Single Reis Fietsen Brabantse Kempen 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 329,00
Reis PDF boek nu

Fietsen én genieten in het Brabantse land!

 

De Kempen is een streek in het zuiden van Noord- Brabant met mooie dorpen en een afwisselend landschap van akkers, bossen, beken, heide en vennen. Vanuit ons midden in het groen gelegen hotel, kan heerlijk worden gefietst. We stippelden 5 mooie en zeer afwisselende routes uit, waarbij we u het beste van de omgeving laten zien. Natuurlijk stappen we regelmatig even af om te genieten van een kopje koffie of een lunch op één van de gezellige terassen die onderweg te vinden zijn. Ga mee, en maak óók kennis met een streek vol prachtige natuur, de Brabants-bourgondische gastvrijheid én interessante verhalen over de Teuten en de Bokkenrijders.

van dag tot dag

dag 1
Westelbeers, aankomst per eigen vervoer. Ontvangst en kennismakingslunch (indien gereserveerd). Daarna fietstour (ca. 42 km/3 uur) Graag ontvangen we u vanaf 12.00 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. Wie wil kan deelnemen aan de uitgebreide kennismakingslunch in buffetvorm (€ 16,50 - vooraf bij boeking op te geven) en zo alvast op een leuke manier kennismaken met medereizigers en de reisleider. Om 13.30 uur starten we met de eerste fietstocht van deze midweek. Onze route leidt langs de fraaie landgoederen en natuurgebieden van het natte heidegebied de Rovertse Heide. Ook het loof- en naaldbos gebied Annanina’s dat vlakbij Hilvarenbeek is gelegen, staat op het programma. Het zuidwestelijke deel van het landgoed is aangelegd in Engelse landschapsstijl en de twee boswachterswoningen die hier te vinden zijn, worden omgeven door Rododendrons en monumentale eiken- en beukenbomen. Wie van afwisseling houdt, zal zeker niet worden teleurgesteld!
dag 2
Via de Oostelbeerse Heide naar Oirschot (ca. 50km/4 uur). Na het ontbijt trekken we er opnieuw op uit voor een fijne fietsdag. Via de Oostelbeerse Heide, een gebied van naaldbos, heide en enkele vennen, rijden we richting de Brabantse Mortelen. Vochtige weiden, loofbos, akkers en naaldbos wisselen elkaar hier af. Het is absoluut de moeite waard om even halt te houden in de historische dorpskern van Oirschot. Het plaatsje ademt nog steeds de karakteristieke sfeer van een oud Brabants dorp, met alle gezelligheid die daarbij hoort. De met vele terrasjes omzoomde Markt van Oirschot is natuurlijk het rustpunt bij uitstek! Via Middelbeers keren we tot slot weer terug naar ons hotel Eigentijdserf, waar het na aankomst prima toeven is op het terras of in de gezellige ruime lounge. Net als iedere avond, schuiven we ook deze avond weer samen aan tafel voor het diner dat bij de reissom is inbegrepen.
dag 3
Fietsroute langs brabantse dorpen naar de Cartierheide (ca. 55 km/4,5 uur). Na het ontbijt gaan we opnieuw op pad om per stalen ros de Kempen verder te verkennen. Deze keer rijden we in zuidelijke richting. Onderweg naar de Cartierheide passeren we kleine brabantse dorpjes, uitgestrekte akkers en bosgebied. Onze tip; een lekker kopje koffie met gebak onderweg in een van de dorpjes en lunchen bij natuurpoort Witrijt, gelegen ongeveer halverwege de route. Dit is wat ze noemen Brabants Genieten.
4.dag
Route naar Herberg In den Bockenreyder (ca 51 km/4 uur) Misschien wel de leukste route van de week! De route voert door de Neterselse heide, Bladel en een klein stukje België naar landgoed De Utrecht. Hier in de bossen is ook ’Herberg In Den Bockenreyder’ gelegen. Deze oergezellige oude herberg met een levendig terras, is een geliefde pleisterplaats voor fietsers en wandelaars en is vernoemd naar de eeuwenoude lokale legende van de Bokkenrijders. Na onze stop hier, is het nog maar een klein stukje terug naar het hotel. Maar vóór we daar aankomen hebben we nog de mogelijkheid de bijzondere uit staal en hout vervaardigde Flaestoren te beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht over de groene omgeving (houd een muntje van € 1 bij de hand voor de toegangsautomaat). Ook vanavond genieten we samen van een welverdiend diner. Voor iedereen die na het tafelen nog even gezellig wil samenzijn, is na afloop van het diner de hotelbar opnieuw geopend.
5.dag
Kampina en Oisterwijkse vennen route (ca 47 km/3, 5 uur) Na het ontbijt maken we samen nog een laatste mooie fietstocht door de omgeving van het hotel. We trekken noordwaarts naar het gebied de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen in het hart van Noord-Brabant. Een lus langs beken en boerderijen, vennen en vergezichten over de hei. Onderweg zijn er weer volop prachtige plekken om te pauzeren en te lunchen. Wie ons fietsweekend Loonse- en Drunense Duinen al heeft gedaan, weet hoe mooi dit gebied is. En goed nieuws; de tochten van beide fietsreizen overlappen elkaar niet! Eenmaal terug bij het hotel is dan écht het moment aangekomen om afscheid te nemen van elkaar. Zeker weten dat u kunt terugblikken op een heerlijke fiets-midweek. Zien we u nog eens terug op een van onze andere singlereizen?

details

route: vlakke route, afwisselend met rivier- en beekdalen. Per fietsdag wordt ca. 42- 55 km afgelegd.

groep: minimaal 8 / maximaal 25 reizigers.

Hotel Eigentijdserf***, Westelbeers
ligging: rustig tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel telt 70 kamers en bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de natuurrijke omgeving van ’de Brabantse Kempen’. 
faciliteiten:  het hotel beschikt o.a. over een receptie, een ruime modern ingerichte maar sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras. Wifi is mogelijk tegen betaling. 
kamers: de compact ingerichte eenpersoonskamers (ca. 6 m²) beschikken over een eenpersoonsbed en een onlangs gerenoveerde moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is een 2-persoonskamer voor alleengebruik mogelijk. 
maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief:
• 4 nachten verblijf in Hotel Eigentijdserf in een 1-persoonskamer zoals beschreven (tegen betaling van een toeslag kunt u een 2- persoonskamer voor alleengebruik boeken)
• 4 x ontbijtbuffet en diner
• Gedurende het gehele verblijf onbeperkt koffie, thee en fruitwater uit de koffiecorners
• Nederlandse fiets-/reisleiding
• Het beschreven fietsprogramma
• Toeristenbelasting
• Parkeerplaats

exclusief:
* vervoer naar en van Westelbeers
* hapje en drankje onderweg
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 70,-
* kennismakingslunch op de dag van aankomst € 16,50 
* huur lokale toerfiets (met 3 versnellingen) € 65,-
* huur lokale E-bike € 150 (alleen op aanvraag te boeken)
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten 

Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer
 

overige kenmerken

boek nu
To Top