reis PDF

Kleine Luxemburger Schweiz Kerstvak. 2017-2018

wandelreis | niveau 2 | minibus

Tussen kerst en nieuw + Oud en nieuw +

Eerste januari- weekend

 
Natuurlijk rustig over de Mullerthal Trail
 

 

Luxemburg is een wandelparadijs - het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur van deze reis: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

 

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt iets te drinken verkrijgbaar is. U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen!

 

In Luxemburg is het buiten de zomer rustig: natuurlijk ook eind december en begin januari zo rondom de jaarwisseling.

 

Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer (Sûre), die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt aan de rivier en de wandelroute is dichtbij. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!) en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelen maakt hongerig, dus de prima kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg. 

 

Het hotel hoeft met oud en nieuw niets te organiseren want ze bieden die avond al een uitgebreid diner. Tegen de tijd dat het is afgelopen, gaat de lokale bevolking naar de twee café’s om elkaar de beste wensen te geven. Dat betekent daar muziek, bier en heel veel plezier. Overigens staat het u natuurlijk  vrij er wel of niet, en langer of korter, naar toe te gaan - misschien zijn de heenreis, de eerste wandeling en de avondmaaltijd al genoeg voor die dag. Hoe dan ook zal 31 december een mooie laatste dag van het jaar zijn. Nieuwjaarsdag wordt begonnen met een uitgebreid ontbijtbuffet.

 

 

 

 

 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours