Vorarlberg wandelvakantie 8 dagen per bus

8 dagen
niveau
bus
wandelvakanties
groepsreizen
vanaf € 549,00
Reis PDF boek nu

Wandelen in Vorarlberg

Vorarlberg, hier wil je vakantie vieren! Deze meest westelijke deelstaat van Oostenrijk is niet groot, maar de schoonheid en afwisseling van deze regio is indrukwekkend. Van groene valleien tot bergpieken tot ver over de 3000 meter en van verscholen bergmeertjes tot watervallen. Even veelzijdig als het landschap zijn de activiteiten die u hier kunt ondernemen. We kozen dan ook voor een combinatiereis, met een excursie- en wandelgroep. Na een dag cultuur en terrassen in Innsbruck toe aan een frisse wandeling in de berglucht? Geen probleem, u heeft iedere dag de keuze uit beide programmaís tijdens deze wandelvakantie.

van dag tot dag

dag 1
Heenreis naar Duitsland. Vanaf diverse opstapplaatsen naar het centrale wisselpunt in Asten en vervolgens naar Duitsland voor diner en overnachting
dag 2
Via de Bodensee naar Stuben am Arlberg
Op weg naar onze vakantieplaats rijden we langs de Bodensee, waarbij we twee van de leukste havenstadjes aan dit meer bewonderen: Lindau en Bregenz.
dag 3
Zurs-Lech (ca. 8,5 km/3,5 uur). Per bus naar het wintersportdorp ZŁrs. Hier start een wandeling naar Lech over de ĎGroene Ringí. Het begin is pittig, over een lengte van ca. 3 kilometer klimt u van 1750 meter hoogte naar 2175 meter hoogte. Onderweg kunt u genieten van de omringende alpenweiden en watervallen. Eenmaal boven kijkt u uit over de ZŁrsersee, een helderblauw bergmeer op 2160 meter hoogte. Hoe bijzonder is het om in de zomer met de voeten in de sneeuw te staan; hier kan het! Eindpunt is het koninklijke Lech. Hoogtemeters: ca. 500 meter stijgen en ca. 776 meter dalen.
dag 4
Sonnenkopf (ca. 10 km/4,5 uur) Beginpunt van deze tocht is het bergstation Sonnenkopf (1840 meter). Tussen bergmoerassen en bloeiende alpenweiden wandelt u tot de MuttjŲchle (2074 meter). Geniet van bergtoppen en een majestueus uitzicht over de Klostertalse Alpen en Montafon. Via Scheidboden, Kristberg en door een bos daalt u af naar Dalaas. Hier haalt de touringcar u weer op. Hoogtemeters: ca. 312 meter stijgen en ca. 1299 meter dalen.
dag 5
Kaltenberghut (ca. 10 km / 4 uur). Een mooi wandelrondje vanuit het hotel. Rust en een ongerepte natuur zijn uw gezelschap tijdens deze middelzware tocht. Dankzij de balkonachtige ligging heeft u vanaf de Kaltenberghut een prachtig panorama over het Klostertal en de Flexenpass. Terug via het leuke plaatsje Albona.
Hoogtemeters: ca. 700 meter stijgen en ca. 700 meter dalen.
dag 6
St Anton (ca. 15 km/4 uur). Mooie tocht vanuit St Antom am Arlberg
dag 7
via FŁssen en Neuschwanstein naar Duitsland via FŁssen en Neuschwanstein naar Duitsland, overbnachting in Duitsland.
dag 8
Terugreis naar Nederland via het centrale wisselpunt Asten.

details

route: afwisselend heuvel- en†bergachtig. Per wandeldag wordt ca. 8,5 tot 15†km afgelegd.† Stijgingen en dalingen vanuit het dal en terug worden vaak per kabelbaan overbrugd. De†transfers worden verzorgd door de bus†naar de wandelbeginpunten van deze reis.†Het wandelen is de gehele week op eigen gelegenheid, er gaat bij deze reis geen wandelbegeleiding of wandelgids mee. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Goede bergwandelschoenen met profiel zijn op deze wandelingen noodzakelijk.
††
groep: minimaal 8/maximaal 16†reizigers
Hotel Arlberg†
ligging:Het 3-sterren familiehotel ligt in het skidorp Stuben am Arlberg en bestaat uit Hotel Arlberg Stuben*** en Hotel Garni Arlberg****. De kamers bevinden zich in beide accommodaties welke op 2 minuten wandelen van elkaar liggen. De maaltijden vinden plaats in Hotel Arlberg Stuben.
faciliteiten: Het hotel beschikt over een bar, restaurant, pizzaria, panoramaterras, kleine bibliotheek, gratis wifi en een wellnesscenter met sauna, stoombad, outdoor-jacuzzi en infraroodcabine.
kamers: De kamers in beide accommodaties zijn voorzien van een telefoon, televisie, radio en een badkamer met toilet, bad en/of douche en fŲhn.
maaltijden: ontbijt (in buffetvorm) en 3-gangen diner.
inclusief
*†Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema) v.v. per Comfort Class bus
* plaatselijk busvervoer
* 7 overnachtingen†(halfpension)†in een 2-persoonskamer met douche en toilet of†7 overnachtingen (halfpension) in een 1-persoonskamer met douche en toilet
* St. Anton Summer Card (o.a. 1 dag gratis gebruik van kabelbanen en 1 gratis begeleide wandeling)
*†wandelprogramma zoals beschreven
* afscheidskoffietafel in Asten
exclusief
* overige maaltijden
* entreegelden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten†
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top