Fietsreis IJsselmeer 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 520,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

Nederlands†meest bijzondere en populaire fietsreis†is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands Glorie" en ook nog met de fiets over de afsluitdijk. Eťn van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber.

Karakteristieke Zuiderzeestadjes zoals Volendam, Enkhuizen, Workum, Hindeloopen, Blokzijl, Kampen en Harderwijk liggen op de route. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben, en de heide van de Veluwe. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door uitgestrekte polders en groene bossen naar oude vissers- en handelsstadjes†die aan de†oever van het IJsselmeer liggen. In deze dorpjes is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit complete rondje om het†IJsselmeer.

van dag tot dag

dag 1
Huizen-Volendam (ca. 57 km/5 uur).De eerste dag (afgifte bagage voor 10.00 uur) is gelijk een mooie fietsdag. Vanuit Huizen fietst u via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken. Waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafťs. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaart gebleven.dag 2
Volendam-Medemblik (ca. 74 km/6 uur). Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. In Medemblik, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden, oude huizen en gebouwen (bijvoorbeeld Kasteel Radboud), is uw hotel.

dag 3
Medemblik-Makkum (ca. 30 km/2,5 uur + transfer). De fietstocht brengt u naar het voormalige eiland Wieringen, dat werd bewoond vanaf ongeveer 800 door de Vikingen. Het eiland bestaan eindigde in 1924 met de bouw van de Afsluitdijk. Tot 2021 is de afsluitdijk gedeeltelijk afgesloten voor fietsers. U overbrugt de dijk per transferbus. Aan het einde van de dijk wacht windsurfparadijs Makkum op u. Makkum is bekend om zijn aardewerk fabriek, waar onder andere wandtegels worden vervaardigd.

dag 4
Makkum-Lemmer (ca. 63 km/5 uur). Via het fraaie stadje Hindeloopen, met zijn traditionale houtbeschildering, naar Stavoren en vervolgens naar Oudemirdum/Lemmer.

dag 5
Lemmer-Kampen (ca. 63 km/6 uur). Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben". Door dit laagveenmoeras fietst u via Blokzijl naar Giethoorn. Het prachtige landschap zal u fascineren. Blokzijl lag vroeger aan de over van de Zuiderzee, en heeft nog steeds een mooie haven. Vanuit Zwartsluis steekt u per boot het zwarte water over naar de fraaie Hanzestad Kampen.

dag 6
Kampen-Harderwijk (ca. 43 km/4 uur). Vanuit Kampen met haar historische stadspoorten gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk.

dag 7
Harderwijk-Huizen (ca. 49 km/4 uur). De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende gruttoís en kieviten. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditionele kostuums- en Visserijmuseum kunt bezoeken. Vervolgens fietst u terug naar Huizen.

details

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 45-65 km afgelegd.

 

minimum aantal reizigers: 2.

 

aankomst: dagelijks van 1 april t/m 23 september 

 

hotels: uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Hotellijst <klik hier> 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl 

 
verlenging       
extra nacht l/o 2-pk 1-pk toeslag toeslag hp
elke plaats € 70,-  € 30,- € 30,-
 

inclusief:

* 6 overnachtingen in hotels logies/ontbijt

* routebeschrijving incl. kaartmateriaal

* bagagevervoer

* gratis parkeerplaats bij het starthotel in Huizen

 

exclusief:

* toeslag halfpension € 165,-

* toeslag 1- persoonskamer € 195,-

* hybride fiets met 21 versnellingen € 80,-

* E- bike € 160,- 
* toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top