Single Reis Hoge Atlas en Marrakech10 dagen

10 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 1.025,00
Reis PDF boek nu
Exotisch Afrika en toch zo dichtbij
Deze wandelexpeditie naar de Hoge Atlas roept constant lovende reacties op; reizigers zijn altijd laaiend enthousiast over het wandelprogramma, de gastvrije mensen en de leuke lokale reisleiding. Geen land trouwens dat zů dicht bij Nederland ligt en zů exotisch is: Marokko, de poort tot Afrika. U stapt na 4 uur vliegen een totaal andere wereld binnen. Beginnend met†Marrakech met de vele†sprookjesachtige taferelen en dan het gevarieerde landschap van de Hoge Atlas met de vele schilderachtige bergdorpjes in de valleien. Marrakech, aan de voet van de Hoge Atlas, is een legendarische stad. In het oude Arabische centrum loopt u gemakkelijk naar de vele markten: de souks. Het sprookjesachtige plein Djemaa el Fna komt vooral na zonsondergang tot leven.
De derde†dag van de wandelvakantie reist u naar de Hoge Atlas. Uitgangspunt van de vijfdaagse wandeltocht (plus twee reisdagen) is de vallei van de Ait-n-Bou- Guemez (2000 m). De ligging is aan de voet van de hoge berg Jebel Mgoun (4068 m) aan de rivier de Ait-n- Bou-Guemez. Aan water geen gebrek, vandaar de bijnaam La Vallťe Heureuse (íde gelukkige valleií). Het nog grotendeels ongerepte dal met schilderachtige†bergdorpjes met lemen huisjes, omgeven door terrasvormige groene akkers, is met de omliggende hoge bergen als dťcor een prachtig wandelgebied. Tot ver in mei kan er sneeuw op de hoogste toppen liggen en die steekt dan scherp af tegen de helderblauwe hemel. De groene bergweiden op de hoger gelegen plateaus zijn in de zomer het domein van herders met hun kuddes schapen.
In Marrakech is het verblijf in een leuk hotel in het centrum. De overnachtingen tijdens†de wandelexpeditie zijn†in eenvoudige gite dīťtapeís:†kleinschalige accommodatie met meerpersoons slaapvertrekken, gescheiden naar dames en heren.†Muilezels†vervoeren de†bagage; zelf draagt u alleen uw beetje bagage voor overdag. De ezeldrijvers bereiden onderweg op de middag de picknicks†die†gezond en smaakvol zijn. Na de trektocht reist u terug naar Marrakech met onderweg een bezoek aan de watervallen van Ouzoud.
De wandelingen zijn niet zwaar want het parcours kent geen grote hoogteverschillen. De reis is niet inspannend maar toch noemen we die een expeditie omdat die zo bijzonder is en er niet-alledaags overnacht wordt in authenthieke accommodaties. Het bivakkeren is eenvoudig dus een flexibele instelling is gewenst.†De maaltijdverzorging onderweg is uitstekend.
Marokko: exotisch Afrika maar, op nauwelijks vier uur vliegen, toch ook zo dichtbijÖ.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Marrakech per Transavia. Transfer naar het hotel. Afhankelijk van het aankomsttijdstip is een verkennende wandeling mogelijk o.a. over het sprookjesachtige plein Djemaa el Fna.
dag 2
Marrakech-Imelghas (ca. 250 km) per minibus. De eerste helft van de route is vlak. Onderweg een picknick of een lunch in een lokaal restaurantje. Na het stadje Azilal (1300 m) volgt een stijging naar een pas (2250 m) met een mooi uitzicht op de Ighil Mgoun. Dan volgt een lange en bochtige afdaling naar de Ait-n-Bou-Guemez langs vele dorpjes met lemen huisjes. Overnachting in een gite dīťtape in het bergdorpje Imelghas (1900 m).
dag 3
Wandelexpeditie dag 1 (ca. 5 uur/ca. 100 m stijgen). Een relaxte wandeling door de vallei met nauwelijks hoogteverschillen, parallel aan de rivier, zowel langs enkele dorpjes als langs een bergwand. De oude voorraadtorens (ighrems) - vroeger gebruikt voor graanopslag - steken hoog boven de huizen uit. De wandeling eindigt in het plaatsje Ifrane. Ontvangst met thee bij een familie thuis.Overnachting in Ifrane.
dag 4
Wandelexpeditie dag 2 (ca. 5 uur/ca. 550 m stijgen en 50 m dalen). Eerst vlak door de vallei, dan via een muildierpaadje omhoog naar een pas van 2550 m, met een prachtig uitzicht. Afdaling naar een meer, een ontmoetingspunt voor de nomadenstammen Ait Atta en Ait Haddiou, die hier in de zomer hun kuddes hoeden. Overnachting bij het meer.
dag 5
Wandelexpeditie dag 3 (ca. 5 uur/ca. 200 m stijgen en 800 m dalen). Eerst een stijging naar een pas (2700 m) met een fantastisch uitzicht op de vallei van Ait-n-Bou-Guemez, daarna een daling naar de vallei. Onderweg staan diverse schuren die in gebruik zijn door de nomaden en hun kuddes. Het pad slingert langs groepjes eikenbomen. Overnachting in een dorpje in de vallei van Ait-n-Bou-Guemez.
dag 6
Wandelexpeditie dag 4 (ca 5,5 uur/geen hoogteverschillen). Eerst verder door de groene vallei de rivier stroomafwaarts volgend. Het pad gaat door een bos van jeneverbesstruiken en langs/over diverse irrigatiekanaaltjes. Vrouwen in kleurige klederdracht werken op het land; ezels en andere muildieren zijn op weg naar de velden of naar de bron. Overnachting in Agouti (1760 m).
dag 7
Wandelexpeditie dag 5 (ca. 5 uur/ca. 450 m stijgen en 500 m dalen). Via een geleidelijk stijgend pad stroomopwaarts langs de rivier Arrouss. Onderweg door verschillende mooie dorpjes en weiden met grazende kudden koeien, schapen en geiten. Picknick aan de oever van de rivier. Mooie afsluiting van de wandeling bij de prachtige kloof van de Arrouss (ca. 2250 m) met een uitzicht op de langgerekte bergkam van de top van de Mgoun. Overnachting in Agouti.
dag 8
Agouti-Marrakech (ca. 250 km). Middagstop bij de Cascades dīOuzoud met watervallen van bijna 100 meter hoog, bijna altijd een regenboog scheppend, in een weelderige vegetatie. Onderweg een picknick of een lunch in een lokaal restaurantje.
dag 9
Marrakech, vrij. Deze oude koningsstad is vooral het centrum van bergvolkeren uit de omgeving. In de oude binnenstad met de nauwe straatjes en kleurrijke souks waant u zich eeuwen terug. Het beroemde plein Djemaa el Fna komt vooral na zonsondergang tot leven.
dag 10
Transfer naar de luchthaven. Marrakech-Amsterdam per Transavia.

details

route: afwisselend glooiend tot heuvelachtig (wandelexpeditie dag†1 en†4) en bergachtig (dag 2,†3 en 5), hoogteverschillen variŽrend van 200 m tot†550 m (1 x 800 m dalen). Routes over muildierpaadjes, langs en over irrigatiekanaaltjes, soms over ruig terrein.
accommodatie: in Marrakech: 3 x middenklasse stadshotel in 2-persoonskamer douche en toilet (logies/ontbijt). Tijdens de wandelexpeditie: 6†x eenvoudige (maar schone) gite dīťtape (volpension) met meerpersoonskamers (heren en dames gescheiden) met centraal sanitair.
groep: minimaal†6/maximaal 12†reizigers.
inclusief
* Amsterdam-Marrakech v.v. per†Transavia
* 3 overnachtingen in middenklasse stadshotel Marrakech†(2- persoonskamer)
* 6 overnachtingen in gite díťtapeís (meerpersoonskamer)
* logies/ontbijt in Marrakech
* volpension tijdens de wandelexpeditie (van lunch dag†2 t/m lunch dag 8)
* lokale Engels-sprekende reisleider/berggids
* lokale transfers per minibus
* bagagevervoer per muilezel
exclusief
* in te checken bagage Ä 26,- per enkele reis voor 20 kg
* toeslag 1-persoonskamer (alleen mogelijk 3 nachten†in Marrakech) Ä 55,-
* overige maaltijden (dag 1, 8, 9 en 10)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
Info algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top