Single Reis Wandelen Geuldal en drielandenpunt 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
standplaatsreizen
nieuw
vanaf € 360,00
Reis PDF boek nu

De rafelrand van Zuid-Limburg

3 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd (3-gangen) inbegrepen
per eigen vervoer naar Zuid-Limburg v.v.
wandelroutes direct vanuit de accommodatie
meelopende reisleiding
uitsluitend 1-persoonskamers met eigen sanitair

Een reis met hoogtepunten!
Eigenlijk is Zuid-Limburg voor ons Nederlanders een (heel klein) stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g, en qua genieten van eten en drinken weet de provincie van wanten. Zuid-Limburg bezoeken is als een soort schoolreisje vroeger: bijzonder, verrassend en de herinnering blijft. Deze reis vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, die ook het ďhoogsteĒ deel van ons land is. Vijlen is er het hoogstgelegen Nederlandse dorp. En wat voor Nepal de Mount Everest is en voor Oostenrijk de GroŖglockner is voor Nederland de Vaalserberg (322 m.). Die hoog(s)tepunten liggen aan tegen de slingervormige grens Nederland/BelgiŽ, de rafelrand van Zuid-Limburg.

Het meest romantische riviertje van Nederland
De Geul is een romantisch riviertje dat juist over de grens met BelgiŽ ontspringt en al kronkelend haar weg landinwaarts volgt om verderop in te stromen in de Maas. Enkele wandelingen, bij het Vijlenerbosch en het Malensbosch, gaan afwisselend door de bochtige vallei maar ook bovenlangs met mooie uitzichten richting beneden. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor en -langs de smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doet u steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te geraken.

Drielandenpunt of Vierlandenpunt?
Op de vierde dag staat een wandeling bij de Vaalserberg op het programma. De top ervan is het Drielandenpunt, tot 1919 een Vierlandenpunt (!), waar ook het ministaatje Moresnet aan Vaals grensde. Van dat vergeten landje ziet u nog steeds de oude stenen grenspalen langs het wandelpad, soms scheefstaand of omgevallen of overwoekerd met planten. Die laatste wandeling pikt zo ook nog enkele snippers BelgiŽ en Duitsland - en inderdaad het oude Moresnet - mee, door het Moresnetterwald en het Preusswald.

van dag tot dag

dag 1
Heenreis naar De Plank / Noorbeek per eigen vervoer. Het hotel heeft een ruime eigen parkeerplaats. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 8 km / 3 uur) door het dal van de Voer via Kasteel Altembroek.
dag 2
Wandeling (ca. 17 km / 5,5 uur) Noorbeek - Wesch (bron van de Noor) - Mheer (14e eeuwse kasteel, niet te bezoeken maar het oplopen van de binnenplaats is wel mogelijk) - Bergenhuizen - Hoogcruts (dal van de Gulp) - Ulvend - Noorbeek.
dag 3
Wandeling (ca. 16 km / 5,5 uur) Noorbeek - Kattenroth - Sint Martens Voeren (in de oostelijke Voerstreek, BelgiŽ, met de Sint-Martinuskerk en veel vakwerkboerderijen) - Ulvend - Noorbeek.
dag 4
Uitloopwandeling (ca. 12 km / 4 uur) Vaals (Drielandenpunt met grensmonument Drei Steine) - Preusswald gem. Aken - Neu Moresnet (bedevaartskerk met Kalvarienberg met kruiswegstaties) - Moresnetterwald - Vaals. Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.

details

route: heuvels (max. ca. 200 m.) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 8, 17, 16 en 12 km afgelegd. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers.

Hotel De Plank
ligging: in de gemeente Noorbeek maar ca. 4 kilometer buiten de plaats. Het buurtschap De Plank ligt aan de doorgaande weg Margraten-grens, en het hotel ligt vlak voor de grens van Nederland en Belgie (300 m.).
faciliteiten: maaltijden (ontbijt en avondmaaltijd) inbegrepen. Op dag 2, 3 en 4 wordt een lunchpakket meegegeven. Brasserie. Panoramaterras (aan de achterzijde) met bij helder weer een uitzicht van wel 20 kilometer ver over het Limburgse en Belgische heuvellandschap.
kamers: mooi gerenoveerde en ingerichte slaapkamers met eigen gemoderniseerde badkamer met douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden. 3 x lunchpakket wordt meegegeven. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
* meelopende Aktiva-reisleider
 
exclusief:
* heen- en terugreis
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de groepsreizen


 

overige kenmerken

boek nu
To Top