerkelijke Donaubocht) naar het bekende plaatsje Aschach met het ambachts- en visserijmuseum. Vandaar naar de overnachtingsplaats Feldkirchen, overnachting in Landgasthaus Regberger-König (of gelijkwaardig gasthof)
dag 3
Feldkirchen-Mitterkirchen(ca. 68 km/5 uur) Per fiets naar Ottensheim en verder naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. Vervolgens voert het fietspad u door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen en verder naar het Keltische dorpje Mitterkirchen. Overnachting in Bauernhof Kraglhof (of gelijkwaardig).

dag 4
Mitterkirchen-Persenbeug/Ybbs (ca. 38 km/4 uur). Via het kasteel Dornbach en Ardagger naar Grein (Greinburg). Door de streek Strudengau verder naar de overnachtingsplaatsen Ybbs of het er tegenover gelegen plaatsje Persenbeug. Overnachting in de boerderij Pichlbauerhof (of gelijkwaardig)

dag 5
Persenbeug/Ybbs-Traismauer (ca. 57 km/5 uur per fiets + 18 km/2 uur per boot). Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens door de bekende wijnstreek Wachau verder naar Spitz. Van Spitz naar Krems, per boot. In Krems is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis) vervolgens per fiets naar het nabijgelegen Traismauer. Overnachting in Weingut (wijnboerderij) Haimel (of gelijkwaardig)
dag 6
Traismauer-Wenen (ca. 58 km/5 uur). Verder via Tulln naar Greifenstein, een dorp onder de rook van Wenen. Daar kunt de (huur)fietsen achterlaten en verder reizen per trein (S-Bahn € 5,-) naar het centrum van Wenen waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden. U verblijft in Wenen in het **** hotel Altmannsdorf, Park Inn, Mercure (of een gelijkwaardig hotel).

dag 7
Wenen, mogelijkheid voor een verlenging in Wenen of aansluitend terugreis per bus naar de geparkeerde auto in Passau.

details

Vroegboekactie

Donau-cheques ter waarde van € 110,-, bij boeking vóór 1 maart 2020!   Lees meer

 
E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reis perioden t/m 15 mei en vanaf 14 september hebben e-bike boekers een geweldig voor deel. De e- bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!
 
 
route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 30-58 km afgelegd.
 
accommodatie: u verblijft in sfeervolle boerderijen en landgasthofen, in Passau verblijft u in een *** hotel en in Wenen verblijft u in een **** hotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies met ontbijt (bij deze reis is halfpension niet mogelijk) er zijn voldoende restaurants in de buurt van de overnachtingsadressen.
  
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 10 april t/m 4 oktober
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers). Maximaal 2 kinderen op de kamer bij de ouders mogelijk.
  
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging
   
extra nacht  l/o 2-pk toeslag 1-pk 
Passau  € 45,-   € 23,-         
Wenen juli en augustus  € 54,- € 38,- 
Wenen overige perioden € 61,   € 38,-      
 
inclusief:
* 6 overnachtingen in boerderijen en gasthofen (2- persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* Spitz-Krems per boot (incl. fiets)
* gratis omheinde parkeerplaats in Passau
* transfer Wenen-Passau (naar de geparkeerde auto) per bus.op donderdag per trein. 
 
exclusief
* overige maaltijden  
* toeslag 1-persoonskamer € 85,- 
* Ottensheim-Linz per trein (incl. fiets) (ca. € 5,- ter plaatse voldoen)
* Trein (S-Bahn) Greifenstein-Wenen (ca. € 5,- ter plaatse voldoen)
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* transport eigen fiets per bus naar Passau € 24,- (direct bij boeking opgeven)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top