Donau Passau Wenen familie 7 dagen per trein

7 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
familiereizen
vanaf € 583,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Donau

 
Per ICE-trein snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau, de startplaats van de Donau-fietsreis. De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op één na langste rivier.
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.
 
De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
Per ICE-trein snel en comfortabel van Wenen naar elk Nederlands of Belgisch station.
 
Deze Donaufietsreis is zeer geschikt om te reizen met kinderen en/of ouderen, door de korte dagafstanden en de combinatie van fietstrajecten afgewisseld met trajecten per boot en trein.
 
 
 

 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Passau, per trein.
dag 2
Passau-Schlögen/Wesenufer (ca. 40 km/2 uur). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. Van Passau via Kasten fietst u naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen en door het ongerepte en smalle dal van de Donau naar Schlögen aan de Schlögener Schlinge.
dag 3
Schlögen/Wesenufer-Linz (ca. 44 km/3,5 uur + ca. 15 minuten per trein). Van Schlögen naar Aschach (Visserij Museum en Schloss Harrach). Vervolgens naar het bekende Nibelungen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. Het laatste traject gaat per trein (€ 5,-) van Ottensheim naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. Deze etappe is in te korten door Schlögen-Aschach per boot (vertrek ca. 11.10-aankomst 12.40 uur), per fiets nog 18 km.
dag 4
Linz-Melk(ca. 49 km/4 uur). Per trein naar Grein (€ 10,-) en dan verder via het kasteel Greinburg bij Grein en door de streek Strudengau naar Persenbeug bij Ybbs (via de zuidoever). Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek.
dag 5
Melk-Krems (ca. 39 km/3 uur + 2 uur per boot). Door het wijngebied Wachau via Spitz en Dürnstein naar Krems. In Krems is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis).
dag 6
Krems-Wenen (ca. 44 km/4 uur fietsen + 40 min. per trein). Via Traismauer naar Tulln. Van Tulln per trein naar Wenen, waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden.
dag 7
Wenen-Elk Nederlands of Belgisch station per trein

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 25-48 km afgelegd.
 

accommodatie: u verblijft in 4-sterren hotels in Linz en Wenen en in prima 3-sterren hotels in Passau, Schlögen, Wallsee/Mitterkirchen, Persenbeug en Krems. Alle kamers hebben bad of douche en toilet en zijn geschikt voor maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.  

 

minimum aantal reizigers: 1

 

aankomst: dagelijks van 24 april t/m 4 oktober

  

kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (max 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers). Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op (telefonisch of per mail).

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
            
verlenging  
     
extra nacht l/o  2-pk  toeslag 1-pk   
Passau € 45,-         € 23,-            
Schlögen         € 58,-           € 25,-           
Linz   € 58,-              € 38,-     
Melk € 53,-           € 17,-             
Krems € 53,-               € 14,-           
Wenen € 70,- € 38,-  
Wenen jul/aug € 58,-           ;    € 38,-        

 

 inclusief:

* 7 overnachtingen in hotels (2/4-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt

* treinreis van elk Nederlands of Belgisch station-Passau/Wenen-elk Nederlands of Belgisch station

* bagagevervoer van hotel naar hotel

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

* gebruik dubbele fietstas

  

exclusief:

* overige maaltijden

* toeslag halfpension € 102,- (voor kinderen geldt de kinderkorting)

* toeslag 1-persoonskamer € 139,- 

* Ottensheim-Linz per trein incl. fiets (ca € 5,- ter plaatse betalen)

* Melk-Grein per trein (ca. € 10,-)

* Tulln-Wenen per trein (ca. € 6,-)

* huurfiets naar keuze met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 72,-

* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-

* Tulln-Wenen per trein (ca. € 8,- ter plaatse betalen)

* zitplaatsreserveringen € 25,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

extra

* geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen. i

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top