Single Reis Rijk van Nijmegen 3 dagen

3 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 189,00
Reis PDF boek nu

Wandelvakantie†door het rijk van Nijmegen!


Het Rijk van Nijmegen is ťťn van de groenste regioís in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied. Natuurliefhebbers kunnen hier naar hartelust rondzwerven en zullen onder de indruk zijn van de keur aan landschappen. Heuvels, bosgebied, polderlanen, natte en droge delen. Al wandelend treffen we in de bossen, de mooiste doorkijkjes aan, die ons een blik gunnen op de verscholen akkertjes en weilanden die met haagjes en greppels zijn omzoomd. Trek uw wandelschoenen aan en verken samen met andere singles en een van onze ervaren reisleiders, dit prachtige stukje Nederland. Gegarandeerd gezelligheid!

van dag tot dag

dag 1
Berg en Dal (12 km / 3 uur) Op eigen gelegenheid (per auto of per openbaar vervoer) naar het vlakbij Nijmegen en mooi in het groen gelegen hotel Valmonte in Berg en Dal. Hier wordt u vanaf 11.30 uur ontvangen door de reisleiding (inchecken is mogelijk aan het eind van de middag, nŠ terugkeer van de wandeling). Het hotel biedt de mogelijkheid een eenvoudige lunch te nuttigen (niet inbegrepen) of maak onder het genot van een kopje koffie of thee (exclusief) alvast kennis met de reisbegeleiding en uw medereisgenoten. Rond 13.00 starten we ons wandelweekendje met een eerste wandeling. Een rondwandeling van ongeveer 12 kilometer voert ons door een aantrekkelijk landschap via het dorpje Heilig Landstichting richting het Afrika Museum bij Groesbeek weer terug naar ons hotel. Na terugkeer kunnen we onze intrek in de kamers nemen. Aansluitend diner.
dag 2
Natuurroute Rijk van Nijmegen (ca. 16 km/4 uur). De prachtige natuurroute N70 staat vandaag op het programma: een afwisselende tocht door het bijzonder natuurlandschap van het Rijk van Nijmegen. De rondwandeling loopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en is ongeveer 16 km. Een voor Nederlandse begrippen unieke wandeling met acht íbergení en hoogteverschillen tot 70 meter. Vanwege de klimmetjes, kunnen we spreken van een pittige wandeldag die echter zťťr zeker de moeite waard is! Vanaf de íbergení, met fraaie namen als Boterberg, Ravenberg, Sterrenberg of Duivelsberg worden we namelijk beloond met prachtige uitzichten.
dag 3
Zeven heuvelenroute (ca. 15 km/4 uur). Na het ontbijt en het uitchecken, gaan we nogmaals op pad. Als afsluiting van dit wandelweekend kozen we de Zevenheuvelenroute. Deze afwisselende rondwandeling leidt ons vanuit het hotel richting het dorpshart van Groesbeek naar het open heuvellandschap aan beide zijden van de Zevenheuvelenweg. De heuvels zijn ontstaan in de een na laatste ijstijd toen een honderden meters dikke ijskap vanuit Scandinavie hier zijn meest zuidelijke punt bereikte. Het landschap bestaat nu voor het grootste deel uit akkers, graslanden en bos. De route voert ons een stukje over het bekende Pieterpad, langs de Galgenhei en de Canadese Erebegraafplaats. Na terugkeer in ons hotel is het nog gezellig even toeven op het terras bij het hotel en dan is het ťcht tijd om afscheid van elkaar te nemen.

details

route:†vlakke tot heuvelachtige route, afwisselend†met rivier- en beekdalen. Per wandeldag wordt ca. 12†- 16†km afgelegd.
††

groep: minimaal 10/maximaal 25†reizigers.

Fletscher Parkhotel Valmonte****, Berg en Dal

ligging:Idyllisch gelegen in het mooie Berg en Dal in een bosrijk gebied ten oosten van Nijmegen, vindt u het Fletcher Parkhotel Val Monte. Vanaf het terras van het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de 90 m lager gelegen polders, de Ooy≠polder en de Duffelt.†

faciliteiten: Het hotel beschikt over een receptie, lift, sfeervol restaurant, gezellige bar, terras (in de zomer, alleen drankjes), binnenzwembad (verwarmd), heerlijke tuin met eeuwenoude bomen en grasvelden.††

kamers:†Uw kamer is voorzien van telefoon, televisie, radio, kluisje (gratis) en een badkamer met bad/douche, toilet en fŲhn.

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief
* 2 nachten verblijf in 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van halfpension†(ontbijt + avondmaaltijd inbegrepen)
* meelopende reisleiding
* evt. gebruik van GPS (opladen tracks in uw eigen GPS is ook mogelijk)
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

exclusief
* vervoer naar en van Berg en Dal
*†hapje en drankje onderweg
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten


†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top