Donau Passau Wenen 7 dagen SPECIAL

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 348,00
Reis PDF boek nu

SUPER* special van Passau naar Wenen

 
Een unieke voordeelreis. Op eigen gelegenheid naar Passau reizen. Vervolgens langs de Donau te fietsen en te verblijven in prima 3- sterren hotels. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden en kunt genieten van de prima verzorging in de hotels langs Europa’s langste rivier.
 

3-rivieren-stad Passau

Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, u passeert de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein.
 
En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
* Deze reis is zeer geschikt voor reizigers die per bus, trein of vliegtuig reizen. In het arrangement zijn in dat geval geen (verplichte) kosten voor parkeren en terugtransfer.
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
Donau treinspecial
 

van dag tot dag

dag 1
Aankomst in Passau.(afstand Utrecht-Passau ca. 840 km)
Overnachting in 3-sterrenhotel in Passau. De auto kan worden geparkeerd op een omheinde parkeerplaats bij het hotel kosten € 30,- voor de hele periode (bij boeking reserveren en betalen).
dag 2
Passau-Schlögen/Kolbling (ca. 40 km/3,5 uur). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Via Obernzell, de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het Trappistenklooster naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen en naar Schlögen of Kolbling aan het ongerepte en smalle dal van de Donau met de Schlögener Schlinge.
dag 3
Schlögen/Kolbling-Linz (ca. 55 km/6 uur). Van Schlögen naar Aschach. Vervolgens naar Linz. Overnachting in een 3-sterrenhotel in Linz.
dag 4
Linz-Grein/Bad Kreuzen (ca. 60 km/5 uur). Van Linz, de hoofdstad van Oberosterreich naar Enns, een bijzonder bezienswaardige Barok stadscentrum. Via Mauthausenlangs kasteel Pragstein, Wallsee en Greinburg naar Grein (bezoek aan kasteel Greinburg) of Bad Kreuzen.
dag 5
Grein/Bad Kreuzen-Krems/Traismauer (ca. 50 km/4 uur per fiets en 2 uur per Donauschip). Van Grein of Bad Kreuzen door de streek Strudengau. Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vanaf Melk per Donauschip naar Krems, Overnachting in Krems of Traismauer. In Krems bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis).
dag 6
Krems/Traismauer-Wenen (ca. 60 km/6 uur per fiets en ca. 40 minuten per trein). Via Traismauer naar Tulln. Van Tulln reist u per trein (ca. € 5,- ) naar het hotel in Wenen.
dag 7
Wenen verlenging of vertrek per eigen vervoer.

details

Vroegboekactie
Donau-cheques ter waarde van € 110,-, bij boeking vóór 1 maart 2020!   Lees meer

E- Bike actie
E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reisperioden t/m 15 mei en vanaf 17 september hebben e-bike boekers een geweldig voordeel. De e- bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 40-60 km afgelegd.

 
accommodatie: u verblijft in 3-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.
 
 

minimum aantal reizigers: 1

 
aankomst dagelijks van 10 april t/m 4 oktober
 
kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (max 1 kind bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers)
  
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Wenen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
     
verlenging  per persoon per nacht    
extra nacht l/o  2-pk toeslag 1-pk
Passau € 45,- € 23,-
Wenen rest € 61,- € 38,-
Wenen jul/aug

€ 54,-

€ 38,-

 
 
inclusief:
* 6 overnachtingen in 3-sterrenhotels (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* Melk-Krems per Donauschip incl. fiets
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fiets)
 
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 123,-
* toeslag 1-persoonskamer € 105,- 
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen (naar keuze) en dubbele fietstas (inclusief pech onderweg service 1 tas per kamer). € 72,- Huurfiets ook ter beschikking bij verlenging in Passau en Wenen. 
* huur e-bike € 160,-
* transfer Wenen-Passau per bus € 36,- (dagelijks, niet op donderdag) vervoer eigen fietsen € 24,-,(bij boeking opgeven, dagelijks, niet op donderdag))
* parkeerplaats Passau € 30,- voor het verblijf
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten 
 

tip:
Per MS Kaiserin Elisabeth van Wenen terug naar Passau 
Het is ook mogelijk om per schip MS Kaiserin Elisabeth terug te reizen van Wenen naar Passau inclusief een overnachting in Linz (elke woensdag van 1 juli t/m 12 augustus).
Programma
woensdag: vertrek Wenen woensdagochtend om ca. 07.20 uur van het hotel per transferbus naar het schip. Om 08.05 afvaart van de MS Kaiserin Elisabeth. Na inscheping uitgebreid ontbijt. Korte stop in de Wachau bij Dürnstein van 13.35 tot 14.15 uur. Ca. 20.25 uur aankomst in Grein, aansluitend bustransfer naar het 4- sterrenhotel in Linz.
donderdag: om ca 07.20 bustransfer naar MS Kaiserin Elisabeth in Aschach bij Linz. 08.15 vertrek van het schip van Aschach naar Passau, aankomst ca. 13.30 uur.

Prijs per persoon: € 79,- met verblijf in een 2- persoonskamer. Toeslag 1- pk € 35,-.
inclusief: 
* transfer per bus vanaf uw hotel in Wenen naar het schip
* 2 x ontbijt aan boord
* transfer per bus naar het ****hotel in Linz
* overnachting in 4- sterren hotel in Linz
* vervoer van de eigen fietsen aan boord van de MS Kaiserin Elisabeth
* transfer per bus vanaf uw hotel in Linz terug naar het schip
exclusief:
* diner aan boord (3- of 4- gangen diner, ter plaatse te boeken en te betalen)

overige kenmerken

boek nu
To Top