Kleine Luxemburger Schweiz 5 dagen

5 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 355,00
Reis PDF boek nu

Natuurlijk rustig over de Müllerthal Trail

 

Luxemburg is een wandelparadijs - het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

 

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt iets (warms) te drinken verkrijgbaar is. U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! Het is er vooral in de lente, de herfst en de winter rustig. 

 

Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer (Sûre), die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt aan de rivier en de wandelroutes zijn in de directe omgeving. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!), een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd en een ruim terras aan de voorzijde. Een wandelvakantie maakt hongerig, dus de hoge kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg.

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach door het dal van de Sauer.
dag 2
Wandeling (ca. 19 km/6 uur) van Müllerthal via Beaufort met een middeleeuws kasteel naar Larochette.
dag 3
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Consdorfer Millen via Scheidgen naar Echternach met vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen.
dag 4
Wandeling (ca. 15 km/6 uur) van Echternach via Berdorf, Müllerthal en de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: Schiessentümpel naar Consdorfer Millen via de rotspartijen Wolfsschlucht, Perekop en Hohllay.
dag 5
Wandeling (ca. 13 km/3,5 uur) in de omgeving van Beaufort o.a. richting Dillingen en Berdorf aan de oevers van de Sauer. Beaufort-Eindhoven station NS per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: door heuvels (max. ca. 400 m; het dal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en langs snelstromende riviertjes. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km (op de eerste dag ca. 8 km) afgelegd. 

 

groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

 

Hotel Hauer 

ligging: in het midden van Bollendorf, direct aan de rivier de Sauer/Sûre. 

faciliteiten: familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant, barruimte, terras. Gratis wifi.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. 

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; consumpties verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking. 

  

inclusief

* Eindhoven Station NS-Rosport en Beaufort-Eindhoven Station NS per minibus

* verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (ontbijt + avondmaaltijd)

* transfers per minibus

* Aktiva-reisleiding

* Nederlandse route-uitleg en gebruik kaartmateriaal
 
exclusief  

* toeslag 1-persoonskamer € 80,-  (in feb en nov € 70,-)

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 

* reserveringskosten
 
 
 
 
 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top