KarinthiŽ en Dolomieten 8 dagen

8 dagen
niveau
bus
langlaufreizen
groepsreizen
vanaf € 529,00
Reis PDF boek nu

Langlaufen en wandelen in†het zonnige KarinthiŽ

Beleef het beste van Oostenrijk en ItaliŽ in het mooie KarinthiŽ! In deze ĎNatuurarenaí vinden we volop langlaufloipen en winterwandelroutes langs bevroren meren en op sneeuwzekere hoogvlakten, waar ruige bergpieken en oergezellige berghutten het decor vormen. Dankzij de zuidelijke ligging schijnt het winterzonnetje hier vrijwel altijd! Onze standplaats is het gezellige plaatsje Oberdrauburg, gelegen in het dal van de Drau. Van hieruit maken we tal van leuke tochten naar o.a. het mondaine Cortina díAmpezzo en de bekende Weissensee, al jaren het strijdtoneel van de alternatieve Elfstedentocht.

van dag tot dag

dag 1
Via het wisselpunt in Asten rijdt u naar het zuiden van Duitsland voor diner en overnachting.
dag 2
Gnadealm

Op weg naar ons hotel in Oberdrauburg, gaan we alvast wat uurtjes langlaufen en winterwandelen in Gnadealm (1350 m). Daar staan 31 km aan perfect geprepareerde langlaufloipes ter beschikking. Onze tip is de 15 km lange "Gnadenalmloipe". Deze loipe staat bekend als een van de sneeuwzekerste lopie van het gehele Alpengebied. Bovendien vindt u aan deze loipe veel horecagelegenheden.
dag 3
Weissensee

Vandaag brengen we door aan de Weissensee, het hoogst gelegen meer van KarinthiŽ. Door zijn unieke ligging, het meer wordt omsloten door bergen, is de Weissensee te vergelijken met een Noors fjord en ligt er in de winter altijd een laag(je) ijs op het meer. In de jaren dat er in Friesland geen Elfstedentocht gehouden kan worden is er een alternatieve tocht op dit meer. Op en rond de Weissensee vindt u ruim 75 km loipen.
dag 4
Mallnitz

Het rustige Mallnitz ademt nog de oorspronkelijke Oostenrijkse sfeer. Rond dit dorpje vindt u ca. 25 km aan langlaufloipen, die volgens velen behoren tot de mooiste van KarinthiŽ. Redenen hiervoor zijn dat de loipen uitstekend worden onderhouden en ze zeer gevarieerd zijn. De romantische valleien rond Mallnitz bieden u ook eindeloze wandelpaden, op zoín 1200-1300 meter boven zeeniveau. Wat we u ook niet willen onthouden is dat Mallnitz vele leuke aprŤs-skimogelijkheden biedt.

dag 5
Dolomieten

De bergreuzen van de Dolomieten spreken tot ieders verbeelding. Vanuit Cortina díAmpezzo kunt u langlaufen langs de Toblachersee of een wandeling maken door het Hochpustertal.
dag 6
Lesachtal

Grenzeloos wintersportplezier in het langlaufparadijs Lesachtal, waar het beste van Oostenrijk en ItaliŽ samenkomen. De Grenztlalloipe, de naam zegt het al, loopt langs de grens van Oostenrijk en ItaliŽ. Een waar langlaufparadijs!

dag 7
Pass Thurn - Duitsland

We nemen afscheid van Oberdrauburg en rijden naar Pass Thurn, waar we nog wat uurtjes gaan langlaufen en wandelen. Zowel voor beginnende als gevorderde langlaufers zijn er verschillende routes mogelijk. Vanuit Pass Thurn is bijvoorbeeld de Hochmoor hoogteloipe gemakkelijk bereikbaar. Deze loipe ligt op 1250 meter hoogte en biedt prachtige panorama uitzichten op onder andere de Hohe Tauern. Ook voor de winterwandelaars zijn er genoeg mogelijkheden. Daarna rijden we naar Duitsland voor de overnachting.
dag 8
Vandaag rijdt u de laatste etappe terug naar huis via het wisselpunt in Asten.

details

Gasthof Post

Ligging

Dit sfeervolle hotel bevindt zich aan het marktplein van Oberdrauburg, in de Oostenrijkse streek KarinthiŽ. Het hotel bestaat uit het hoofdgebouw "Gasthof Post" en het bijgebouw "Haus Stainer". Beide gebouwen liggen direct aan het marktplein, tegenover elkaar.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift (alleen in het hoofdgebouw), bar, restaurant en nieuw fitnesscenter (gratis).

Kamer

De kamers, verdeelt over Gasthof Post en Haus Stainer, zijn voorzien van telefoon, televisie, radio en badkamer met douche, toilet en fŲhn.

Extra informatie

ē Gratis wifi aanwezig

groep: minimaal 20 reizigers
Op-/uitstapplaatsen: Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Asten, Breda, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam en Zwolle. Voor alle op-/uitstapplaatsen geldt dat ze gegarandeerd zijn. Het wijzigen van op- en uitstapplaats is kosteloos en is mogelijk tot 2 werkdagen voor vertrek.
inclusief:
*†reis per Comfort Class touringcar klik hier voor de opstapplaatsen
* transfers naar en van de langlaufgebieden
* Nederlandse reis-/langlaufbegeleiding
* overnachting op de heen- en terugreis in een middenklasse hotel in een 2- persoonskamer op indeling
* 5 nachten verblijf in Hotel Post in een 2- persoonskamer zoals beschreven
* 7 x†nachten verblijf†op basis van ontbijtbuffet en 3-gangen diner
* stamppotbuffet in Nederland bij terugkomst
exclusief:
* loipen- en liftgelden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 100,-
*†huur langlaufmateriaal: schoenen, latten en stokken Ä 39,-
* overnachting voorafgaand aan uw reis in het Best Western Hotel Nobis op het wisselpunt in Asten, Meer informatie klik hier
* reserveringskosten
* bijdrage calamiteitenfonds
*†reis- en annuleringsverzekering

overige kenmerken

boek nu
To Top