Donau Passau Wenen familie 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
familiereizen
vanaf € 414,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Donau

 
De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op één na langste rivier.
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.
 
De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
Deze Donaufietsreis is zeer geschikt om te reizen met kinderen en/of ouderen, door de korte dagafstanden en de combinatie van fietstrajecten afgewisseld met trajecten per boot en trein.
 
 
 

 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). De auto kan gedurende de fietsreis gratis geparkeerd worden op een omheind parkeerterrein.
dag 2
Passau-Schlögen/Wesenufer (ca. 40 km/3 uur fietsen). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Vanuit Passau fietst u naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen en door het ongerepte en smalle dal van de Donau naar Schlögen aan de Schlögener Schlinge.
dag 3
Schlögen/Wesenufer-Linz (ca. 44 km per fiets en 15 min. per trein). Van Schlögen naar Aschach (Visserij Museum en Schloss Harrach). Vervolgens naar het bekende Nibelungen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. Het laatste traject gaat per trein van Ottensheim naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz (kosten € 5,- pp). Deze etappe is in te korten door Schlögen-Aschach per boot (vertrek ca. 11.10-aankomst 12.40 uur), per fiets nog 18 km.
dag 4
Linz-Melk (ca. 49 km/4 uur). Per trein naar Grein (ca. € 10,- pp) Van Grein over de Donauradweg naar Ybbs/Persenbeug, Pöchlarn naar Melk met een imposante Abdij.
dag 5
Melk-Krems(ca. 39 km/3 uur). Fietstocht door de wijnstreek Wacha, langs steden als Spitzen Weissenkirchen en Dürnstein naar Krems (UNESCO werelderfgoed).
dag 6
Krems-Wenen (ca. 44 km/4 uur fietsen + 40 minuten per trein). Via Traismauer naar Tulln. Van Tulln per trein (€ 6,-) naar Wenen, waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden.
dag 7
Wenen, verlening of transfer (inclusief) per bus naar Passau

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 25-48 km afgelegd.
 
accommodatie: u verblijft in 3 en 4-sterren hotels (Hotellijst).Alle kamers hebben bad of douche en toilet en zijn geschikt voor maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.  

 

minimum aantal reizigers: 1

 

aankomst: dagelijks van 24 april t/m 4 oktober

  

kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (max 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers). Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op (telefonisch of per mail).

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
             
verlenging  
     
extra nacht l/o per persoon 2-pk (kinderen gratis) toeslag 1-pk   
Passau € 45,-                  € 23,-             
Schlögen       € 58,-               € 25,-            
Linz   € 58,-                € 38,-              
Melk € 53,-                 € 17,-             
Krems € 53,-                € 14,-           
Wenen € 70,- € 38,-  
Wenen jul/aug € 58,-                 € 38,-        

 

 inclusief:

* 6 overnachtingen in hotels (2/4-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt

* bagagevervoer van hotel naar hotel

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)

* gratis omheinde parkeerplaats in Passau

* transfer Wenen-Passau per bus 

  

exclusief:

* overige maaltijden

* toeslag halfpension € 102,- 5 x diner, geen diner in Wenen (voor kinderen geldt de kinderkorting)

* toeslag 1-persoonskamer € 139,- 

* Ottensheim-Linz per trein (ca € 5,- incl. fiets)

* Melk-Grein per trein (ca. € 10,- incl. fiets)

* Tulln-Wenen per trein (ca. € 6,- excl. fiets)

* huurfiets naar keuze met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-

* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-

* transport eigen fiets naar Passau € 24,- (direct bij boeking doorgeven)

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

extra

* geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen!

 

overige kenmerken

boek nu
To Top