Single Reis Wandelen in Drenthe

5 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
standplaatsreizen
nieuw
vanaf € 389,00
Reis PDF boek nu

Wandelreis door de mooie natuur van Drenthe: geniet van de rust!

✔ 4†x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd inbegrepen
✔†per eigen vervoer naar Orvelter Hof
✔ wandelroutes direct vanuit de accommodatie of op korte auto- afstand van de accommodatie
✔ meelopende reisleiding
✔ uitsluitend 2- persoonskamers†voor alleengebruik met eigen sanitairNatuur en historie
Lekker er op uit in de natuur. Nergens in Nederland vindt u zoveel ruimte en rust als in Drenthe! Daar zijn ze in Drenthe zuinig op. Vandaar dat de provincie Drenthe gebieden heeft aangewezen als stiltegebied.†Drenthe staat bekend om haar†mooie natuur. Dus gegarandeerd urenlang wandelplezier.†En dan heeft Drenthe natuurlijk ook nog de hunebedden en de vele kleine†gezellige (brink)dorpjes. In het museumdorp Orvelte maakt u kennis met ďvervlogen tijdenĒ.†

Onze luxe uitvalsbasis
De uitvalsbasis van de reis is de groepsaccommodatie Orvelter Hof.†Gelegen in een prachtige landelijke omgeving tussen Orvelte en Witteveen. Orvelter Hof beschikt over†17 2-persoonskamers, welke alle†beschikken over†privť sanitair. In deze tot groepsverblijf verbouwde oude boerderij geniet u van elkaars gezelschap, van de vele voorzieningen en van het prachtige weidse uitzicht.

Zet de wandelschoenen maar klaar en op naar Drenthe!

van dag tot dag

dag 1
Heenreis naar Orvelter Hof in Witteveen per eigen vervoer. Verzamelen tussen 13.00 en 14.00 uur. Uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met een korte wandeling (ca. 10 km/ 3 uur) in de omgeving van de accommodatie. We lopen eerst naar Orvelte en starten daar de wandelroute Oer ít Veld. Neem zeker even de tijd voor dit mooie museumdorp, met zijn grote rietgedekte boerderijen aan de smalle klinkerweggetjes, vaak met een eigen Ďhuisweideí. De brink ligt nog altijd in het midden, de eeuwenoude bomen groeien gestaag door en op de essen rond het dorp grazen nog altijd schaapskuddes. Voor een kijkje in het Drenthe van rond 1900 kun je nergens beter zijn dan hier. Wandelen in natuurgebied Orvelte betekent: even helemaal weg, de natuur in. Een bezoek aan Orvelte is niet compleet zonder dat u het omliggende landschap hebt gezien. Zoals het dorp Orvelte zelf model staat voor het Drentse esdorp anno 1900, zo laat de omgeving het landschap uit die tijd zien. Weitjes, hooilanden, essen, houtwallen, heide en bossen zijn van oudsher nauw verbonden met het dorp. Samen vormden ze eeuwenlang de basis voor het boerenbestaan op het Drentse zand. Door mensenhand is een zeer gevarieerd, kleinschalig landschap ontstaan, dat hier nog grotendeels is bewaard en voor het overige in ere wordt hersteld. De gemarkeerde wandelroute geeft daarvan een goede indruk. Terug van de wandeling is het lekker genieten en samen kletsen in de fijne accommodatie.
dag 2
Westerbork - Zwiggelte (ca. 15,5 km/ 5 uur).
Westerbork is ťťn van de toeristische trekpleisters van Drenthe. De route start bij ít Aole Gemientehoes, het voormalige gemeentehuis van Westerbork. Hier rijden we met de auto naar toe, waar we achter het centrum gratis kunnen parkeren. Westerbork dat al in 1206 in oude geschriften wordt genoemd, bezat toen al een kapel, die in 1283 werd omgebouwd tot kerk. Het huidige Westerbork heeft een gezellige toeristische kern waar u een terrasje kunt pakken of ťťn van de twee musea kunt bezoeken. Wandel buiten Westerbork door een oeroud landschap. De voorlaatste ijstijd heeft hier veel invloed gehad op het landschap en het Drents Plateau gevormd. Op deze ĎDrentse Hooglandení vestigden de boeren zich en vormden het kenmerkende Drentse esdorpenlandschap van hooggelegen dorpen met brinken en essen (akkers), houtwallen en laag gelegen wei- en hooilanden in het stroomgebied van de beek (Westerborkerstroom). In het van oorsprong middeleeuwse esdorp Zwiggelte proeft u de authentieke Drentse sfeer van weleer. Het open karakter van Zwiggelte is grotendeels intact gebleven. Aan de zuidoostkant van het dorp ligt een authentieke brink met oude eiken en prachtige Saksische boerderijen.
dag 3
Veenpluiswandeling (ca. 7,3 km/2,5 uur) en het Wolvenspoor (ca. 5 km/1,5 uur).
De route is gemarkeerd met rode paaltjes. We starten en eindigen op de parkeerplaats bij de zandspeelplaats aan de zuidkant van het gebied. Her en der in de boswachterij Grolloo liggen vennen: grote en kleine, sommige met open water, andere helemaal dichtgegroeid. Voor de bosbouwers waren het hinderlijke natte plekken waar je helaas geen bomen kon planten. Nu zijn het natuurpareltjes vol bijzondere planten en dieren. Plekken van een verstilde schoonheid, waar ís zomers libellen hun zwenkvluchten maken boven het wuivende veenpluis. De Veenpluiswandeling voert u langs een paar van de mooiste vennen. En natuurlijk door het omringende bos, waar ook veel te beleven valt. Later in de middag kunnen de liefhebbers het Wolvenspoor lopen, een route van ca. 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Een avontuurlijk pad door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen over vennen en beekdalen.
dag 4
Borger - Bijvoetpad (ca. 13,5 km/4,5 uur).
U kunt Drenthe niet verlaten voordat u een bezoek brengt aan de hunebedden. Dat gaan we vandaag dus doen! Volg het spoor van de hunebedbouwers tijdens de wandelroute ĎBijvoetpadí rondom Borger. Met de auto rijden we naar het startpunt van de route. We lopen over de Hondsrug en natuurlijk komt u veel hunebedden tegen, maar ook bossen, akkers, weide, zand en heide en een kanaal met bruggen en stuwen. Bij de start van de wandeling loopt u bijna Ďtegení het grootste hunebed van Nederland aan. Hoe bijzonder is het dat zoín 5000 jaar geleden mensen in staat waren om met zulke grote keien op deze manier een graf te bouwen.Onderweg naar het dorp Drouwen komt u eerst een drieling van hunebedden tegen. We lopen verder langs het zandpad, waar in de schaduw van de bomen nog twee hunebedden dicht bij elkaar liggen. De wandelroute loopt ook door Bronneger waar, volgens een oude legende, ooit een stad heeft gelegen, die was gebouwd door reuzen, en later door mensen werd bewoond. Na Bronneger lopen we met zicht op het beekdal van de Hunze terug naar Borger, de Ďhunebedhoofdstadí van Nederland.
dag 5
Jeneverbesroute (ca. 9 km/2,5 uur).
Wandel door de verschillende kleine stukjes heide ten zuiden van Mantinge. Ontdek een fraai natuurgebied, waarvan het Mantingerzand met zijn honderden jeneverbesstruiken de meeste indruk maakt. In het Mantingerveld is Natuurmonumenten bezig een groot heideveld in haar oude glorie te herstellen. Dit natuurontwikkelingsplan is Plan Goudplevier gedoopt, naar de vogel die vroeger veel in dit gebied broedde. Tussenliggende landbouwgrond wordt aangekocht en langzaam maar zeker omgevormd tot schrale heide. Daardoor kunnen we hier nu uiteindelijk genieten van een ongerept natuurgebied met veel variatie. Einde tussen 15.00 en 16.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en u keert huiswaarts per eigen vervoer.

details

route: per wandeldag wordt ca. 8-16†km (op de aankomstdag ca. 8†km) afgelegd.†Onderweg is er voldoende tijd om van de natuur te genieten of om bijvoorbeeld op uw gemak bij de hunebedden te kijken.†Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

groep: minimaal 7/maximaal 14†reizigers.

Orvelter Hof†
ligging: de luxe groepsaccommodatie Orvelter Hof ligt tussen Orvelte en Witteveen.†Deze accommodatie heeft alles voor een fantastisch verblijf. In de knusse loungehoekjes van de sfeervolle woonkamer is het heerlijk om ontspannen bij elkaar te zitten en een†glas wijn te drinken.
faciliteiten:†er is eenruime woonkamer met grote flatscreen TV en geluidsinstallatie,†sfeervolle bar, leestafel en diverse gezellige lounge- en zithoekjes.†Een professionele keuken, heerlijk terras op het zuiden en picknicktafels op het gras. Boven is een grote zolder met tafeltennistafel, spelletjes, tv en heerlijke zitzakken.†Een mooie speeltuin met speeltoestellen en springkussen†(we knijpen een oogje toe als volwassenen weer even kind willen zijn).Gratis WiFi, ook op de slaapkamers.
kamers: boxspring-bedden op alle slaapkamers.†Vijf tweepersoons kamers voor alleengebruik op de begane grond.†Elf tweepersoons kamers voor alleengebruik op de eerste verdieping (geen lift aanwezig).Iedere kamer heeft een luxe inrichting en is voorzien van eigen toilet, douche en wastafel. De kamers zijn uitsluitend voor alleengebruik.†
maaltijden:†ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijd inbegrepen. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.†4†x lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt).†

inclusief:
* verblijf in een 2- persoonskamer voor alleengebruik (met eigen douche/toilet) op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
* meelopende Aktiva-reisleider

exclusief:
* heen- en terugreis
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten


Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de groepsreizen


overige kenmerken

boek nu
To Top