Malta 8 dagen

8 dagen
niveau 1
vliegtuig
wandelreizen
singlereizen
vanaf € 799,00
boek nu

Paulus’ spoor over onbekende paden op Malta

 
Malta, in het hart van de Middellandse Zee, is een eiland met een omvang van nauwelijks 20 bij 30 kilometer met een hoogste top van slechts 253 meter. Het landje kent een geschiedenis van duizenden jaren. Prehistorische culturen lieten tempels na zoals die van Hagar Qim en Mnajdra. De apostel Paulus, later de beschermheilige van Malta, spoelde hier in het jaar 60 na een schipbreuk aan en zou er het Evangelie hebben gebracht, zoals in de Handelingen van Lucas is beschreven. Kruisvaarders, in de vroege Middeleeuwen op weg naar het Heilige Land, bouwden kastelen op deze strategische plek. Karel V schonk Malta aan de Johannieters, de Ridders van de Maltezer Orde, welke vestingen nalieten in Valletta en Mdina. Tenslotte werd het eiland een Britse kolonie en in 1964 een zelfstandige staat. De sfeer van de 21e eeuw is gemixt Brits-Italiaans en dat maakt Malta juist zo uniek.
 
Op het eerste gezicht lijkt Malta vrij vlak en droog maar tijdens de wandelingen blijkt het landschap toch ruim gevarieerd te zijn. De onbekende wandelpaden zijn soms vrijwel onzichtbaar; een fijn netwerk van paden rijgt de mooiste uitzichtpunten aaneen. Vooral de rotsachtige kust met baaien en kliffen is bijzonder fraai en behalve schaapsherders komt u er weinig andere mensen tegen. De plaatsen Valletta en Sliema zijn daarentegen Zuid-Europees druk met boulevards aan zee en veel horeca.  
 
 

Wandelen op Gozo

 
Het buureiland Gozo wordt ook wel het Eiland van Calypso genoemd, zoals beschreven in Homerus’ Odyssee. Het eiland werd geregeerd door de nimf Calypso die verliefd werd op de Griekse held Odysseus.
 
Malta is dus klein maar desondanks verrassend. De meelopende reisleider wijst u de weg. De wandelroutes gaan afwisselend dwars door het land en langs de zee, soms over hoge kliffen en dan weer dicht bij het water. De wandelingen zijn vrij licht en gaan tot ca. 200 meter. Dagelijkse taxi-transfers zijn inbegrepen van de uitgang van het hotel tot het startpunt van de wandelingen, en terug.
 
Het mediterrane klimaat zorgt voor erg warme, droge zomers. In het voorjaar en het najaar zijn de temperaturen mild met een zeewindje; veel planten en bomen zoals de acacia en de oleander staan al in de prille lente in bloei.
 
foto impressie malta 
 
 
 

 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Malta per vliegtuig (Air Malta). Transfer naar het hotel in Sliema.
dag 2
Marsascala-Marsaxlokk. Afwisselende kustwandeling (ca. 12 km/4 uur) met prachtige baaien en spectaculaire kliffen onderweg.
dag 3
Rondwandeling Buskett Gardens (ca. 10 km/3 uur). Eenvoudige wandeling over het platteland waar u bijna niemand tegenkomt. De Annunciation Chapel ligt op de top van een heuvel. De wandeling eindigt in een groene oase.
dag 4
Red Tower-Popeye Village-Golden Bay (ca. 13 km/3,5 uur). Kustwandeling in het noordwesten van Malta. Halverwege de wandeling kan er eventueel een bezoek gebracht worden aan Popeye Village, een dorpje van houten huisjes gebouwd als filmset voor de film "Popeye" (1980).
dag 5
Dingli-Hagar Qim (ca. 12 km/4 uur). In Hagar Qim kan het tempelcomplex worden bezichtigd. Route langs de hoogste kliffen van Malta met prachtige vruchtbare terrassen.
dag 6
Wandeling (ca. 8 km/4 uur) door het oude middeleeuwse centrum van Valletta met de tientallen kerken w.o. de Kathedraal van Medina, de Kathedraal van St. Johannes, de Karmelietenkerk, het Fort van St. Elmo en de vele bastions (vestingwerken).
dag 7
Xlendi-Dwejra Point-San Lawrenz (Gozo) (ca. 9 km/3 uur). Korte maar pittige wandeltocht met uitzichten op de kust en een aantal inhammen.
dag 8
Transfer naar de luchthaven. Malta-Amsterdam per vliegtuig (Air Malta).

details

garoute: vlak tot glooiend, max. hoogte ca. 200 m. Per wandeldag wordt ca. 8-13 km afgelegd, in ca. 3-4 uur.

 

kaart:  >klik hier<

 

The Windsor Hotel (4-sterren)

Ligging: in de plaats Sliema op 50 meter afstand van de zee met de boulevard.

Faciliteiten: ontbijtrestaurant en bar; de avondmaaltijd wordt gebruikt in The Diplomat Hotel (100m.). Gratis wifi in de omgeving van de receptie. Liften. 

Kamers met douche/toilet. Alle kamers hebben zowel airconditioning (i.v.m. zomer) als verwarming (i.v.m. winter), tv/radio en haardroger. De verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en diner).

 

groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers.

 

inclusief

* Amsterdam-Malta v.v. per vliegtuig  (Air Malta) incl. luchthavenbelasting en ruimbagage

* transfers Malta luchthaven-Sliema v.v.

* 7 overnachtingen (half-pension = ontbijt en avondmaaltijd) in hotel in Sliema

* plaatselijke ecotax

* Nederlandse meelopende Aktiva-reisleiding

* lokale transfers per taxi-bus naar de wandelingen v.v.
* boottocht Malta-Gozo v.v.
 

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer € 105,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top