Luxemburg Sentier du Nord 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 370,00
Reis PDF boek nu

Over "het Noordpad" van Clervaux naar Diekirch

Luxemburg is een wandelparadijs, met in het hele land perfect uitgezette wandelroutes. De oudste zijn de "sentiers pťdestres nationaux" (letterlijk: nationale voetpaden) en dateren uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De gekleurde markeringen met specifieke symbolen op bordjes zijn altijd uitstekend onderhouden en volgen nog steeds de originele routes. In Luxemburg is namelijk, buiten de grotere plaatsen, in 60 jaar tijd helemaal niets veranderd! Vredige rust, ruimte en vergezichten, boerenlandschap, bosrijke valleien met riviertjes waar over houten bruggetjes kriskras de wandelingen gaan. Wandelen in Luxemburg is en blijft van alle tijden. Zeker in het noorden: het landsdeel dat ook wel Oesling of - op zijn LŽtzebuergisch - Eisleck wordt genoemd.


Het Sentier du Nord loopt, zoals de naam al zegt, dwars door het noordelijke deel van het minilandje. Tussen het startpunt Weiswampach in het uiterste noordoosten en de provincieplaats Diekirch in het centrum slingert die met een lengte van welgeteld 65 kilometer. De wandelroute is onderweg goed aangegeven met steeds hetzelfde teken van een gele ruit. Na een oriŽntatiewandeling rondom Clervaux op de aankomstdag doet u "het Noordpad" in 4 etappes van gemiddeld 16 kilometer waarbij elke dag ook voorzien is in een kortere variant. Voor wie dat wil tenminste - de hele route is namelijk zů mooi dat inkorting ervan een lastige afweging kan zijnÖ

De verblijfplaats tijdens de wandelvakantie is het levendige provincieplaatsje Clervaux, dat†het Sentier du Nord ook aandoet. Op de dag van aankomst maakt u er een twee-en-een-half-uur durende oriŽntatiewandeling rondom de plaats met vrijwel onafgebroken mooie uitzichten o.a. vanaf de heuvel waarop de benedictijnse Abdij van Saint Maurice is gebouwd.

De combinatie van wandelen en buitenlucht maakt hongerig en daar weten ze gelukkig in de keuken van het hotel wel raad mee. Het gezamenlijke 3-gangen diner is alle vier de avonden inbegrepen, waarbij de kok graag regionale gerechten bereidt, die bijvoorbeeld goed samengaan met een glas blonde Diekirch. Tussen het wandelen overdag en de avondmaaltijd in kunt u als u wilt gratis gebruik maken van het binnenzwembad, de sauna en de fitness.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Clervaux (ca. 210 km) per minibus (11.00-14.00 uur). OriŽntatiewandeling (ca. 8,5 km/3 uur) rondom Clervaux, o.a. langs de Abbaye St. Maurice, met constant mooie uitzichten over het stadje met het middeleeuwse kasteel en de omgeving ervan.
dag 2
Wandeling Weiswampach-Troisvierges-Clervaux (ca. 20 km/6,5 uur), inkortbaar naar Troisvierges-Clervaux (ca. 15 km/5 uur), eerst over een hoogvlakte en later door het mooie dal van het riviertje de Woltz en langs de watermolen Maulusmillen.
dag 3
Wandeling Clervaux-Lellingen-Kautenbach (ca. 17 km/5 uur) met Schloss Schuttbourg hoog boven de linkeroever, inkortbaar naar Clervaux-Lellingen (ca. 10 km/3,5 uur) door het dal van de Clerf.
dag 4
Wandeling Kautenbach-Lipperscheid (ca. 14 km/5 uur), inkortbaar naar Kautenbach-GoebelsmŁhle (ca. 8 km/3 uur) met 17 inwoners en een treinstationnetje (!), verder door en soms boven het dal van de Clerf.
dag 5
Wandeling Lipperscheid-Diekirch (ca. 14 km/3,5 uur), hoog boven de SŻre. Diekirch-Eindhoven Station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvelachtig met regelmatig klimmen en dalen. Hoogte tussen ca. 200 en 500 m. Per wandeldag wordt ca. 14-20 km afgelegd (inkortingen op dag 2, 3 en 4 zijn mogelijk), op de aankomstdag ca. 8,5 km.†De route voert over de goed gemarkeerde nationale route Sentier du Nord, afwisselend langs weilanden en riviertjes en door bossen.

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hotel du Commerce

ligging: in het centrum van Clervaux, maar toch rustig.

faciliteiten: goed georganiseerd en geleid familiehotel met ca. 45†kamers, mooi restaurant, binnenzwembad/sauna/fitness. Gratis wifi.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers.

maaltijden: ontbijt en (3 gangen) avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken†onderweg verkrijgbaar bij winkels in Clervaux en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

inclusief

* Eindhoven Station NS-Clervaux en Diekirch-Eindhoven Station NS per minibus.

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)

* transfers per minibus

* Aktiva-reisleiding

* Nederlandse route-uitleg

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 80,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten


overige kenmerken

boek nu
To Top