Fietsen op de Veluwe 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
nieuw
vanaf € 349,00
Reis PDF boek nu

Fietsen ťn genieten op de Veluwe!

De Veluwe... Nederlands bekendste natuurgebied, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeŽn, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Bovendien zijn de fietsmogelijkheden hier ongekend! Zeker vanuit het gezellige Hotel De Hoeve van Nunspeet, dat zich richt op de actieve vakantieganger. De hotelier en het hotelpersoneel zijn zeer vriendelijk en zullen er alles aan doen om uw verblijf tot een succes te maken!

van dag tot dag

dag 1
Aankomst + Nunspeet-Verscholen dorpen (23 km / 2 uur) U reist vandaag op eigen gelegenheid naar het gezellige hotel De Hoeve van Nunspeet, waar u vanaf 12.00 uur kunt aankomen. Vervolgens kunt u kennismaken met de reisleider en natuurlijk met de andere deelnemers. Indien gewenst kunt u (voor eigen rekening) lunchen alvorens we aan onze eerste korte fietstocht van deze reis gaan beginnen. Rond 13.30 uur verdelen we de lokale huurfietsen die voor u klaar staan en maken we ons op voor de íVerscholen Dorpení route. De naam van de route is ontleend aan het onderduikerskamp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze bossen verborgen lag. Van mei 1943 tot november 1944 verbleven in het Verscholen Dorp tussen de 80 en 100 mensen van verschillende nationaliteiten. Een groep vrijwilligers verzorgde hen. In het bos (vlakbij de herdenkingssteen) vindt u nu 3 nagebouwde (half)ondergrondse hutten. In totaal waren er tijdens de oorlogsjaren 9 van deze primitieve hutten.
dag 2
Bos en heide route (ca. 45,5 km/5 uur). De bossen en heidevelden rondom Nunspeet, Elspeet en Ermelo stralen een gevoel van rust uit. We genieten vandaag volop van dit natuurschoon en van landgoederen. We fietsen o.a. door het Speulderbos. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken vormen hier het decor. Niet voor niets wordt dit het íbos van de dansende bomení genoemd.
dag 3
Elspeetsche Heide en evt. Kasteel Cannenburch (ca. 35 of 50 km/3 of 4 uur) Over de Elspeterheide fietsen we naar Kasteel Cannenburch. Het kasteel ademt de sfeer van het leven op de Cannenburch in zijn gloriejaren, de achttiende eeuw. Het bij het kasteel gelegen koetshuis, waar nu een cafťrestaurant is gevestigd, is een uitgelezen plek voor een pauze. Hier kunnen we heerlijk lunchen. Daarna een mooie route terug.
4.dag
Rondje Harderwijk (45 km / 4 uur) Een rondje naar de Hanzestad Harderwijk. Bij oudere generaties roept de stad beelden op van houten zeilbotters waarmee de vissers op de Zuiderzee paling verschalkten. Nog steeds is Harderwijk leuk om te bezichtigen. Er zijn sfeervolle terrasjes en winkelstraten. Maar let in deze Zuiderzeestad ook op de vele monumenten, zoals de Vischpoort, de Hoop en de Onze Lieve Vrouw Kerk.
5.dag
Tuinenroute (40 km / 3 uur) Tijdens deze route staan tuinen centraal. We komen o.a. langs de íA. Vogel Tuiní en Ampies Berg (entree ca. Ä 5 p.p.), met 1000 verschillende soorten bloemen en planten. Daarna op eigen gelegenheid naar huis.

details

route:†vlakke route, afwisselend†met rivier- en beekdalen. Per fietsdag wordt ca. 23- 50†km afgelegd.
††

groep: minimaal 10/maximaal 25†reizigers.

Hotel De Hoeve van Nunspeet***

ligging:Het onlangs volledig gerenoveerde 3-sterren hotel De Hoeve van Nunspeet ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum van Nunspeet, midden in de natuur van de Veluwe. Het hotel heeft een ideale locatie voor fietsliefhebbers! Op ca. 300 m ligt het Veluwetransferium waar u kunt genieten van de mooie Veluwse natuur en de uitkijktoren kunt beklimmen voor een uitzicht over de bossen. Het Veluwemeer ligt op slechts 6 km afstand van het hotel, het pittoreske Elburg op ca. 10 km.

faciliteiten: Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, serre, terras, huiskamer met openhaard en biljart.

kamers:†Uw eenvoudige maar knusse kamer is voorzien van een telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet.

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.
inclusief

* 4†nachten verblijf in 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van halfpension†(ontbijt + avondmaaltijd inbegrepen)

* meefietsende reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats
exclusief†

* vervoer naar en van Nunspeet

* huur lokale toerfiets Ä 47,50 per persoon
* huur lokale E-bike Ä 97,50 per persoon

* meenemen eigen fiets Ä 10,-

*†hapje en drankje onderweg
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top