Single Reis Wandelen Geuldal en Drielandenpunt 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
standplaatsreizen
nieuwe reizen
vanaf € 360,00
 • Hotel De Plank in Noorbeek
 • glooiend landschap onderweg
 • bron van de Noor bij Wesch
 • Kalvarienberg in Moresnet
 • onderweg langs de Voer
 • vakwerkhuizen onderweg
 • restaurant van Hotel De Plank
 • leesruimte Hotel De Plank
 • panoramaterras aan de achterzijde van het hotel, met bij helder weer een uitzicht van wel 20 kilometer over het Limburgse en Belgische heuvellandschap
 • slaapkamer van Hotel De Plank
 • De rafelrand van Zuid-Limburg

   

  EXTRA DATA INGEKOCHT: VERTREK 8 NOVEMBER!

   

  3 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd (3- gangen) inbegrepen
  per eigen vervoer naar Zuid-Limburg v.v.
  2 van de 4 wandelroutes direct vanuit de accommodatie
  meelopende reisleiding
  uitsluitend 1-persoonskamers met eigen sanitair

  Een reis met hoogtepunten!
  Eigenlijk is Zuid-Limburg voor ons Nederlanders een (heel klein) stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g, en qua genieten van eten en drinken weet de provincie van wanten. Zuid-Limburg bezoeken is als een soort schoolreisje vroeger: bijzonder, verrassend en de herinnering blijft. Deze reis vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, die ook het “hoogste” deel van ons land is. Vijlen is er het hoogstgelegen Nederlandse dorp. En wat voor Nepal de Mount Everest is en voor Oostenrijk de Großglockner is voor Nederland de Vaalserberg (322 m.). Die hoog(s)tepunten liggen aan tegen de slingervormige grens Nederland/België, de rafelrand van Zuid-Limburg.

  Het meest romantische riviertje van Nederland
  De Geul is een romantisch riviertje dat juist over de grens met België ontspringt en al kronkelend haar weg landinwaarts volgt om verderop in te stromen in de Maas. Enkele wandelingen, bij het Elzetterbosch, gaan afwisselend door de bochtige vallei maar ook bovenlangs met mooie uitzichten naar beneden en naar opzij. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor en -langs de smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doet u steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te geraken.

  Drielandenpunt of Vierlandenpunt?
  Op de derde dag staat een wandeling bij de Vaalserberg op het programma. De top ervan is het Drielandenpunt, tot 1919 een Vierlandenpunt (!), waar ook het ministaatje Moresnet aan Vaals grensde. Van dat vergeten landje ziet u nog steeds de oude stenen grenspalen langs het wandelpad, soms scheefstaand of omgevallen of overwoekerd met planten. Die mooie wandeling pikt zo ook nog enkele snippers België en Duitsland - en inderdaad het oude Moresnet - mee, door het Moresnetterwald en het Preusswald.

   

  Deze reis wordt ook in de kerstvakantie uitgevoerd.

  Zie:

  Single Kerstreis Wandelen Geuldal en Drielandenpunt 4 dagen

 • van dag tot dag

  dag 1
  Heenreis naar De Plank / Noorbeek per eigen vervoer. Het hotel heeft een ruime eigen parkeerplaats. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 9 km / 2,5 uur), afwisselend door weilanden en stukjes bos, naar het dorpje Ulvend op de Belgische grens en Noorbeek.
  dag 2
  Wandeling (ca. 17,5 km / 5,5 uur) via Hoogcruts met de 15e eeuwse kloosterruÔne naar Slenakenen en van daaruit een wandeling door het Grootebosch boven het dal van de Gulp en een wandeling naar Teuven in de Belgische Voerstreek.
  dag 3
  Wandeling (ca. 18,5 km / 6 uur) vanuit Vaalserbroek via het Drielandenpunt en het Preusswald (Duitsland) en het Moresnetterwald (BelgiŽ) naar de bedevaartsplaats Moresnet Chapelle met de Kalvarienbreg, terug via het hooggelegen Gemmenich en het Holsetterbosch.

  dag 4
  Wandeling (ca. 12,5 km / 4,5 uur) vanuit Mechelen over het plateau naar de hooggelegen plaats Vijlen, door het Elzetterbosch en door het dal van de Geul. Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. Terugreis per eigen vervoer.
 • details

  route: heuvels (max. ca. 200 m.) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 9, 10,5, 18,5 en 12,5 km afgelegd. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

  groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers.

  Hotel De Plank
  ligging: in de gemeente Noorbeek maar ca. 4 kilometer buiten de plaats. Het buurtschap De Plank ligt aan de doorgaande weg Margraten-grens, en het hotel ligt vlak voor de grens van Nederland en Belgie (500 m.).
  faciliteiten: maaltijden (ontbijt en avondmaaltijd) inbegrepen. Op dag 2, 3 en 4 wordt een lunchpakket meegegeven. Brasserie. Panoramaterras (aan de achterzijde) met bij helder weer een uitzicht van wel 20 kilometer ver over het Limburgse en Belgische heuvellandschap.
  kamers: mooi gerenoveerde en ingerichte slaapkamers met eigen gemoderniseerde badkamer met douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar.
  maaltijden:†ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden. 3 x lunchpakket wordt meegegeven. Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

  inclusief:
  * verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
  * meelopende Aktiva-reisleider

  exclusief:
  * heen- en terugreis
  * reis- en annuleringsverzekering
  * reserveringskosten

  Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de groepsreizen


  overige kenmerken

 • reviews

  van Arjan:
  Prima hotel, lekker met eigen vervoer, heerlijke wandelingen in een prachtig glooiend landschap! Fijn dat Ellen probeerde zoveel mogelijk asfalt te mijden! Vier dagen was eigenlijk te kort.
  van Edwin Maas:
  Een aanrader! Mooie routes (de reisleidster heeft de routes aangepast om asfalt zoveel mogelijk te vermijden) en een gezellig hotel met erg lekker eten.
  van Marianne:
  Erg leuke minivakantie met Olga als leuke en deskundige reisleidster. We hadden het hotel voor onszelf met een gezellige groep. Alles Coronaproof. Mooie wandelingen in de heuvels van Zuid-Limburg. Ik kan geen verbeterpunten bedenken.
  van Arjan:
  Mooie wandelreis met een gezellige groep en een fijne reisleidster. Het hotel is ook fantastisch.
  van jolande Zijlstra:
  De wandelroutes waren leuk. Af en toe iets te veel asfalt lopen. Het eten was goed. Kamers waren ook goed.
  van Carolien:
  Het was fijn om in deze corona-zomer er toch even uit te kunnen zijn. Prima wandelingen voor niveau 1. Wel mag er iets minder op asfalt gelopen worden wat mij betreft. Over het algemeen niet al te druk met andere toeristen, behalve bij het drielandenpunt en de laatste dag langs De Gulp. De 3e dag (drielandenpunt en Vaals) mag voor mij ingeruild worden tegen een wandeling in BelgiŽ (bijv. Voerstreek). Daar was het duidelijk veel rustiger dan aan de Nederlandse kant van de grens. Hotel was prima. Voldoende en lekker eten. De groep met 17 deelnemers vond ik aan de grote kant. Maar ik snap dat dat het gevolg is van het gehele hotel (18 kamers) afhuren. Wat het voordeel heeft dat er geen andere gasten in het hotel zijn en we als groep ook op het terras makkelijk op corona-afstand van elkaar konden zitten.
  van Bianca :
  Mooie reis in eigen land en prachtige omgeving. Het hotel heeft qua uitzicht een prachtige ligging met vanaf het terras een schitterend landschap en ondergaande zon. Helaas wel wat afgelegen van een plaatsje zodat je ís avonds weinig anders kan dan in het hotel vertoeven. Daar komt bij dat om 22.00 uur de boel dicht ging en er verwacht werd dat je naar je hotelkamer ging. Het diner is erg goed, 3 gangenmenu, behoorlijke porties en lekker veel groente. Het ontbijt was, door corona, nogal krampachtig georganiseerd. Maar heb verder een heerlijke, korte wandelreis gehad en een hele fijne reisleider!
  van S. Wils:
  Fijn hotel, mooie ruime kamers. Alles goed georganiseerd i.v.m. Corona. Heerlijk gegeten. Prachtig uitzicht vanaf terras. Wandelingen goed opgebouwd qua moeilijkheidsgraad maar naar mijn smaak te veel over asfalt, waar ook fietsers en deels auto’s reden. Laatste dag was prima over onverharde paden. Routes waren voor de reisleiding moeilijk te vinden dus frequent fout gelopen. Als geheel: Bedankt voor de fijne reis!
  van Lizanne Ijpelaar:
  Super reisleidster, onze Olga. Met mooie wandelingen dwars door de weilanden en de holle weggetjes. Je waant je in het buitenland in dit mooie heuvellandschap. Fijn hotel met heerlijke maaltijden. Echt een top vakantie.
  van Ruud:
  Prima wandelvakantie, prachtig Limburgs landschap, goede verzorging en heerlijk eten in hotel, goede reisleidster, en een leuke groep. En ook nog lekker weer
 • data en prijzen

boek nu
To Top