Brabantse en Belgische Kempen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 295,00
Reis PDF boek nu

De Groote Heide en de Hoge Kempen

Ze zeggen dat in Brabant het leven goed is. Dat klopt, maar die kwaliteit stopt niet bij de grens - in†BelgiŽ genieten de mensen†zo mogelijk nůg bourgondischer!
Het gebied van de fietsreis†is het meest oostelijke deel van de Kempen, een landstreek van†bos en heide†die globaal binnen de driehoek Eindhoven- Hasselt-Antwerpen ligt. Sommige stukken van de Kempen zijn landschappelijk bijzonder fraai met†de†vele bossen en uitgestrekte heidevelden.

Het oude spoor Eindhoven-Hasselt: het "Bels lijntje"

Begin- en eindpunt van de fietsreis is Valkenswaard, met zijn plaatselijke Museumkwartier met exposities†over vroegere valkeniers en†sigarenmakers. In het†stadje komt niemand om van honger en dorst want aan de Markt is de horeca rijk vertegenwoordigd. De heenreis naar BelgiŽ passeert de grens, 10 kilometer†verderop,†bijvoorbeeld over het ontmantelde spoorlijntje Eindhoven- Hasselt dat nu een glad geasfalteerd fietspad is. Genk, midden in de Belgische provincie Limburg, is daar de uitvalsbasis voor twee dagen. Aanlokkelijk zijn een heus nationaal park - het enige van BelgiŽ trouwens - dat Hoge Kempen heet en zijn naam eer aan doet met de bron van de Dommel op 39 meter (!) "hoogte".
Een dagtochtje naar "onze" (dus Nederlands-) Limburgse hoofdstad Maastricht is natuurlijk ook een optie, maar een stukje verder weg. De terugtocht naar Valkenswaard kan gaan langs de Belgische Zuid- Willemsvaart,†het Trappistenklooster de Achelse Kluis dat precies op de grens ligt en waar lekker abdijbrood en -bier wordt geserveerd, en het bijna 100 jaar oude staatsbos Leenderbos. Met nadruk wordt geschreven: "bijvoorbeeld" en "kan", want u heeft dagelijks de vrije keuze een fietsroute van knooppunt naar knooppunt te kiezen, of die onderweg waar nodig of gewenst te verkorten of te verlengen.
Deze reis is een arrangement zonder zorgen: Aktiva Tours zit letterlijk om de hoek, waar u uw auto op het afgesloten terrein kunt parkeren. Het bagagevervoer tussen Valkenswaard en Genk wordt verzorgd. De hotels zijn†comfortabel en kwalitatief goed, met een goed restaurant. Het netwerk van fietsknooppunten, overigens een uitvinding van de Belgische provincie Limburg, leidt u dagelijks perfect van het begin- tot het eindpunt met een bijna onbeperkt scala aan routevariaties.

van dag tot dag

dag 1
Valkenswaard (NL), aankomst per eigen vervoer. Evt. huurfietsen ophalen bij Aktiva Tours. Inchecken in het hotel is mogelijk vanaf 12.00 uur. Een inleidende fietstocht is mogelijk in de bosrijke omgeving, bijvoorbeeld naar Leende en Heeze aan de rand van de Strabrechtse Heide.
dag 2
Valkenswaard-Genk (B) per fiets (ca. 50-65 km/5-6 uur afhankelijk van geselecteerde fietsknooppunten) bijvoorbeeld via het natuurgebied De Malpie (ďmal paysĒ = slecht land), over het "Bels lijntje" met een perfect fietspad en via Domein Bokrijk met een openluchtmuseum van Belgische boerderijen.
dag 3
Genk, dagtocht per fiets (ca. 30-45 km/2-3 uur of ca. 55-70 km/4-5 uur afhankelijk van geselecteerde fietsknooppunten) naar het Nationaal park Hoge Kempen met het Pietersembos, of naar Maastricht met het Vrijthof, de Sint Servaasbasiliek en de stadspoort Helpoort.
dag 4
Genk-Valkenswaard (ca. 55-70 km/5-6 uur afhankelijk van geselecteerde fietsknooppunten) bijvoorbeeld langs de Belgische Zuid-Willemsvaart, over de Groote Heide, langs het Trappistenklooster de Achelse Kluis precies op de grens NL/B en door Boswachterij Het Leenderbos.
dag 5
Uitchecken uit het hotel tot 11.00 u. Een laatste fietstocht is mogelijk in de omgeving, bijvoorbeeld naar het brinkdorp Walik en Eersel, ťťn van "De acht Zaligheden" met het sfeervolle dorpsplein. Aansluitend evt. huurfietsen inleveren bij Aktiva Tours. Vertrek per eigen vervoer.

details

route: vlak, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over heel rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt ca. 30-55 km afgelegd, deels naar eigen keuze afhankelijk van geselecteerde fietsknooppunten.

kaart < klik hier >

minimum aantal reizigers: 2.

aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december.

hotels:
Valkenswaard: Hotel De Valk

Goed en gemoedelijk hotel in het centrum van Valkenswaard. De afstand tot de Markt, waar veel horeca aanwezig is, is ca. 200 m. Het hotel beschikt over een ruim en sfeervol restaurant Het Swaard. Alle (24) kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet,†tv, gratis wifi.

Genk: M-Hotel (Different†Hotels groep)
Uitstekend, heel†mooi†ingericht†hotel aan de centrumrand van Genk, direct naast het uitgestrekte Molenpark en de Molenvijver waarover een†prachtig uitzicht.†Het hotel beschikt†over een gezellige brasserie waar u goed kunt eten.†Alle (83) kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, tv, gratis wifi.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze†opgeven bij†opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
††
Verlenging (prijs per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk toeslag hp
Valkenswaard Ä 52,- Ä 38,- Ä 21,-
Genk Ä 52,- Ä 38,-† Ä 26,-
inclusief:

* 4 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt

*†setje route- uitleg, gedetailleerde fietskaarten, toeristische informatie

* bagagevervoer Valkenswaard-Genk-Valkenswaard

* gratis parkeerplaats op het afgesloten parkeerterrein van Aktiva Tours

exclusief:

* toeslag halfpension Ä 94,-

* toeslag 1- persoonskamer Ä 152,-

* Aktiva/Batavus hybride fiets met 21 versnellingen Ä 45,- en Ä 9,- per extra dag
* Aktiva/Batavus e-bike met 7 versnellingen Ä 90,- en Ä 18,- per extra dag

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, eventuele kosten ter plaatse te betalen. Kosten verschillen per hotel.†

Bij boeking doorgeven indien een hond meegegeven wordt.

Reisinfo algemen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top