Kleine Luxemburger Schweiz 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 365,00
Reis PDF boek nu

Natuurlijk rustig over de MŁllerthal Trail

Luxemburg is een wandelparadijs - het lijkt alsof het landje ťťn groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur van deze wandelvakantie: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van MŁllerthal Trail†en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u dagelijks†per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zů samengesteld dat onderweg en op het eindpunt een kom soep of kop koffie†verkrijgbaar zijn. U ontvangt een route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zů goed dat u beslist niet kunt verdwalen!†Het is er vooral in de lente, de herfst en de winter rustig.†

Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de†Sauer (SŻre), die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt†aan de rivier†en de wandelroutes zijn in de directe omgeving. Het†reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch fŁr Stammgšste!), een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd en een ruim terras aan de voorzijde. Een wandeling†maakt hongerig, dus de hoge kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg.

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach via de indrukwekkende rotsformaties Alkummer, Roudeschleff en Veltscheske bovenlangs door het dal van de Sauer.
dag 2
Wandeling (ca. 19 km/6 uur) van MŁllerthal via Beaufort met een middeleeuws kasteel naar Larochette.
dag 3
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Consdorfer Millen via Scheidgen en de bossen van leiwerdest naar Echternach met vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen.
dag 4
Wandeling (ca. 15 km/6 uur) van Echternach via Berdorf, MŁllerthal en de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: SchiessentŁmpel naar Consdorfer Millen via de rotspartijen Wolfsschlucht, Perekop en Hohllay.
dag 5
Wandeling (ca. 13 km/3,5 uur) in de omgeving van Beaufort o.a. richting Bigelbach rondom het plateau van Bierg. Beaufort-Eindhoven station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route:†door heuvels (max. ca. 400 m; het dal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en langs snelstromende riviertjes. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16†km (op de eerste dag ca. 8 km) afgelegd.†

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hotel Hauer†

ligging: in het midden van Bollendorf, direct aan de rivier de Sauer/SŻre.†

faciliteiten: familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant, barruimte, terras.†Gratis wifi.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers.†

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; consumpties tijdens de wandeling verkrijgbaar bij winkels in de buurt†en horeca†onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.†

††

inclusief

*†Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt†+ avondmaaltijd)

* transfers per minibus

* Aktiva-reisleiding

* Nederlandse route-uitleg†

exclusief †

* toeslag 1-persoonskamer†Ä 85,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top