Single Reis Brabantse Kempen 3 dagen

3 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 179,00
Reis PDF boek nu

Wandelen ťn genieten in het Brabantse land!

Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje - of dýrrehpie zoals ze daar zeggen - Westelbeers. Een klein plaatsje†midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied†ligt het 3-sterren hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, aan de noordflank van de†íde Brabantse Kempení. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken: door†de†bosrijke omgeving, de wandelingen daar o verdag dwars-door-heen, de†frisse buitenlucht en de natuur van bos en bosdieren zo direct om u heen.

Samen met de meelopende wandelreisleiding†trekt u er iedere dag tijdens deze wandelvakantie op uit voor een fijne gezamenlijke wandeling. De wandelingen, vooral langs knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is, gaan uitsluitend door natuurlijk en landelijk gebied. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende†Kempische†langgevelboerderijen completeren het geheel.

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers (gratis parkeerplaats),†OV is niet mogelijk.†Graag ontvangen we u vanaf 11.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. Om 12.00 uur nemen de reizigers†die de kennismakingslunch hebben bijgeboekt plaats aan tafel en start het†wandelweekend. Direct na de maaltijd kunt u schoenen wisselen en is er de eerste wandeling†in† de omgeving van het hotel.†

van dag tot dag

dag 1
Westelbeers, aankomst per eigen vervoer. Ontvangst en kennismakingslunch (indien gereserveerd). Daarna rondwandeling (ca. 10 km/3 uur) door het natuurgebied de Neterselse Heide. Dit gebied was eens een uitgestrekte heidevlakte, waarop van de late Middeleeuwen tot het begin van de twintigste eeuw vele kuddes schapen graasden.
dag 2
Wandeling in het stroomgebied van de Grote en Kleine Beerze (ca. 18 km/5 uur). Een gevarieerde tocht door de velden en over de heide, langs boerderijen en boomkwekerijen. Op de heide prachtige bijna eindeloze vergezichten.
dag 3
Wandeling naar en door het prachtige Landgoed íDe Utrechtí met Herberg de Bockenreyder (ca. 15 km/4 uur). Halverwege de wandeling strijkt u natuurlijk neer voor een gezellige (lunch)stop in die buitenplaats, genaamd naar de eeuwenoude lokale legende van de Bokkenrijders. Brabant op zín best! U vervolgt de route terug naar het hotel, met de mogelijkheid de bijzondere Flaestoren Esbeek te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de groene omgeving (toegang Ä 1,-). Vertrek per eigen vervoer.

details

route: vlakke route, afwisselend met rivier- en beekdalen. Per wandeldag wordt ca. 10- 18 km afgelegd.
  

groep: minimaal 8/maximaal 23 reizigers.

 

Hotel Eigentijdserf***, Westelbeers

ligging: rustig tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel telt 70 kamers en bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de natuurrijke omgeving van ’de Brabantse Kempen’. 

faciliteiten:  het hotel beschikt o.a. over een receptie, een ruime modern ingerichte maar sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras. Wifi is mogelijk tegen betaling.

kamers: de compact ingerichte eenpersoonskamers (ca. 6 m²) beschikken over een eenpersoonsbed en een onlangs gerenoveerde moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is een 2-persoonskamer voor alleengebruik mogelijk. 

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
 
opmerking: de technische uitvoering van deze reis is in handen van Kras. 

inclusief

* 2 nachten verblijf in 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd inbegrepen)

* meelopende reisleiding
* evt. gebruik van GPS (opladen tracks in uw eigen GPS is ook mogelijk)
* toeristenbelasting
* parkeerplaats
 
exclusief 

* vervoer naar en van Westelbeers

* hapje en drankje onderweg
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 35,-
* kennismakingslunch op de dag van aankomst € 16,50 
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

 Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top