Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 646,00
Reis PDF boek nu

Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

 
Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland.
 
De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.
 
De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende watervallen bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee.
 

U reist snel en comfortabel per ICE-trein van Nederland of België naar Bregenz v.v. aan de Bodensee.

 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
 
Bodensee
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Bregenz, aankomst per trein.
dag 2
Bregenz-Güttingen (ca. 58 km/ca. 5 uur). Vanuit Bregenz langs de Zwitserse oever en het natuurreservaat Alpenrhein-Mündung via Rorschach en Arbon naar Güttingen.
dag 3
Güttingen-Rielasingen/Singen (ca. 57 km/ca. 5 uur). Langs het meer via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Verder naar Rielasingen/Singen.
dag 4
Rielasingen/Singen-Schaffhausen-Rielasingen/Singen(ca. 55 km/ca. 5 uur). Door een bosrijk gebied naar Schaffhausen. Mogelijkheid tot het maken van een boottocht langs de watervallen van Schaffhausen.
dag 5
Rielasingen/Singen-Konstanz (ca. 38 km/ca. 4 uur). Naar Radolfzell, van hieruit langs de Gnadensee naar het kloostereiland Reichenau (mogelijkheid tot bezichtiging) en verder naar Konstanz.
dag 6
Konstanz-Friedrichshafen (ca. 48 km/4 uur en ca. 3 km per boot). Eerst naar het prachtige bloemeneiland Mainau en daarna verder naar Wallhausen. Vervolgens per boot naar Überlingen. Fietstocht naar de Wahlfahrtskirche Birnau/Unteruhldingen en naar het historische dorp (waarheidsgetrouw nagebouwd dorp uit de Steentijd) Uhldingen. Dan over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum.

dag 7
Friedrichshafen-Lindau-Bregenz (ca. 36 km/3,5 uur). Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau en via het natuurreservaat Argenmündung en het romantische kasteel Montfort (Langenargen) en Wasserburg. Via Lochau terug naar Oostenrijk en Festspielstad Bregenz.
dag 8
Bregenz, vertrek per trein naar elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 51 km afgelegd.
 
accommodatie: goede middenklasse (3 en 4-sterren****) hotels direct gelegen aan/bij de Bodensee. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (incl 3-gangen diner). Verlengen is mogelijk in elke plaats.
**** U overnacht in 6 x een 3-sterren hotel en 1 x (Friedrichshafen) een 4- sterrenhotel. Een upgrade naar 4-sterrenhotels in alle overnachtingsplaatsen is ook mogelijk. Vraagt u geheel vrijblijvend een offerte. We sturen u dan een offerte met een hotellijst van de 4-sterrenhotels.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst dagelijks van 29 maart t/m 2 oktober
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl 
 
Verlenging (prijs per persoon)    
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk
Bregenz 17 jul t/m 18 aug € 78,- € 35,-
Bregenz overige data € 55,- € 35,-
Konstanz € 66,- € 23,-
Friedrichshafen € 70,- € 38,-
 
inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch Station-Bregenz v.v. per trein
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* Wallhausen-Uberlingen per boot
* gebruik dubbele fietstas
 
exclusief:
* toeslag halfpension € 155,-
* toeslag 1-persoonskamer € 170,- 
* huurfiets met 7 versnellingen € 60,- / elektrische fiets € 150,-
* zitplaats dagtrein € 25,- (retour)
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen)
* transfer van/naar het station 
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top