reis PDF

MacedoniŽ 8 dagen

singlereis wandelreis | niveau 2 | vliegtuig

Wandelen in het land van Den Doolaard
 
Macedonië behoorde eens tot het grote Joegoslavië, waaruit uiteindelijk maar liefst zeven verschillende onafhankelijke landen voortkwamen. Macedonië heeft een naam die al in de Oudheid (7e eeuw v. Chr) bestond. Het is het land waar zich, in de grensstreek met Albanië, A. Den Doolaards boeiende verhaal "De herberg met het hoefijzer" zou hebben afgespeeld. Macedonië is één van de meest bergachtige landen van Europa. Het is een  "nieuw" land op de Balkan, op nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam.
 
Macedonië is bijzonder door haar zeldzame en indrukwekkende natuurschoon en wordt door de combinatie van bergen en klimaat zelfs vergeleken met Oostenrijk en Zwitserland. Een land met wonderbaarlijke vulkanische bergmeren: de grootste zijn die van Ohrid, Prespa en Dojran. In lager gelegen gebieden zijn het klimaat en het landschap duidelijk mediterraan: Macedonië is een wijnland en die wordt er met liefde geproduceerd en gedronken! Vogels, planten en bloemen zijn te bewonderen in de nationale parken van Mavrovo, Galicica en Pelister.
 
Een meereizende reisleider uit het land zelf leidt u rond door de natuurparken waar steeds wandelingen van een of twee dagdelen gevolgd worden. De reis wordt hier en daar verrijkt met een tintje cultuur; het land heeft immers een geschiedenis van duizenden jaren.
 
In 2006 werd in Ohrid een monument ter ere van A. den Doolaard (1901-1994) onthuld. Ook werd een plein naar hem vernoemd. In 2011 werd in cultureel centrum "Cultura 365" in Ohrid een herdenkingskamer voor de schrijver geopend met een tentoonstelling van boeken en documenten.
 
De reis gaat op basis van halfpension dus naast het ontbijt is ook de avondmaaltijd inbegrepen; de bijkomende kosten zijn daarom niet hoog, zeker niet omdat Macedonië een prijsgunstig land te noemen is.

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours