Reutte - Tirol 8 dagen

8 dagen
niveau
bus
wandelvakanties
langlaufreizen
groepsreizen
vanaf € 539,00
Reis PDF boek nu

Langlaufen & winterwandelen aan de Duits- Oostenrijkse grens vanuit Reutte

 

Tirol bezit ruim 4000 km aan perfect onderhouden langlaufloipen. Wij zoeken deze week de mooiste op, onder meer in het Lechtal en rondom de Heiterwanger See. Ook het Tannheimer Tal, dat in de top 5 van de beste langlaufgebieden ter wereld staat, staat op het programma. Uiteraard zorgen we ook dat de winterwandelaars onder ons zich verzekerd weten van fraaie routes en zelfs skiërs kunnen rondom Reutte goed uit de voeten. Ons hotel staat in het hart van Reutte, waar charmante herenhuizen met gevelschilderingen het dorpje een gezellige aanblik geven

 

 

van dag tot dag

dag 1
Heenreis

Vroeg vertrek in de ochtend, want u rijdt in één dag naar Hotel Goldener Hirsch*** in Reutte, vanaf diverse opstapplaatsen via wisselplaats Asten.
dag 2
Ehrwald en Lermoos


Aan de voet van de bekende Zugspitze en het Wettersteingebergte ligt Ehrwald, dat samen met het nabij gelegen Lermoos bekend staat om zijn prima wintersportmogelijkheden en de prettige sfeer. U zult u vandaag niet vervelen!

dag 3
Nesselwängle


U gaat vandaag langlaufen in de Duitse deelstaat Beieren en wel in de bekende wintersportplaats Garmisch. Het is de enige Alpenstad van Duitsland, prachtig gelegen aan de voet van het Wettersteingebergte, met onder meer de bekende Zugspitze (2963 m), de hoogste berg van Duitsland. Het oude centrum van Partenkirchen en de oude barokke stadskerk van St. Martin uit de 18e eeuw zijn zeker een bezoek waard. Leuk is ook een bezoek aan de top van de Zugspitze per tandradbaan en een kijkje bij de springschans, bekend van het Neujahrsspringen, onderdeel van het vierschansentoernooi.

dag 4
Garmisch-Partenkirchen en de Partnachklamm


Nóg zo’n dagje aan de voet van de Zugspitze (2963 meter). We steken de grens met Duisland over, naar de Garmisch Partenkirchen. Wat dacht u van een ritje per tandradbahn naar de top van de Zugspitze? Of neem een kijkje bij de springschans. Uiteraard vinden we hier ook voldoende loipen en winterwandelpaden. ’s Middags bezoeken we de Partnachklamm. Wandelend door de 700 meter lange en de 80 meter hoge klif begeeft u zich in een mysterieus landschap. De hoge watervallen zijn vaak bevroren, wat tot bizarre formaties leidt.
dag 5
Lechtal


We verkennen het Lechtal. Vlakbij Steeg in Walchen starten we onze tocht. Op de lange latten of te voet maken we een tocht naar Elbigenalp, de hoofdstad van het Lechtal en door de bewoners van de streek "das Dorf" genoemd. Hier bevindt zich de beroemde houtsnijschool, de enige op dit gebied in Oostenrijk. Onderweg is het bijkomen met een hapje en drankje in Bach.

dag 6
Lähn en Heiterwang


Uiteraard starten we onze vakantie met een uitgebreide langlaufinstructie van onze eigen reisleider. Zodoende kunt u de spieren lekker opwarmen voor de komende dagen en heeft u bovendien de kneepjes van het langlaufen zo weer onder de knie. Hierna ondernemen we een mooie langlauftocht vanuit Lähn naar Heiterwang. De route is zo’n 10 kilometer lang en is steeds dalend, zodat u onderweg volop kunt genieten van het landschap. Wilt u de tocht verlengen, dan kunt u in Heiterwang nog een rondje om het gelijknamige meer maken.
dag 7
Tannheimer Tal


We stappen in de bus naar het Tannheimer Tal, een van de meest ongerepte dalen van Oostenrijk. In totaal zijn er 140 kilometer aan loipen, 70 kilometer aan geruimde wandelwegen en 55 kilometer aan skipistes. De loipen zijn niet al te moeilijk en voeren door dorpen, bossen en het natuurgebied Vilsalpsee. Wanneer het goed heeft gevroren, kunt u langlaufen over de Haldensee, een van de mooiste meren van Tirol.
dag 8
Terugreis

Na het ontbijt rijdt u terug naar diverse opstapplaatsen in Nederland via wisselpunt Asten. Afsluitend stamppotbuffet.

details

 

Hotel Goldener Hirsch***

 
ligging:
Het sfeervolle 3-sterren Hotel Goldener Hirsch ligt in het centrum van Reutte. 

faciliteiten:
Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, Stube, skidepot en gratis wifi.

kamers:
De kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, minibar, televisie, radio en föhn.
 
groep:
minimaal 21/maximaal 40 reizigers.
 
inclusief:
• reis per Comfort Class touringcar klik hier voor de opstapplaatsen
• transfers naar en van de langlaufgebieden
• verblijf in Hotel Goldener Hirsch in een 2-persoonskamer
• dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner
• Nederlandse langlaufbegeleiding
• stamppotbuffet in Nederland bij aankomst
 
exclusief:
• toeslag 1-persoonskamer € 140,-
• niet-genoemde maaltijden
• eventuele loipe- en liftgelden
• facultatieve excursies en entreegelden
• reis- en annuleringsverzekering
• gebruik langlaufset € 39,- p.p. (ski`s, stokken en schoenen)
* gebruik wandelset € 15,- p.p. (wandel-/telescoopstokken en snowgrips)
• reserveringskosten
 
langlaufen en/of wandelen:
Onze langlaufreizen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers. Iedere dag wordt u naar de mooiste plekjes met (de meeste) sneeuw gebracht, waar u met volle teugen van sneeuw, loipes, aangenaam gezelschap en hopelijk stralend winterweer kunt genieten.

langlaufles:
Onze langlaufreizen worden begeleid door speciale langlaufreisleiding die u de kneepjes van het langlaufen aanleert. De eerste 3 ochtenden geeft hij/zij instructie aan de beginnende langlaufer. De meer gevorderde langlauf(st)er kan ´s middags de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen. 
 
conditie:
Iedereen met een normale conditie kan aan de langlaufreis deelnemen. Enige voorbereiding vergroot echter uw reisplezier.
 
programma:
Her programma is onder voorbehoud. Afhankelijk van de sneeuwcondities worden de beste langlauf/wandelmogelijkheden opgezocht.
 
loipegelden en liftpassen:
De kosten voor het onderhoud van de loipes zullen tot ca. € 4,- per dag bedragen.
 
langlaufmateriaal huren:
U heeft de mogelijkheid om extra voordelig een langlaufset te huren. De set is van absolute topkwaliteit, voorzien van de allernieuwste technieken en materialen en biedt u een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. De kosten bedragen € 39,- per persoon   (schoenen, stokken en ski’s). Bij boeking geeft u uw schoenmaat en lichaamslengte door, zodat op locatie de juiste materialen voor u klaar staan. U kunt natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Heeft u uitzonderlijk grote (groter dan maat 45) of kleine (kleiner dan maat 36) maten, dan adviseren we schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.
 
busreis:
Over het algemeen kunt u kiezen uit verschillende opstapplaatsen, waarheen u na afloop van de reis ook weer wordt teruggebracht. Vanuit uw opstapplaats wordt u naar Asten gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke reisbestemming vertrekt. Voor alle opstapplaatsen geldt dat deze alleen worden aangedaan indien er ten minste 4 personen gereserveerd hebben voor deze opstapplaats. Bij minder dan 4 personen wordt u verwezen naar de dichtstbijzijnde opstapplaats die wordt aangedaan. Dit geldt ook voor de terugreis. De kosten van vervoer naar de ‘nieuwe’ opstapplaats worden niet door Aktiva Tours/KRAS.NL vergoed.
 
Op-/uitstapplaatsen schema B: Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Asten, Breda, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam en Zwolle.

het centrale wisselpunt in Asten:
Voor haar busreizen maakt Aktiva Tours/KRAS.NL als opstapplaats gebruik van het gastvrije Hotel Nobis in het Brabantse Asten. Als extra service is op de vertrekdag koffie met cake op het wisselpunt inbegrepen en ter afsluiting van de reis een koffietafel of stamppotbuffet (zie reisbeschrijving betreffende reis). Uiteraard is op het wisselpunt een KRAS.NL vertegenwoordig(st)er aanwezig, bij wie u met eventuele vragen altijd terecht kunt.
 
 
parkeren op het wisselpunt Asten:
Indien u per eigen auto naar Asten reist, is er beperkte mogelijkheid om uw auto te parkeren bij Hotel Nobis. Parkeren geschiedt op eigen risico en is tegen betaling (€ 20,-).
 
reisbagage:
De bagageruimte in een touringcar is beperkt. Bij busrondreizen geldt daarom dat u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg mag meenemen, evenals 1 stuk handbagage.
 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top