Single Reis Zeilen en wandelen Zeeland

3 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 235,00
Reis PDF boek nu

Drie dagen wandelen en zeilen in het grootste Nationale Park van Nederland!

Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb ziet u†de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan† het leven van de Zeeuwen met de zee.

U begint de dag telkens met een wandeling (ca. 15 tot 17 km). Daarbij volgt u hoofdzakelijk de oevers van de Oosterschelde. Soms binnendijks, soms buitendijks. Aan het begin van de middag wacht het historische zeilschip Ď de Stoere Eenvoud í u op. U†geniet van de rust en de lunch. U hijst de zeilen en vervolgt de†tocht. í s Avonds ligt u in de haven en heeft u toegang tot douches en verdere sanitaire voorzieningen aan wal.

van dag tot dag

Dag 1
Wandeling van Tholen naar Gorishoek (ca. 15 km / 4,5 uur).
U wordt verwacht om 9.00 uur in de oude Handelshaven van het stadje Tholen aan boord van de Stoere Eenvoud. U kunt uw auto gratis parkeren aan de kade in Tholen. Na de kennismaking en het verdelen van de slaapplaatsen gaat u op pad voor een wandeling van ca 15 km. De weg voert over het eiland Tholen grotendeels langs de oevers van de Oosterschelde. Aan de oude veersteiger bij de Gorishoek wordt u opgepikt voor een heerlijke lunch aan boord. Terwijl u geniet van een welverdiende rust zeilen we het schip langs de droogvallende platen, door de Zeelandbrug naar het havenstadje Zierikzee. Daar aangekomen is er de mogelijkheid om te douchen en het stadje te verkennen terwijl de avondmaaltijd wordt klaargemaakt. ís Avonds is een bezoek aan de vele terrasjes in dit stadje altijd de moeite waard.
dag 2
Wandeling van Zierikzee naar Burgsluis (ca. 17 km / 5 uur)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor een wandeling vanuit Zierikzee. Dit is de langste van de drie wandelroutes (17 km) en voert langs de kwelders en inlagen aan de oevers van de Oosterschelde over het eiland Schouwen-Duiveland. U passeert de Plompe Toren, een restant van het dorp Koudekerke dat rond 1583 door de zee werd overspoeld. In het haventje van Burgsluis ligt de Stoere Eenvoud alweer op u te wachten. We serveren een late lunch en zetten het zeil richting het voormalige vissershaventje Colijnsplaat. In Colijnsplaat is er weer alle gelegenheid om te douchen. í s Avonds bent u vooral gezellig aan boord. Een spelletje of luisteren naar elkaars verhalen.
dag 3
Wandeling van Colijnsplaat naar Goese Sas (ca. 15 km / 4,5 uur)
De laatste wandeling van dit weekend gaat naar Goese Sas. Tijdens deze tocht steekt u over van het eiland Noord-Beveland naar Zuid-Beveland via de Zandkreeksluis. U wandelt langs de voet van de Zeelandbrug, door de dorpjes Kats en Wilhelminadorp om tenslotte over het oude jaagpad langs het havenkanaal de sluis in Goese Sas te bereiken. Daar wacht de Stoere Eenvoud u op voor de laatste zeiltocht terug naar huis. Aan het einde van de middag passeert u Bergsediep sluis en verlaat u de Oosterschelde. De zeilen kunnen worden opgedoekt en even later arriveert u weer in onze thuishaven Tholen.
Goed om te weten
* De wandelingen zijn zonder begeleider of gids. U krijgt een duidelijke routebeschrijving en lunchpakketje en loopt in uw eigen tempo.

* De wandelingen van dit arrangement zijn voor iedereen met normale conditie goed te doen. Goede (en in natte tijden; waterdichte) wandelschoenen met profiel zijn zeker geen overbodige luxe.

* We raden aan om altijd enkele tientjes contant geld op zak te hebben tijdens de wandeldagen i.v.m. de betaling van de rekening bij de horecagelegenheden en de eventuele kosten voor het openbaar vervoer.

* Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er ťcht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet worden uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.

* Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.

details

accommodatie: 
De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’.  In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen.  In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte en 15 slaapplaatsen. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed.  Alle slaapplaatsen bevinden zich in één gemeenschappelijke ruimte. Het schip beschikt over twee toiletten en een douche. De douche gebruiken we alleen voor noodgevallen. 
 

 

groep: minimaal 2 / maximaal 10 reizigers.

 

inclusief:
• 2 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden op basis van zelf meegebrachte slaapzak (hoeslaken, kussen en kussensloop zijn voorzien)
• 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x eenvoudig diner
• gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
• havengelden en toeristenbelasting
• elke dag krijgt u een knapzakje mee tijdens de wandeling
• het beschreven zeil- en wandelprogramma

Er is gratis parkeergelegenheid aan de haven.

 

exclusief:
• vervoer naar/van Tholen
• wijnen, (alcoholvrij) bier en schippersbitter (€ 1,50 per consumptie)
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 12,50 per boeking

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top