Fietsreis Kop van Overijssel 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 340,00
Reis PDF boek nu

Fietsen door de Kop van Overijssel

De Kop van Overijssel is een geweldige streek om te fietsen. Ontdek tijdens deze fietsreis een waterrijk gebied met natuurlijk Nationaal Park Weerribben Wieden met ítrekkersí als Giethoorn, Zwartsluis en Blokzijl. Maar ook historische Hanzesteden als Kampen, Hasselt en Zwolle. Prachtige natuur treft u bij de stuwwallen bij de al even aantrekkelijke plaatsjes Steenwijk en Vollenhove. Een heerlijke fietsvakantie met start en finish in het íVenetiŽ van het Noordení, Giethoorn.

Hoogtepunten

  • Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveen moeras van Noordwest-Europa
  • Historische Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt
  • Prachtige havenstadjes Blokzijl, Zwartsluis en Vollenhove
  • Een groot gedeelte van de routes volgt fietspaden waar geen gemotoriseerd verkeer komt.
  • Giethoorn, íhet VenetiŽ van het Noordení, met haar talrijke kanaaltjes en ware parel in deze reis.†

van dag tot dag

dag 1
Aankomst in Giethoorn
U reist op eigen gelegenheid naar Giethoorn, ook wel het íVenetiŽ van het Noordení genoemd. Maak alvast een eerste fietstochtje of huur een punterboot voor een rondje door de grachten en over de Bovenwijde. Of laat u gewoon varen in een van de rondvaartboten die vanuit het centrum van het dorp vertrekken.
dag 2
Giethoorn - Blokzijl (40 km/3 uur of 60 km/5 uur)
Eerst gaat het naar het gezellige Steenwijk, een prima plaats voor een korte koffiestop. Dan door de uitgestrekte landerijen langs plaatsjes als Steenwijkerwold en Oldemarkt naar Ossenzijl. Dit dorp is vanuit het noorden gezien de poort naar de Weerribben Wieden. U heeft de keuze! Kiest u voor de korte rit dan neemt u hier de LF22 dwars door de Weerribben-Wieden om via Kalenberg naar uw hotel te gaan. Kiest u voor de lange versie dan maakt u eerst een lus langs Slijkenburg en Kuinre weer terug naar Ossenzijl om dan alsnog door de poort naar de Weerribben Wieden te gaan. U overnacht in Muggenbeet, een klein buurtschap tegen Blokzijl aan.
dag 3
Blokzijl - Zwolle (65 km/5 uur)
Uw dag begint in Blokzijl, een oud vissersstadje dat in het verleden toegang gaf tot de Zuiderzee. Al snel komt u in het volgende vissersplaatsje Vollenhove wat nog veel historische gebouwen herbergt. Over de Zuiderzeeroute gaat het via leuke plaatsen als Zwartsluis en Genemuiden naar Hanzestad Kampen. Steek even de brug over en geniet van het oude centrum van deze prachtige stad. De IJssel leidt u vervolgens naar de volgende Hanzestad Zwolle waar u de nacht doorbrengt.

dag 4
Zwolle - Giethoorn (50 km/4 uur)
U laat de Peperbus gauw achter u en volgt achtereenvolgens de Vecht en het Zwarte Water naar Hasselt. Opnieuw een Hanzestad en een hele mooie. Neem rustig de tijd dit historische plaatsje te verkennen voordat u uw weg vervolgt naar Zwartsluis. Vanaf hier gaat het dwars door het waterland van Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Giethoorn.††

dag 5
Vertrek uit Giethoorn
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

details

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 40- 65 km afgelegd.

 

minimum aantal reizigers: 2.

 

aankomst: dagelijks van 1 april t/m 25 september.

 
hotels: uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Hotellijst <klik hier> 

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl 
 
verlenging       
extra nacht l/o 2-pk 1-pk toeslag  
elke plaats € 70,- € 30,-  
 

inclusief:

* 5 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt

* routebeschrijving incl. kaartmateriaal

* bagagevervoer

* parkeerplaats in Giethoorn

 

exclusief:

* toeslag halfpension € 130,-

* toeslag 1- persoonskamer € 170,-

* hybride fiets met 21 versnellingen € 50,-

* E- bike € 100,-
* toeristenbelasting 
* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top