Passau-Boedapest-Passau per MS Primadonna EASY per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 859,00
Reis PDF boek nu

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna

  
Een unieke combinatie van een riviercruise en een sportieve fietsvakantie. Uw eigen hut aan boord en overdag heerlijk fietsen langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op één na langste rivier. 
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau met zijn romantische Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. Elke etappe kent wel een cultureel-historisch hoogtepunt: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg. Een ander hoogtepunt van deze reis is Wenen, waar u een hele dag kunt verpoozen.
 
Overdag fietst u en in de namiddag komt u weer aan boord van uw drijvende hotel. Wanneer u een dag wilt pauzeren blijft u gewoon aan boord. In de avond kunt u of genieten van de livemuziek in de gezellige panoramabar, een boek lezen in de salon of de plaats bezoeken waar de boot voor anker ligt.
 
 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per trein ICE 27. Transfer van het station van Passau naar het schip per bus ca 16.45 (andere aankomsttijden transfer per taxi op eigen gelegenheid). Inschepen vanaf 16.00 uur. Vertrek om ca. 19.00 uur naar Melk. Aansluitend Captains/Welcomedinner.
dag 2
Melk- Dürnstein (fietstocht ca. 26 km/2 uur). Door de wijnstreek Wachau via Spitz, en Weissenkirchen naar Dürnstein waar we weer aan boord gaan. Vertrek om ca. 18.00 uur naar Bratislava.
dag 3
Bratislava & fietstocht Bratsilava - Devin (ca. 38 km/3 uur). Bezichtiging Bratislava en ’s middags per fiets over de Donauradweg naar Devin (mooi vergezicht). Vertrek om 19.00 naar Boedapest
dag 4
Boedapest aankomst om 09.00. ’s Ochtends bezichtigen van de stad ’s Middags bezichtigen van de stad en mogelijkheid tot het maken van een fietstocht over het eiland. ’s Avonds rondvaart op het schip door de verlichte stad rond 22.00 vertrek naar Esztergom
dag 5
Esztergom-Komárom (fietstocht ca. 55 km/ 5 uur). Over een vrijliggend fietspad op de dijk langs de Donau van Esztergom langs de linker oever door kleine dorpen via Maca naar Komáron . Ca. 18.30 vertrek naar Wenen.
dag 6
Wenen (fietstocht ca. 20 km/2 uur Op de fiets door Wenen over de fietspaden naar de bezienswaardigheden in de van de hoofdstad van Oostenrijk. Na het diner een wijnproeverij aan boord. Om ca 20.00 uur vertrek naar Grein.
dag 7
Grein-Linz (fietstocht ca. 56 km/5 uur). Etappe langs de Donau naar kasteel Dornachen de Abdei Baumgartenberg. Via Enn naar Linz, de hoofstad van Oberoesterreich. Om ca. 22.00 vertrek van Linz naar Passau.
dag 8
Linz-Passau In de ochtend aankomst in Passau (ca. 08.00 uur). Na het ontbijt om ca 09.00 uur transfer naar het station per bus). Overige tijden per taxi op eigen gelegenheid. Vertrek per trein.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 18-55 km afgelegd.  

accommodatie: u verblijft in een 2 persoonshut op het MS Primadonna riviercruise schip met 80 hutten. Er is keuze uit het hoofdek achterschip(beneden, stapelbedden), hoofddek (beneden, gewone bedden) en bovendek (boven gewone bedden).  Alle  hutten hebben douche en toilet, tv, haardroger, minibar en airco. Faciliteiten aan boord: panoramabar (Primaaperitivo) zonnedek met ligstoelen, Wirlpool. Binnen een wellness met wirlpool en sauna.
De verzorging is op basis van logies en ontbijt + welkomstdiner 4-gangen + dagelijks in de namiddag koffie/thee met gebak + dagelijks middernacht snack in de Panoramabar. Volpension: 3- gangen lunch (indien u aan boord blijft) of een lunchpakket voor onderweg,  diner (4-gangen keuzemenu) tegen betaling bij te boeken. 
 
  
minimum aantal reizigers: 2
 

Vertrek: vrijdag 3 en 24 mei, 5 juli, 30 augustus en 13, 20 en 27 september

 
 inclusief:
* treinticket elk Nederlands station-Passau v.v.

* 7 overnachtingen in een 2- persoonshut met douche en toilet

* captainsdinner (4-gangen) op dag 1

* uitgebreid ontbijtbuffet

* 3-gangen lunchbuffet of lunchpakket

* thee/koffie incl. Kuchen in de namiddag

* 4-gangen diner

* dagelijks avondsnack

* alle havengelden

* huurfiets 7 of 21 versnellingen  (inclusief fietstas)

* reisleiding aan boord van het schip

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

 

  

exclusief:

* zitplaatsreserveringen in trein € 25,-

* toeslag 1-pers.kamer hoofddek achter: 25% van de reissom

* toeslag 1-pers.kamer hoofddek: 50% van de reissom

* toeslag 1-pers.kamer boven-/promenadedek: 75% van de reissom

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
kinderkorting:
t/m 5 jaar 100 %, 6 t/m 11 jaar 50% (bij verblijf in de hut bij twee volbetalende reizigers)
 
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top