Tirol Wörgl 8 dagen per bus

8 dagen
niveau
bus
wandelvakanties
groepsreizen
vanaf € 449,00
Reis PDF boek nu

Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl

 

Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur, gastvrijheid en bovenal eindeloos wandelplezier. Vele reizigers mensen keren hier ieder jaar terug en dat is niet zo verwonderlijk!

 

Dagelijks maakt u heerlijke wandeltochten onder leiding van een ervaren lokale (berg)gids. Heeft u een dagje geen zin om mee te gaan wandelen? Maak dan een leuke culturele excursie. Omdat u samen met de excursiereis naar Tirol afreist, is het geen probleem wanneer u een dagje in de bus meereist om een van de vele gezellige plaatsen en mooie bezienswaardigheden te gaan bezoeken.

 

Ook in de avond is er genoeg te beleven: het hotel ligt dicht bij het centrum van Wörgl, maar ook in het hotel zelf worden activiteiten aangeboden zoals een barbecue en een muziekavond.

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Heenreis naar Oostenrijk/Wörgl. Vanaf diverse opstapplaatsen naar het centrale wisselpunt in Asten en vervolgens naar Tirol. Aankomst in de vroege avond.
dag 2
Panoramawandeling Hohe Salve (13 km ca. 3,5 uur
Vandaag maken we een schitterende wandeling rondom de Hohe Salve (1829 m). Deze berg biedt prachtige uitzichten over het Tiroolse landschap. Deze middelzware afwisselende bergtocht voert u door de prachtige natuur en geeft u de meest fantastische vergezichten. We gaan op deze tocht met de gondel naar het mittelstation (kosten van de gondel zijn niet inbegrepen en ter plaatse te betalen ca. € 10 p.p.), van 650 m naar 1150 m en lopen vandaar naar de Kraftalm 1355 m in Itter. We drinken daar iets en lopen dan weer in ca. 1,5 uur terug. Soms gaan we van het Mittelstation naar de Gipfel van de Hohe Salve op 1830 m, maar dat ligt aan de conditie van de groep en is ter beoordeling van de Nederlandstalige gids die u op deze wandeling begeleidt.
dag 3
Aachensee (ca. 6,5 km/1,5 uur). We rijden naar Pertisau en wandelen vanuit hier langs de Achensee naar Gaisalm. Geniet onderweg van de rust en indrukwekkende vergezichten. Liefhebbers kunnen in Gaisalm aan boord stappen van een rondvaartboot voor een tocht over de Achensee naar Pertisau (niet inbegrepen, ca. € 19,- per persoon).
dag 4
Kruidenwandeling (ca. 4,5 km/2 uur) en Kundler Klamm (ca. 7 km/2,5 uur). In de ochtend staat een kruiden- en weidewandeling op het programma, waarbij de gids u uitleg geeft over de rijke vegetatie in dit deel van de Alpen. U leert over de verwerking van het kruid en de heilzame werkingen. Houdt u rekening met een betaling van € 5,50 (waar u ter plaatse een snack voor krijgt aangeboden). De middag is gereserveerd voor de indrukwekkende Kundler Klamm. U maakt een tocht door de schitterende kloof langs een riviertje dat zich tussen de hoge rotspartijen slingert. De kloof is goed toegankelijk en de wandeling erdoor is vlak, over een goed begaanbaar pad.
dag 5
Kraftalm (ca. 15 km / 5 uur). Deze berg (1829 m) biedt prachtige uitzichten over het Tiroolse landschap. U gaat op deze tocht met de gondel naar het Mittelstation (kosten van de gondel zijn niet inbegrepen en ter plaatse te betalen ca. € 12,-), van 650 meter naar 1150 meter en loopt vandaar naar de Kraftalm op 1355 meter.
dag 6
Adlerweg (ca. 15 km/5 à 6 uur). Dwars door het vakantiegebied de Hohe Salve loopt, sinds 2005, het lange afstandswandelpad de ’Adlerweg’, dat u door één van de mooiste berglandschappen van Europa voert. U brengt ook een bezoek aan de Eishöhle (geopend juli-september). Dit is de enige grot in de Noord-Tiroolse Alpen waar men ijs- en druipsteenfiguren aantreft; deze dagetappe vraagt enige wandelervaring.
dag 7
Möslalm (ca. 10 km/3,5 uur). Ter afsluiting ´beklimt´ u vandaag de Möslalm vlakbij Wörgl (1105 m). Zodra u de Almboden bereikt heeft, wordt u beloond met een prachtig uitzicht. We strijkt hier neer bij een typisch Oostenrijkse berghut voor een hapje en een drankje. In de middag heeft u vrij of kunt u mee op een natuurtocht. U rijdt naar Ebbs, Walchsee en Kössen, met hele mooie uitzichten! ’s Avonds ter afsluiting een gezellige barbecue in de hoteltuin.
dag 8
Terugreis naar Nederland via het centrale wisselpunt Asten.

details

route: afwisselend heuvel- en bergachtig. Per wandeldag wordt ca. 6,5 tot 10 km (2 keer ca. 15 km) afgelegd.  Stijgingen en dalingen vanuit het dal en terug worden vaak per kabelbaan overbrugd (één maal niet inbegrepen). De wandelingen en transfers naar de wandelbeginpunten van deze reis worden uitgevoerd met (berg)gidsen van de lokale VVV en zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Goede bergwandelschoenen met profiel zijn op deze wandelingen noodzakelijk.
  
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers
 
Hotel Linde
ligging: rustig en centraal in Wörgl, afstand tot het centrum slechts 250 meter.
faciliteiten: restaurant/café, stube, kegelbaan met bar. Het hotel heeft een mooie tuin met een terras en een buitenzwembad. Tevens een sauna (ca. € 5,-) en een solarium (ca. € 5,-).
kamers: 2-persoonskamer met eigen douche en toilet, tv en wifi.
maaltijden: ontbijt (in buffetvorm) en 3-gangen diner.
 
 
inclusief
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema) v.v. per Comfort Class bus
* plaatselijk busvervoer
* 7 overnachtingen (halfpension) in een 2-persoonskamer met douche en toilet of 7 overnachtingen (halfpension) in een 1-persoonskamer met douche en toilet
* 1 x barbecue, 1 x muziekavond en 1 x kegelavond
* wandelprogramma zoals beschreven
* afscheidskoffietafel in Asten
 
exclusief
* overige maaltijden
* vervoer per kabelbaan (ca. € 12,-)
* entreegelden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten 
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer
 

overige kenmerken

boek nu
To Top