Donau Passau Wenen 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 358,00
Reis PDF boek nu

Van Passau naar Wenen in 6 dagen

 
De Donau Radweg is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori­seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrek­te laagland van het Linzer bekken (waar u overnacht in het centrum van Linz) en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelun­gen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberöst­erreich Linz en het Donaustadje Grein.
 
En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Wenen is zeker een verlenging waard, waardoor u na de sportieve prestatie langs de Donau de reis uitbreidt met een citytrip Wenen!
 
 Deze reis is ook beschikbaar met trein

 

 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren op eigen omheind terrein vlak bij het starthotel.
dag 2
Passau-Linz (ca. 60 km/5 uur fietsen + 50 minuten per boot + 15 minuten per trein). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Van de Donauhaven vertrekt het schip naar Kasten (13 km/ca. 50 minuten). Verder op de fiets, via de stuwdam van Jochenstein en Engelhertszell met het Trappistenklooster naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen en door het ongerepte en smalle dal van de Donau met de Schlögener Schlinge naar Obermühl. Van Obermühl naar Aschach an der Donau. Vervolgens naar het bekende Nibelungen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster, gebouwd in gotische stijl. In Ottensheim neemt u de trein (ca. € 5,- ter plaatse betalen) naar de hoofdstad van Oberösterrech, Linz.
dag 3
Linz-Wallsee/Ardagger (ca. 60 km/4,5 uur). Aan het begin van de etappe is een omweg (ca. 14 km/1 uur) naar het schitterende barokklooster van Sankt Florian zeker de moeite waard. Vervolgens voert het fietspad door uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met een pontje over de Donau naar Mauthausen en verder naar Bad Kreuzen. Via het kasteel Greinburg door de streek Strudengau naar de overnachtingsplaatsen Wallsee of Ardagger.
dag 4
Wallsee/Ardagger-Krems (ca. 50 km/4 uur + 2 uur per Donauschip). Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging mogelijk van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens van Melk naar Krems ca. 2 uur varen per schip. In Krems is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis).
dag 5
Krems-Wenen (ca. 61 km/5 uur + 36 km per trein). Van Kremms via Traismauer naar de Romeinse vestingstad Tulln. Van Tulln reist u per trein ( ca € 5,- ter plaatse betalen) naar Wenen. Reizigers met een huurfiets kunnen de fiets in Tulln afgeven of voor een verlenging in Wenen behouden. Reizigers met eigen fietsen en reizigers die de fiets in Wenen willen behouden, kunnen de fiets per trein meenemen naar Wenen. Aankomst per trein in Wenen, waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden. Overnachting in een 4-sterrenhotel in het centrum van Wenen.
dag 6
Wenen, verlenging (Citytrip Wenen) of terugreis per bus van Wenen naar Passau (aankomst bij de geparkeerde auto ca. 13.00 uur).

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 48-69 km afgelegd. De route is niet zwaar (niveau 1) en kan nog lichter gemaakt worden door de route per e-bike of een aantal trajecten per trein of boot af te leggen.
 
 

E-Bike actie

E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reis perioden t/m 15 mei en vanaf 17 september hebben e-bike boekers een geweldig voor deel. De e- bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!

 

accommodatie: u verblijft in sfeervolle 3-sterren Gasthofen/Hotels in Passau, Linz, Wallsee/Ardagger en Krems en in  een 4-sterren hotel in Wenen.  Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension. <hotellijst>
  
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 30 april t/m 30 september
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (max 1 kind bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

 

verlenging
per persoon
 
 
extra nacht  l/o 2-pk      toeslag 1-pk 
Passau  € 45,-      € 23,-             
Linz  € 49,-  € 35,-              
Wenen   jul/aug € 58,-   € 38,-
Wenen   rest € 70,-   € 38,-
             
inclusief
* 5 overnachtingen  (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* Passau-Kasten per Donauschip incl. fiets
* Melk-Krems per Donauschip incl. fiets
* dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* omheinde parkeerplaats in Passau
* transfer Wenen-Passau per bus (op donderdag per trein) 
  
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 108,- (3-gangen keuze diner)
* toeslag 1-persoonskamer € 115,- 
* Ottensheim-Linz per trein incl. fiets (ca. € 5,- ter plaatse voldoen)
* Tulln-Wenen per trein (ca. € 5,- ter plaatse voldoen)
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* transport eigen fiets naar Passau € 24,- (direct bij boeking opgeven) 
* lokale toeristenbelasting ca  € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse voldoen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten

extra
geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen zowel onderweg als in Wenen!

overige kenmerken

boek nu
To Top