Tirol Oberperfuss 8 dagen

8 dagen
niveau
bus
wandelvakanties
langlaufreizen
groepsreizen
vanaf € 579,00
Reis PDF boek nu

Langlaufen in en rond Seefeld

Een langlaufreis met een olympisch tintje! Het gebied rond Seefeld/Leutasch is vele malen verkozen tot de regio met de beste loipen van Oostenrijk. Tientallen jaren geleden het strijdtoneel van olympische sporters, nu uw bestemming voor een ongeëvenaarde winterreis.

Het gemoedelijke dorp Oberperfuss ligt op ongeveer 14 km van Innsbruck. De bewoners van dit dorp staan bekend om hun houtsnijwerk. In de avond is er ook vertier te vinden in het dorp. Er is een disco, 4 cafés en enkele restaurants. Maar u kunt natuurlijk ook een middag of avond een bezoek brengen aan Innsbruck.

 

van dag tot dag

dag 1
Heenreis

Vroeg vertrek in de ochtend, want u rijdt in één dag naar Oberperfuss, vanaf diverse opstapplaatsen via wisselplaats Asten.

dag 2
Leutasch

Leutasch is zeer geliefd bij langlaufers vanwege het uitgestrekte langlaufgebied dat behoort tot de Olympiaregion Seefeld. U wordt aangeraden om vandaag de A7 loipe te doen, perfect voor beginners en langlaufers die van de omgeving willen genieten. Deze loipe is ca. 4,5 km lang en zonder noemenswaardige beklimmingen of afdalingen. De route voert u door een gevarieerd landschap, waarbij u de berg Ahrnspitze (2196 m) niet uit het oog verliest. Ook voor de winterwandelaars zijn er voldoende mogelijkheden, bewandel bijvoorbeeld het pad rond de Weidachsee.
dag 3
Achensee

U maakt een eerste tocht op de lange latten. De reisleider deelt het gehuurde materiaal uit en geeft een uitgebreide instructie. Pertisau, de "Parel van Tirol", behoort tot één van de beste langlaufgebieden van Oostenrijk. Uitstekende mogelijkheden voor beginners, maar ook prima loipen voor wie al vaker op de langlauflatten heeft gestaan. Tip voor de wandelaars: een mooie tocht langs de dichtgevroren Achensee.
dag 4
Lüsens

Sneeuwpret in Lüsens! Het decor wordt hier gevormd door de 3298 m hoge berg Lisenser Fernerkogel. Al langlaufend door het dal geniet u van een prachtig winterlandschap met zicht op diverse gletsjers. Rond Lüsens liggen 6 routes, die worden gevormd door ca. 30 km aan loipen. Gaat u liever winterwandelen, dan raden we u de gletsjerroute aan, waarbij u onderweg alles te weten komt over gletsjers in het algemeen en de Lüsens-gletsjer in het bijzonder. Eenmaal boven is het uitzicht over het dal absoluut indrukwekkend!
dag 5
Mieminger Plateau

Sneeuw, zon, panorama’s... beleef het Mieminger Plateau! Dit hooggelegen gebied is een ideale uitvalsbasis voor wandelen en langlaufen; er zijn 80 km aan winterwandelpaden en ruim 150 km langlaufloipen. U kunt hier verschillende tochten maken door het prachtige, glooiende landschap.
dag 6
Niederthai

In Niederthai is voor ieder wat wils! Skiën, wandelen, langlaufen, een rit per paardenslee... hier kan het allemaal. Dankzij zijn hoge ligging is Niederthai van december tot aan het voorjaar verzekert van sneeuw. De loipen (in totaal 25 km) zijn er in alle niveaus, van gemakklijk tot uitdagend. Ook zijn er diverse winterwandelpaden aangelegd. Tip: glij na het wandelen met een slede naar beneden; Niederthai beschikt namelijk over natuurlijke rodelbanen!
dag 7
Seefeld

Lest best! Tocht naar het mondaine Seefeld in Olympiaregion Seefeld. Dit skigebied wordt door langlaufers, met zijn 266 km loipen, beschouwd als het Mekka van Europa. Voor wandelaars is Seefeld uitsteken. Mooie geprepareerde wandelpaden naar Mösern en de Wildmoosalm.
dag 8
Terugreis

Na het ontbijt reist u terug naar de diverse opstapplaatsen in Nederland via wisselpunt Asten. Afsluitend stamppotbuffet.

details

Hotel Krone***

 
Ligging:
Het sfeervolle Hotel Krone ligt in het centrum van Oberperfuss in Tirol.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant en gezellige bar. Verder aanwezig: wellness (tegen betaling, van 16.00 tot 22.00 uur)

Kamers:
De kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet. 
 
Groep:
minimaal 20/maximaal 40 reizigers.

Inclusief:
• reis per Comfort Class touringcar klik hier voor de opstapplaatsen
• transfers naar en van de langlaufgebieden
• Nederlandse reis-/langlaufbegeleiding
• verblijf in Hotel Krone in een 2-persoonskamer zoals beschreven
• dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner met keuzemenu en enkele dagen per week saladebuffet
• stamppotbuffet in Nederland bij terugkomst
 
Exclusief:
• toeslag 1-persoonskamer: € 50,-
• niet-genoemde maaltijden
• eventuele loipe- en liftgelden
• facultatieve excursies en entreegelden
• reis- en annuleringsverzekering
• gebruik langlaufset € 39,- p.p. (ski`s, stokken en schoenen)
• gebruik wandelset € 15,- (wandel-/telescoopstokken en snowgrips)
• reserveringskosten
 
Langlaufen :
De langlaufreizen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers. Iedere dag wordt u naar de mooiste plekjes met (de meeste) sneeuw gebracht, waar u met volle teugen van sneeuw, loipes en hopelijk stralend winterweer kunt genieten.

Langlaufles:
De langlaufreizen worden geleid door speciale langlaufreisleiding die u de kneepjes van het langlaufen kan leren. De eerste 3 ochtenden geeft hij/zij instructie aan de beginnende langlaufers. De meer gevorderde langlauf(st)ers kunnen ´s middags de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen. 
 
Conditie:
Iedereen met een normale conditie kan aan de langlaufreis deelnemen. Enige voorbereiding vergroot echter uw reisplezier.
 
Programma:
Her programma is onder voorbehoud. Afhankelijk van de sneeuwcondities worden de beste langlaufmogelijkheden uitgezocht.
 
Loipegelden en liftpassen:
De bijdrage voor het onderhoud van de loipes zullen tot ca. € 6,- per dag bedragen.
 
Langlaufmateriaal huren:
U heeft de mogelijkheid om extra voordelig een langlaufset te huren. De set is van absolute topkwaliteit, voorzien van de allernieuwste technieken en materialen en biedt u een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. De kosten bedragen € 35,- per persoon (schoenen, stokken en ski’s). Bij boeking moet u dan uw schoenmaat en lichaamslengte doorgeven, zodat op locatie de juiste materialen voor u klaar staan. U kunt natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Heeft u een uitzonderlijk grote (groter dan maat 45) of kleine (kleiner dan maat 36) maat dan adviseren we schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.
 
Busreis:
Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u naar Asten gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke reisbestemming vertrekt. Voor alle opstapplaatsen geldt dat deze alleen worden aangedaan indien er ten minste 4 personen gereserveerd hebben voor deze opstapplaats. Bij minder dan 4 personen wordt u verwezen naar de dichtstbijzijnde opstapplaats die wordt aangedaan. Dit geldt ook voor de terugreis. De kosten van vervoer naar de ‘nieuwe’ opstapplaats worden niet door Aktiva Tours/KRAS.NL vergoed.
 
Op-/uitstapplaatsen schema B: Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Asten, Breda, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam en Zwolle.

Het centrale wisselpunt in Asten:
Voor haar busreizen maakt Aktiva KRAS/gebruik als overstapplaats van het gastvrije Hotel Nobis in het Brabantse Asten. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel of stamppotbuffet (zie reisbeschrijving betreffende reis). Uiteraard is op het wisselpunt een KRAS  vertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.
 
Parkeren op het wisselpunt Asten:
Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Hotel Nobis in Asten. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 20,-).
 
Overnachten in Asten klik hier
 
Reisbagage:
De bagageruimte in een touringcar is beperkt. Bij busrondreizen geldt daarom dat u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg mag meenemen, evenals 1 stuk handbagage.
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top