Donau 9 dagen

9 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 799,00
Reis PDF boek nu

Fietsen langs de Blauwe Donau 

 
Een groeps-/fietsreis langs de machtige Donau, van Passau naar Wenen. We volgen de rivier op zijn reis door het nauwe dal van de Strudengau en de romantische wijnstreek Wachau. Onderweg kunt u met voetveren van oever wisselen om de mooiste stadjes, kerken en kloosters te bewonderen. Het ‘toetje’ van deze reis is Wenen, de stad van Sissi en opera’s. De Donau Radweg is een gemakkelijke, vlakke fietsroute die veelal oude jaagpaden volgt. We kunnen deze reis aan iedereen aanbevelen!

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Zuid Duitsland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst middag bij het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland omgeving Velburg.
dag 2
Passau - Schlögen (ca. 45 km/4 uur)
De bus brengt ons naar Passau. Hier worden de fietsen uitgedeeld en stappen we op ons ‘stalen ros’ voor een tocht naar Schlögen. Onderweg passeren we het mooie plaatsje Obernzell, met een fraai slot, en Kramesau.
dag 3
Linz - Grein (ca. 35 km/3 uur of 60 km/5 uur)
Langs het gotische kasteel Pragstein en het Habsburger kasteel Wallsee fietsen we naar het barokstadje Grein. Overnachten doen we wederom in Linz.

dag 4
Grein - Melk (ca. 40 km/3,5 uur)
De bus brengt ons vanochtend naar Grein. Via Persenbeug fietsen we naar Melk, met haar fascinerende abdij gelegen op een 50 m hoge rotswand. Onderaan deze wand ligt het stadje Melk, dat een verzameling is van leuke straatjes, burgerhuizen en een 15e-eeuwse parochiekerk. Overnachting in Pöcharln.

dag 5
Mel - Krems (ca. 50 km/4,5 uur)
Vandaag beleven we het mooiste stuk van de Donau, de Wachau. Het groen vormt een mooi contrast met de vele fruitgaarden, het blauw van de Donau en de pastelkleurige stadjes. Op onze route ligt o.a. Dürnstein, een oud dorp aan de voet van wijnterrassen. Het wordt gedomineerd door een burchtruïne en verrast haar bezoekers met kleurige huizen en smalle straatjes. En wat te denken van Krems? Bezienswaardig zijn o.a. de Steiner Tor en barokke Bürgerspitalskirche. Hierna naar Stockerau voor drie overnachtingen.
dag 6
Krems- Stockerau (ca. 55 km/5 uur).
Nog één dagje heerlijk fietsen langs de Donau. De paden zijn vlak tot dalend en gaan o.a. door het vruchtbare Tullner Feld en het Wienerwald. Onderweg vormt het oude Romeinse stadje Tulln an der Donau een leuke plek voor een (lunch)stop.
dag 7
Stockerau - Wenen (30 km/2,5 uur)
Wenen komt in zicht! De fietsroute is niet al te lang, wat u de mogelijkheid geeft om vanmiddag Wenen te beleven. De unieke, gemoedelijke sfeer maakt Wenen een van de leukste steden in het hart van Europa. Daarnaast is er ook veel moois te zien. Denk hierbij aan de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en de Obere Belvédère. Wenen zal u betoveren!
dag 8
terugreis naar het overnachtingshotel in Duitsland
Vanochtend heeft u nog vrije tijd in Wenen. Bekijk de hoogtepunten nog eens op uw gemak, ga wat winkelen, smul Sachertorte in een Konditorei of stap in het reuzenrad op de Wiener Prater voor een magnifiek uitzicht over de stad. Even na het middaguur beginnen we aan onze terugreis. We dineren en overnachten wederom in de omgeving van Velburg.

dag 9
Na het ontbijt rijden we de laatste etappe terug naar Nederland. We sluiten de vakantie af met een koffietafel op het wisselpunt, waarna u terug wordt gebracht naar uw opstapplaats.

details

route: Per fietsdag wordt ca. 30 tot 55 km afgelegd. De fietsroutes gaan door een vlak landschap tot glooiend landschap.
 
 
 
groep: minimaal 20/maximaal 40 reizigers
 
Accommodatie

Trans World Hotel Donauwelle****

Het moderne Trans World Hotel Donauwelle is gelegen in Linz, aan de oever van de Donau en dichtbij de Donau Radweg. Het hotel beschikt over een receptie, lift, terras met panoramisch uitzicht, bar, restaurant, gratis wifi en wellnessfaciliteiten (gratis). Uw kamer is voorzien van een bureau, televisie, telefoon en badkamer met bad en/of douche en toilet.

Hotel Moser***

Hotel Moser ligt in het centrum van Pöchlarn met op 800 meter van kasteel Pöchlarn. Het hotel beschikt over een receptie, tuin, bar, restaurant en gratis wifi. Uw kamer is voorzien van een televisie, föhn en een badkamer met bad en/of douche en toilet.

City Hotel Bauer****

Het comfortabele 4-sterren Cityhotel Bauer ligt in het centrum van Stockerau, in de provincie Neder-Oostenrijk en is gelegen in een groene, natuurrijke omgeving. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant, terras, sauna (gratis), fitness (gratis) en stoombad (gratis). Uw kamer is voorzien van telefoon, televisie en badkamer met bad en/of douche en toilet.

 

inclusief:

 

* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Donau v.v. per Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 8 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per Comfort Class-bus
* koffietafel op de laatste reisdag
 
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 140,-
* Huur Batavus toerfiets v.a. € 60
* Huur Batavus E-Bike v.a. € 95
* meenemen eigen fiets € 10,-
* Huur fietshelm € 7,50
* fietsverzekering, zonder eigen risico, per reis € 12,50, e-bike € 17,50
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top