Dommelvallei

4 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 230,00
Reis PDF boek nu

En dan denk ik aan BrabantÖ

Bij het horen van Guus Meeuwisí liedje zult u direct zin krijgen in een paar dagen Brabant! Bijvoorbeeld in een wandelvakantie†langs de Dommel van BelgiŽ naar Nederland. De Dommel? Ja, die langs Dommelen stroomt, waar het Dommelsch Bier gebrouwen wordt. Maar verder niet echt algemeen bekend is - en onbekend maakt onbemind.

De Dommel is een riviertje met een lengte van 120 kilometer. Als nietsbetekenend stroompje ontspringt het op het Kempisch Plateau achter Neerpelt en Peer in BelgiŽ. Langs Valkenswaard en Eindhoven af eindigt het zijn levensloop bij Den Bosch waar het instroomt in de Dieze bij de Maas.

Het is mogelijk langs de Dommel te wandelen, van de bron tot de monding, afwisselend door bos-, heide- en boerenlandschap. De bossen rondom Valkenswaard behoren tot de mooiste van Nederland, waarbij De Plateaux en De Malpie (oorspronkelijke betekenis: Mal Pays = slecht land) de boventoon voeren. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het exacte wandelparcours afwisselend dicht langs de oevers loopt en zich daar ook soms van verwijdert, want lang niet altijd geldt er voor wandelaars het "recht van overpad"!

De complete wandelroute is gedetailleerd beschreven en gekarteerd in zeven verschillende segmenten, elk met een lengte van ca. 20 kilometer, door de Valkenswaardse wandelaarster Thea van Beek. Twee segmenten zijn onderdeel van deze reis: Neerpelt-Valkenswaard en Valkenswaard-Eindhoven. Haar complete routeboekje maakt deel uit van de reisbescheiden en de houdbaarheid ervan is lang genoeg om nog eens te gebruiken bij een toekomstige wandeling.

Neerpelt-Valkenswaard-Eindhoven is eigenlijk het mooiste deel van de loop van Dommel, omdat het riviertje daar nog jong en jeugdig is, met plotselinge en spannende kronkels waarachter onverwacht zicht is over het, vaak beschermde, natuurlandschap. Interessant zijn er bovendien een aantal watermolens die u tegenkomst, wel vijf op rij, steeds op een onderlinge afstand van ca. 10 kilometer van elkaar.

Valkenswaard, onder Eindhoven, is een gezellige plaats om een paar dagen door te brengen. Het aantal horecaís per 10.000 inwoners is in geen enkele andere Brabantse gemeente hoger. Valkenswaard in Noord-Brabant: ...Want daar brandt nog licht!††

van dag tot dag

dag 1
Valkenswaard (NL), aankomst per eigen vervoer. Inchecken in Hotel De Valk is mogelijk v.a. 12.00 uur. Gratis parkeren van de eigen auto is mogelijk op het eigen omheinde terrein van Aktiva Tours. Een inleidende wandeltocht in de omgeving is mogelijk bijvoorbeeld in het Leenderbos (diverse gemarkeerde routes).
dag 2
Privť-transfer per taxibusje van Hotel De Valk in Valkenswaard naar Neerpelt (B). Wandeling (ca. 21,5 km/6,5 uur) van Neerpelt (Toekomstlaan) naar Valkenswaard (Markt), via het natuurgebied Hageven, de grens B/NL met grenspaal nummer 184 die in 10 jaar tijd 2 keer gestolen en teruggevonden werd, het natuurgebied De Plateaux, het kerkdorpje Borkel en het bos- en heidegebied De Malpie met de Venbergse Watermolen.
dag 3
Wandeling (ca. 25 km/7 uur, inkortbaar tot ca. 12 km/4 uur) van Valkenswaard (Markt) naar Eindhoven (Dommelstraat bij het station) dan wel naar Waalre, via Dommelen met de Dommelse Watermolen, het zijriviertje de Keersop met De Volmolen en het parkgebied Genneper Parken met de Genneper watermolen. Privť-transfer per taxibusje van Eindhoven dan wel Waalre naar Hotel De Valk in Valkenswaard.
dag 4
Uitchecken uit het hotel tot 11.00 u. Een laatste wandeltocht is mogelijk in de omgeving bijvoorbeeld naar Landgoed Valkenhorst met het Greveschutven (beheerd door Stichting Brabants Landschap) met de visvijvers in het stroomgebied van het riviertje de Tongelreep.

details

route: vlak, zo veel mogelijk over onverharde paden, zo dicht mogelijk langs of in de buurt van de Dommel. Per wandeldag wordt 21,5 resp.†25 km (inkortbaar tot ca. 12 km) afgelegd. De wandelroutes op dag 1 en 4 zijn ca. 10 km. U ontvangt vooraf bij de reisbescheiden een gedetailleerde routebeschrijving met kaartjes van de samenstelster van de wandeling Thea van Beek uit Valkenswaard.

minimum aantal reizigers: 2.

aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december.

hotel:††
Hotel De Valk

Uitstekend en gemoedelijk hotel in het centrum van Valkenswaard. De afstand tot de Markt waar veel horeca aanwezig is, is ca. 200 m. Het hotel beschikt over een ruim en sfeervol restaurant: Het Swaard. Alle (24) kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet,†tv, gratis wifi.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, U kunt deze†opgeven bij†opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

verlenging (prijs per persoon)
extra nacht l/o 2-pk † † † 1-pk toeslag † † hp toeslag† ††
Valkenswaard Ä 52,-

Ä 38,-

Ä 20,-

inclusief:

*†3 nachten verblijf in hotel logies/ontbijt

* gedetailleerde Nederlandstalige†routebeschrijving met kaartjes

* privť-transfers Valkenswaard-Neerpelt en Eindhoven (dan wel Waalre)- Valkenswaard

* gratis parkeerplaats op het eigen afgesloten P-terrein van Aktiva Tours

exclusief:

* toeslag halfpension Ä 60,-

* toeslag 1-persoonskamer Ä 114,-

* reductie 3-persoonskamer Ä 33,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top