Fietsreis IJsselmeer sportief, 6 dagen

6 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 475,00
Reis PDF boek nu

Rondje fietsen om het†IJsselmeer


Nederlands†meest bijzondere en populaire fietsreis†is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eťn van de mooiste lange-afstands- fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber.

Een Tour díIJsselmeer snoepend van twee walletjes, fietsend en varend, want de Hollander van weleer ging bij voorkeur met de boot. Fietsend over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes en door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u wťl lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren. Gezelligheid en historie geven kleur aan†dit rondje om het IJsselmeer.

van dag tot dag

dag 1
Muiderberg aankomst per eigen vervoer, gratis parkeren bij het hotel. Indien u per openbaar vervoer reist is start in Amsterdam ook mogelijk (wel bij boeking doorgeven).
dag 2
Muiderberg-Enkhuizen (ca. 98 km/8 uur). Deze prachtige tocht voert u langs de waterkant van het Hoornsche Hop en het Markermeer langs en door mooie stadjes en dorpen als Monnickendam, Volendam en Edam. Via "De DijkĒ van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water fietst u naar Hoorn. Van Hoorn naar Enkhuizen fietst u geheel langs de kust van de vroegere Zuiderzee. Knusse oude dorpjes en vooral ook ruimte en rust, vindt u nog steeds in dit deel van West-Friesland met stolpboerderijen en molens, grote akkers met allerlei soorten groenten. Enkhuizen is een mooi oud stadje met veel bezienswaardigheden (o.a. openlucht Zuiderzee Museum).
dag 3
Enkhuizen-Giethoorn (veerboot + ca. 70 km/5,5 uur). In Enkhuizen stapt u op de boot naar Stavoren. Met de veerboot Enkhuizen- Stavoren vertrekt u naar Stavoren voor een tocht van circa 1 Ĺ uur over het IJsselmeer. Vanuit Stavoren fietst u langs de beboste, zacht glooiende kliffen van de IJsselmeerkust naar Lemmer. De route voert verder langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben". Door dit moerassig gebied fietst u via Blokzijl naar Giethoorn. Het prachtige landschap zal u fascineren. Blokzijl lag vroeger aan de oever van de Zuiderzee, en heeft nog steeds een mooie haven.dag 4
Giethoorn-Harderwijk (ca. 83 km/6 uur). Giethoorn dat ook wel íhet VenetiŽ van het Noordení genoemd word. Het is nog niet zo lang geleden dat er geen auto maar punter schepen en boten hier mensen en goederen vervoerden. Tip: Doe een tour met een "punter" door dit romantische dorp. Vanuit Giethoorn fietst u langs Nationaal Park "De Wieden" en Zwartsluis. Zwartsluis, een levendig stadje op het kruispunt van verschillende waterwegen, kunt u een boot gebruiken om de andere kant van de "Zwarte Water" te bereiken. Langs de IJsselmeerkust fietst u naar de Hanzestad Kampen. Via het pittoreske Elburg, uitgestrekt heide en door verschillende bossen arriveert u in het gezellige Harderwijk.
dag 5
Harderwijk-Muiderberg (ca. 62 km/6 uur). De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende gruttoís en kieviten komt u hier tegen. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken. Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditionele kostuums- en Visserijmuseum kunt bezoeken. Vanuit Huizen fietst u via vestigingsstad Naarden naar Muiderberg.

dag 6
Muiderberg, vertrek per eigen vervoer.

details

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 80 km afgelegd.

 

minimum aantal reizigers: 2

 

Aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 24 september.

 
hotels: uitstekende *** en ****hotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. 

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven bij opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl 
 
verlenging       
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk toeslag hp
elke plaats € 70,- € 30,- € 30,-
 

inclusief:

* 5 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt

* routebeschrijving incl. kaartmateriaal

* bagagevervoer

* gratis parkeerplaats bij het starthotel in Muiderberg

 

exclusief:

* toeslag halfpension € 138,-

* toeslag 1- persoonskamer € 200,-

* hybride fiets met 21 versnellingen € 60,-

* E- bike € 125,-
* Enkhuizen-Stavoren per boot ca. € 17,-  
* toeristenbelasting 
* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

 

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top