Kleine Luxemburger Schweiz Kerstvak. 2018-2019

4 dagen
niveau
minibus
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 330,00
Reis PDF boek nu

Kerstmis +

Tussen kerst en nieuw +

Oud en nieuw +

Eerste januari-weekend

 
Natuurlijk rustig over de Müllerthal Trail
 

 

Luxemburg is een wandelparadijs - het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur van deze reis: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden.

 

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u dagelijks per minibus naar de wandelpaden en weer terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt een bord soep of kop koffie verkrijgbaar zijn. U ontvangt een route-uitleg op papier, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen!

 

In Luxemburg is het buiten de zomer rustig: natuurlijk ook in december en januari en zelfs in de kerstvakantie.

 

Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer (Sûre), die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt aan de rivier en de wandelroute is dichtbij. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!) en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelen maakt hongerig, dus de prima kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg. 

 

Op eerste Kerstdag 25 december en op Oudjaarsavond 31 december zijn de avondmaaltijden natuurlijk anders dan normaal. Met Kerstmis betreft dat een feestelijk en extra uitgebreid (4 gangen) kerstdiner. Met oud op nieuw is dat een feestelijk sylvesterdiner voorafgegaan door een ontvangst met champagne-aperitiefs met diverse lekkere hapjes. Indien u op Sylvesteravond na de maaltijd nog puf heeft, kunt u aftellen naar de jaarwisseling in een van de twee cafés in het midden van het dorp (100 m.) met een muziekband, (vooral) bier en (heel veel) plezier.

De kerstreis van 23 december gaat met een gescheiden A- en B-groep, elke met een eigen reisleider en een eigen minibus. Uniek is dat we op die vertrekdatum alle (25) kamers van het hotel hebben afgenomen en er dan in “Hotel Hauer-Aktiva” dus uitsluitend Aktiva-reizigers verblijven.

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Rosport (ca. 235 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) van Rosport naar Echternach via de indrukwekkende rotsformaties Alkummer, Roudeschlëff, en Veitscheslee, bovenlangs door het dal van de Sauer.
dag 2
Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Consdorfer Milen via Scheidgen en de bossen van Leiwerdest naar Echternach met vlak voor Scheidgen een zeer smalle passage door de rotsen.
dag 3
Wandeling (ca. 15 km/6 uur) van Echternach via Berdorf, Müllerthal en de meest gefotografeerde watervalletjes van Luxemburg: Schiessentümpel naar Consdorfer Milen via de rotspartijen Wolfsschlucht, Labyrinth, Perekop en Huellee.
dag 4
Wandeling (ca. 13 km/3,5 uur) in de omgeving van Beaufort o.a. richting Bigelbach met uitzicht hoog boven de Sauer. Beaufort-Eindhoven station NS (ca. 225 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

details

route: heuvelachtig landschap (max. ca. 400 m; het Sauerdal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en snelstromende riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 13-17 km (op de eerste dag ca. 8 km) afgelegd. 

 

groep: minimaal 12/maximaal 16 reizigers.

 

Hotel Hauer 

ligging: in het midden van Bollendorf, direct aan de rivier de Sauer/Sûre.

faciliteiten: familiehotel met ca. 25 kamers, restaurant, barruimte. Gratis wifi.

kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. 

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen, op 25 en 31 december extra feestelijk en uitgebreid. Consumpties tijdens de wandelingen verkrijgbaar bij winkels in de buurt en bij horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.  

 

23.12 Kerstmis:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (25 december) extra feestelijk en uitgebreid

27.12 Tussen kerst en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner

31.12 Oud en nieuw:

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra feestelijk voorafgegaan door een ontvangst met champagne-aperitiefs en hapjes

03.01:

3 x ontbijt, 3 x diner

 
inclusief

* Eindhoven Station NS- Rosport en Beaufort-Eindhoven station NS per minibus

* verblijf in 1- of 2- persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (= logies + ontbijt + diner)

* transfers per minibus

* Aktiva-reisleiding
* Nederlandse route- uitleg 
 
exclusief  

* toeslag 1-persoonskamer € 75,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 

* reserveringskosten
 
 
 
 
 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top