Single Reis Groningen & Drenthe 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 249,00
Reis PDF boek nu

Fietsen langs bossen, meren, hunebedden, historische dorpen en Groningen Stad

De grensstreek van Groningen en Drenthe is het decor voor een heerlijk fietsarrangement speciaal voor singles. Tijdens deze midweek nemen we u mee naar bijzondere plekken in dit afwisselende landschap vol prachtige bossen, meren, mysterieuze hunebedden en historische dorpen. Een bezoek aan de gezellige en bruisende stad Groningen mag natuurlijk niet ontbreken! De stad is compact en het centrum van de stad is autoluw. Niet voor niets is Groningen uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland. Natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen, maar u kunt ook gebruik maken van een huurfiets (toerfiets of E-bike).

van dag tot dag

dag 1
Aankomst en route Zuidlaardermeer (ca. 37 km/3 uur). U reist op eigen gelegenheid naar het Postillion Hotel in Haren. Vanaf 12.00 uur is onze reisleider hier aanwezig om u en uw reisgenoten te ontvangen. Om 13.00 uur starten we met een eerste korte fietstocht door de groene omgeving van het hotel. Water, natuur en gezellige dorpjes: dat zijn de kenmerken van deze route. We fietsen door het natuurgebied dat de Appelbergen heet, ten zuidoosten van de stad Groningen. Mysterieuze moerassen, romantische vennetjes en een zandverstuiving maken deel uit van dit gebied en het bos herbergt de resten van de twee vernielde hunebedden.
dag 2
Drentsche Aa (ca. 55km/4 uur). Op naar Nationaal Landschap de Drentsche Aa. Een wat langere route, maar het is vakantie, dus we hebben de tijd! Onderweg zien we het Groningse polderlandschap langzaam overgaan in het Drentse esdorpenlandschap. Hier vinden we volop Saksische boerderijen, akkers op de bolle essen, hoger gelegen velden en hooilanden en weilanden die in het lager gelegen beekdal werden aangelegd. Het is een mooi landschap, waarin open en besloten stukken elkaar sterk afwisselen. Onderweg maken we een stop voor een lekker kopje koffie en de lunch (niet inbegrepen).
dag 3
Rondje Groningen stad (ca. 40 km/3,5 uur). Na het ontbijt gaan we op de fiets ontdekken dat er inderdaad niets boven Groningen gaat. Het is een gezellige stad, die in ťťn woord íbruistí! Hippe winkeltjes, volop terrassen en overal fietsen in de autoluwe binnenstad. Op de fiets maken we een rondje om de Grote Markt met de Martinitoren en wie wil fietst in ťťn moeite door naar het Groninger Museum, nota bene gelegen bij een fietsbrug. Natuurlijk nemen we vandaag alle tijd om sfeer te snuiven in de leukste en drukste stad van het noorden. We fietsen terug via een mooie route langs statige villaís. Ook is het mogelijk onderweg nog een bezoek te brengen aan de Hortus: een van de oudste botanische tuinen in Nederland.
4.dag
Merenroute (ca 47 km/4 uur) Drenthe staat bekend als de provincie met prachtige bossen en heidevelden. Minder bekend zijn de prachtige meren. Drenthe heeft maar liefst drie grote meren, waar het Leekstermeer en het Paterswoldsemeer er twee van zijn. Een fraaie route voert ons vandaag door de natuurgebieden rond deze meren, die beide zijn gelegen even ten westen van Haren. Onderweg passeren we het Drentse boerendorp Peize en het plaatsje Leek. Natuurlijk stappen we hier even van de fiets om te pauzeren.
5.dag
Eelde (ca 40 km/3 uur) Na het ontbijt staat ons nog een laatste mooie route te wachten. Dit maal gaan we richting Eelde. We lunchen onderweg (niet inbegrepen) en zijn naar verwachting rond 14.00 uur weer terug bij ons hotel in Haren.

details

route:†vlakke route, afwisselend†met rivier- en beekdalen. Per fietsdag wordt ca. 37- 55†km afgelegd.
††

groep: minimaal 8/maximaal 25†reizigers.

Hotel Nescio Haren***

ligging:Het comfortabele Postillion Hotel Haren ligt op enkele minuten rijden van Groningen.† Op de fiets is het ca. 30 min naar het centrum van Groningen.†

faciliteiten: Het hotel is eenvoudig ingericht en beschikt over een receptie met gratis gebruik van een hotelkluis, liften, gezellige bar, restaurant, fietsenstalling en terras.†

kamers:†de compact ingerichte eenpersoonskamers†beschikken over een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. Gratis wifi op de kamer.†

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief

ē 4 nachten verblijf in†Hotel†Nescio Haren in een 1-persoonskamer zoals beschreven†
ē 4 x ontbijtbuffet en diner
ē Nederlandse fiets-/reisleiding
ē Het beschreven fietsprogramma
ē Toeristenbelasting

exclusief†

* vervoer naar en van Haren

*†hapje en drankje onderweg

* huur lokale toerfiets (met 3 versnellingen) Ä 70,-
* huur lokale E- bike Ä 135

* meenemen eigen fiets Ä 10,-†

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten


†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top